Která piva jsou oblíbená v zahraničí? Některá známe i u nás

Jaká piva máme oblíbená v Česku, všichni víme. Víte ale, která jsou oblíbená v ostatních zemích? Podívejte se.

oblíbená piva

Některá evropská piva známe i u nás

Dovolená se sklenicí lahodného zlatavého moku. To je věc, kterou si mnoho z nás neumí představit. Ne každý si s sebou na dovolenou bere basy piv, většina se spoléhá na to, co najde v nabídce v dané zemi, kam cestuje. Co můžete ochutnat například v Řecku, Francii nebo Německu? Jaká piva zde patří mezi oblíbená?

Řecko a pivo s názvem Mythos

Mythos existuje až od roku 1997 a patří mezi oblíbená piva, nyní je velmi populární po celém Řecku. Osvěžující sladký 4,7% ležák, který se snadno pije, takže je perfektní do teplých letních dní v této zemi. Musíte uznat, že i názvem odpovídá místu, kde se vyrábí.

Portugalsko a jeho Super Bock

Super Bock, který patří mezi oblíbená piva po celém světě, se v roce 1992 stal lídrem na trhu v Portugalsku. Je to zlatý ležák a silný s 5,6 %. V Portugalsku se první pivovary objevily v 19. století. Super Bock můžete pořídit i v Česku.

super bock

K Portugalsku se váže pivo Super Bock. (zdroj foto: 123rf.com)

Španělsko je známé tím, že v každé oblasti je jiný oblíbenec

Pokud jde o pivo ve Španělsku, záleží na tom, ve které oblasti se nacházíte. Cruzcampo je populární na jihu, Estrella na severu, ale podívejte se na Mahou, který ve Španělsku pochází z přední pivovarnické společnosti Mahou-San Miguel. Existuje několik odrůd, přičemž hlavním je Mahou Cinco Estrellas, zlatožluté pivo o 5,5%.

Francie a její Kronenbourg 1664

Kronenbourg 1664, je jemně hořký 5% ležák. Byl poprvé vařen v roce 1952 a je nyní světovou jedničkou, pokud jde o prémiové francouzské pivo. Pivo je pojmenované podle umístění pivovaru a je nyní ve vlastnictví skupiny Carlsberg. Což je také světové známá značka piva.

kronenbourg

Ve Francii se nepije jen víno, ale také pivo Kronenbourg. (zdroj foto: 123rf.com)

Itálie a známé Peroni

Pokud jste navštívili Itálii, pak vám rozhodně nebude cizí tento pojem. Tento 4,7% světlý ležák, někdy známý jako Peroni Red, pochází z Říma a je nejprodávanějším italským pivem. Nezaměňujte s pivem Peroni Nastro Azzurro, které najdete ve Velké Británii, jedná se o prémiovou značku pivovaru Peroni a je silnější.

oblíbená piva peroni

V Itálii stojí za vyzkoušení pivo značky Peroni. (zdroj foto: 123rf.com)

Holandsko a Heineken, dostupný i v Česku

Tento 5% světlý ležák se vaří v nizozemské Zoeterwoude a pochází z malinkého pivovaru Gerarda Heinekena, který byl založen v roce 1873. Červená hvězda na zelené láhvi je snadno rozpoznatelná a není žádný problém tuto značko zakoupit v každém supermarketu u nás. Je velmi chutný a osvěžující.

heineken

Heineken patří k Holandsku stejně jako tulipány a mlýny. (zdroj foto: 123rf.com)

Německo a nejprodávanější Krombacher

Krombacher byl nejprodávanějším německým pivem, dokud jej v roce 2004 nenahradil Oettinger. Tato značka se ale nečepuje v restauracích, dá se spíše pořídit v obchodech. To znamená, že Krombacher je považován za prémiové pivo číslo jedna. Toto pivo má světlou barvu a skvělou pěnu. Je slabě kyselé a má příjemnou vůni.

Populární česká piva

Většina českých piv je světlé barvy, vaří se přirozeně z ručně sbíraného chmele. Pivovary také vyrábějí tmavé pivo, ale většina Čechů dává přednost pivu světlému, pěkně chlazenému a s vysokou pěnou. Plzeňský Prazdroj je nejznámější české pivo.

Vaří se v Plzni od roku 1842 a je původním plzeňským pivem, ze kterého pocházejí všechna zlatá piva po celém světě. V tomto pivovaru se také vyrábí Gambrinus, který je v České republice populární, ale v zahraničí není příliš známý. Staropramen se vaří v Praze, takže je široce dostupný v barech a hospodách v hlavním městě.

Kozel je známé místní pivo vařené ve Velkých Popovicích, mimo Prahu, a Bernard je levnější pivo vařené ve východních Čechách. Známou značkou je také Budvar, jehož název používá i americký nesouvisející pivovar a zajímavostí je, že o používání názvu se po celá desetiletí vedou právní spory.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Uvařte si své domácí pivo. Jak na to?

Boom malých pivovarů v Česku. Vydrží?