Oblíbené podcasty aneb jak si ukrátit dlouhou chvíli?

V posledních několika měsících se v internetovém prostoru objevil trend jménem podcast. S popularizací různých aplikací a streamovacích platforem se do natáčení podcastů pustilo obrovské množství lidí, takže dnes naleznete kanály prakticky na všechna témata.

oblíbené podcasty

Podcast vlastně není nic jiného, než rozhovor dvou či více lidí nad určitým problémem nebo zajímavým námětem. Tím pádem je poslouchání podcastů skvělou činnosti, kterou si ukrátíte dlouhou chvíli. Pojďme se podívat na ty nejlepší a oblíbené podcasty z české scény.

U kulatého stolu

Už podle názvu tohoto podcastu je jasné, že jeho autoři pravděpodobně připravují rozhovory s osobnostmi napříč všemi odvětvími. Martin Klesnil a Patrik Fiala dříve působili na online televizi Stream, kde získali potřebné zkušenosti. Ty se nyní plně ukazují v kvalitě podcastu U kulatého stolu, který patří bezpochyby k těm nejzdařilejším na tuzemské scéně.

Autoři si vždy pozvou jednu známou osobnost, s kterou probírají její profesi nebo profesní kariéru. V minulosti byl hostem například Michal Suchánek, Přemek Forejt nebo Mariana Prachařová či Dan Vávra. U kulatého stolu si můžete poslechnout na YouTube a také na Spotify.

https://ceskepodcasty.cz/podcasty/u-kulateho-stolu 

Clickbait

Pamatujete si na Jirku Krále, který se proslavil v televizní soutěži o farmářích? Brněnský rodák sice soutěž nevyhrál, ale protože už byl v tu dobu aktivním YouTuberem, získal z ničeho nic stovky tisíc fanoušků. Jenomže YouTube scéna Jirku Krále omrzela, takže se pustil do podnikatelských projektů.

Například spoluzakládal studio Vortex a kromě toho se svým bratrem točí podcast Clickbait. I když se jedná o nepravidelnou relaci točenou už od roku 2017, rozhodně byste si alespoň jeden díl měli poslechnout. Bratři Králové totiž probírají aktuální věci ze světa internetu, ale také problémy z ekonomiky či marketingu.

https://ceskepodcasty.cz/podcasty/clickbait

Bomby k tyči

Se sportovními podcasty je to v současné době těžké. Potvrzuje se nám totiž pravidlo – co Čech, to špičkový odborník na všechna sportovní odvětví v jedné osobě. Vybrat opravdu kvalitní podcast se sportovní tématikou je obtížné.

Naštěstí se na scéně objevily Bomby k tyči, za jejichž vznikem stojí hokejista Jakub Koreis a sportovní komentátor Richard Tesař. Autoři se zaměřují převážně na téma ledního hokeje, takže v minulosti natočili díl třeba s Petrem Nedvědem, Patrikem Eliášem nebo Tomášem Plekancem.

https://ceskepodcasty.cz/podcasty/bomby-k-tyci 

Opravdové zločiny

Chcete-li se dozvědět ty nejděsivější a nejbrutálnější kriminální příběhy, které se odehrály v lidských dějinách, pak jsou Opravdové zločiny stvořeny přímo pro vás. Lucka a Bára se ve svém podcastu zaměřují na zločiny z Čech i ze světa, a přitom objevují nejrůznější detaily.

Jednotlivé epizody trvají jenom několik desítek minut. Krátký rozsah vás ovšem nemusí mrzet, protože už po pár minutách vám při popisování brutální vraždy nebo loupežného přepadení začne běhat mráz po zádech. Jenom dodáme, že všechny popisované zločiny se skutečně staly…

https://ceskepodcasty.cz/podcasty/opravdove-zlociny

Gastromapa Lukáše Hejlíka 111

Mezi oblíbené podcasty patří i jeden gastronomický. Lukáš Hejlík je nejenom vynikající český divadelní a filmový herec, ale také scénárista a tvůrce jednoho z nejpopulárnějších podcastů na české scéně. Češi jsou totiž vyhlášenými gurmány, a proto se Lukáš Hejlík rozhodl ve svém pořadu zaměřit na nejrůznější kavárny, hospody a bary po celé České republice.

V rozhovorech s majiteli poodhaluje zákulisí provozu daného podniku, takže se můžete dozvědět hodně zajímavé informace třeba o vaší oblíbené restauraci. Samozřejmostí je i doporučení, kam se vydat na dobrou kávu, vynikající české speciality nebo za báječnou zahraniční kuchyní.

https://ceskepodcasty.cz/podcasty/gastromapa-lukase-hejlika-111

Podcastů je na české scéně samozřejmě mnohem víc. Zmíněné pořady však patří k těm vůbec nejposlouchanějším, a pokud se odhodláte pustit si alespoň 1 epizodu, určitě toho nebudete litovat.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Poslouchejte jenom to, co chcete. Se sluchátky FreeBuds Pro budete mít okolní ruchy pod palcem

Index zakázané literatury platí ve spoustě zemí dodnes! Jaké knihy se nesmí vydávat a číst i v 21. století?