Oholená hlava: zvýší vám sexappeal? Proč holohlavé muže ženy chtějí a proč i vy začnete myslet s oholenou kšticí jinak?

Holá hlava je prý symbolem sexu. Má to i své další výhody. Hlava se nepotí a odpadají starosti s údržbou vlasů. Tak si s příchodem jara klidně sundejte porost hlavy i vy.

sexy oholená hlava

Se stárnutím přichází samé „pěkné“ věci. Nedostatečné nebo příliš „líné“ ztopoření penisu, výrazný pokles tvorby mužského pohlavního hormonu, pivní pupek, navýšená potřeba spánku, menší sexuální výdrž či nízká koitální aktivita. Jednou to čeká všechny. Stejně jako vypadávání vlasů – pokud už se rovnou nejedná o genetickou dispozici. (S ní souvisí hormonální nerovnováha, respektive převaha pohlavního hormonu dihydrotestosteronu, který ovlivňuje vlasové cibulky, zkracuje dobu růstu vlasů a přispívá k jejich vypadávání.)

S Brucem Willisem už je to ohrané. Ale stále platné!

Statistiky ukazují, že již ve věku 35 let zhruba 66 procent mužů ztrácí značné množství vlasů, přičemž jediné, co tento proces zastaví, je maximálně podlaha. Na vině je klesající hladina testosteronu, který ovlivňuje tvorbu a růst vlasů včetně veškerého ochlupení. Stárnutím tedy dochází k plešatění, nicméně chlupy na těle i tváři zůstávají o něco déle. Tak jistě, mít nádhernou hřívu vlasů je výhra v loterii, nicméně když vám příroda v tomhle směru nenadělila, není důvod se trápit.

Podle zjištění univerzity Barry sídlící na americké Floridě jsou plešatí muži vnímáni jako inteligentní, dominantní a sexy chlápci. Potvrdil to doktor Frank Muscarella, který nechal skupinu žen a dokonce i mužů hodnotit výběr plešatých dobrovolníků ve čtyřech oblastech: fyzická přitažlivost, agresivita, sociální zralost a charisma.

Když na to máš, tak to ukaž

Vědec se tak celkem snadno dobral k závěru, že lidé obecně (ano, i muži s vlasy tak hustými, že by se za ně nemusela stydět ani zpěvačka Selena Gomez) vnímají holohlavé bytosti tak nějak jinak. Podle nich jsou prý osoby se zrcadlem na hlavě upřímnější a budí seriózní dojem.

„Můžeme jen se spekulovat, že ačkoli charakteristika plešatosti snižuje vnímání fyzické přitažlivosti člověka, zvyšuje jeho vnímanou společenskou dominanci,“ prohlásil Frank Muscarella pro britský deník Daily Mail s tím, že studie jasně dokazují, že plešatost u mužů je považována za neohrožující formu sociální dominance. Tu naopak ještě zvyšuje.

Já se nečešu, ale drbu!

Jediné, co se po vás chce, je odvázat se a jít do toho. Tužící gely přenechte jiným a buďte friendly k životnímu prostředí. Ušetřené peníze za holiče, šampony, hřebeny a elektřinu stojí za to. Na druhou stranu začněte i jinak myslet.

Pokud je zima, patří na pleš pokrývka. Asi není nutné připomínat, že pokožka hlavy je citlivá, tudíž se se stoupajícími teplotami může pěkně připéct. Až na to přijde, tak platí, kdo maže, ten jede.

V létě používejte krém s ochranným faktorem minimálně SPF 20, ať vám ten sexy look vydrží co možná nejdéle. A zároveň to berte tak, že vy jste na tom ještě dobře. Nechtěnému vypadávání vlasů čelí i ženy, které nosí utažené culíky, čelí permanentnímu stresu, fyzickému vypětí či hormonálním výkyvům (třeba v těhotenství.)

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Knír, holá brada, kotlety nebo lumberman? Co o vás prozradí váš styl holení?

6 módních prohřešků, se kterými budete za pitomce