Nový videoklip Gipsy.cz je venku! Co má lidem říci a proč je zpěvák v klipu nahý? Vysvětlil sám Radek Banga

„Je to něco, co zná každý z nás. Jsou v životě momenty, na které by člověk nejraději zapomněl, ale nakonec dojdete k závěru, že nemůžete pořád žít tím co bylo, protože změnit můžete jen to, co máte před sebou,“ říká Radek Banga o svém novém klipu. Jaký je? Co má lidem říct? A jak probíhalo natáčení?

Nový klip Gipsy.cz

„Všechno zlé je k něčemu dobré,“ zpívá Radek Banga v novém videoklipu Gipsy.cz. Skupina přichází právě teď s novým singlem s názvem Je to tak. Nový videoklip, který opět režíroval sám Radek Banga, přináší nejen temperament typický pro Gipsy.cz, ale také jasnou myšlenku.

Chcete ho slyšet?

Co jsme tím chtěli světu sdělit

Refrén písně sděluje, jak název naznačuje, že vše zlé je k něčemu dobré, protože i to špatné náš může někam posunout. Tuto myšlenku předává zpěvák žákům i na svých prevencích ve školách, které dělá již sedmým rokem.

„Jako dítě jsem doma prožíval peklo, což vyústilo až v to, že jsem v 15 letech skončil jako bezdomovec. Právě toto období symbolizuje plyšový medvídek v našem videoklipu. Ovšem každý divák si pod tím může představit to své. Minulost není možné zapomenout, ale nesmíte dovolit, aby vás ničila,“ říká Radek.

Nahota v klipu

Natáčení videoklipu probíhalo na Křivoklátsku. Celému štábu přišlo vtipné, že při poslední scéně bude Radek běhat úplně nahý po poli. Smích však všechny přešel, především Radka, když předpověď hlásila 3°C. Scéna má však podstatný význam, a tak nemohla v klipu chybět. Nahota zde má dva rozměry. Zbavení se minulosti, která nás tíží a zároveň přijetí toho jací jsme.

Začátky nebyly růžové, hodně se experimentovalo

Radoslav Banga se narodil 27. března 1982 v Praze. Veřejnost ho zná spíše pod pseudonymem Gipsy. Je to rapper každým coulem. Kromě zpěvu se věnuje psaní textů. Svou kariéru začal opravdu brzy. Už od svých 13 let působí na české hip hopové scéně. V roce 1994 se spolu s bratrem Patrikem pokoušel prorazit na hudební scéně, ale se svými původními demo-snímky neuspěl.

A ještě to nebylo ono. Duo Twins ještě nebylo to, co oba chtěli. Rozhodli se založit si hip-hopovou skupinu Kalo Rikonos. I z ní se částčlenů nakonec odtrhla a proměnila se v Paranormalz Cru.

Zásadní změna přišla v roce 1997

Tehdy se Radek setkal s DJ Smogem. Padli si do noty a založili spolu stejnojmennou hip-hopovou skupinu s názvem Syndrom Snopp. Dalším zvratem bylo založení  undergroundového vydavatelství. Tehdy začal na vlastní náklady vydávat alba. Gipsy se přitom stal hlavním producentem. Zajímavostí je, že od roku 2000 vydalo Paranormalz přes 30 alb undergroundového hip-hopu.

Romano Hip Hop

Za sebou má Radek toho spousty, stejně jako spolupráci s mnoha zajímavými lidmi. Zásadní pro něj ale bylo album Romano Hip Hop, které asi zná každý v ČR. Skupina Gipsy.cz byl vlastně takový experiment, který zaujal a povedl se. Album sklidilo nevídaný úspěch. Kapela díky němu získala mnoho ocenění jako např. Anděl (Objev roku 2006), Filter (Koncertní kapela roku 2006) a další. V roce 2007 dokonce Radoslav Banga získal prestižní cenu OSA a stal se nejúspěšnějším mladým autorem populární hudby.

Úspěch na mezinárodní úrovni

A ani další album nezůstalo pozadu. Reprezent, které skupina vydala v roce 2008, se umístilo jako třetí nejlepší v žebříčku World Music Charts Europe. Zpěvák se rozhodně  do dneška nezastavil. Mimo hudební oblast se také prosadil i v jiných směrech. V roce 2007 se třeba stal ambasadorem Evropského roku rovných příležitostí.

Gipsy.cz si jako první a zřejmě jediná česká kapela zahrála na největším festivalu na světě Glastonbury. Jejich videoklip k singlu Romano Hip Hop se často přehrával na MTV a kapela až dodnes hraje doslova po celém světě. Zúčastnila se také dvou národních kol Velké ceny Eurovize a jednoho mezinárodního. Snad i další jejich počin sklidí úspěch. Budeme klukům držet pěsti!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Luis Fonci – Despacito ft. Daddy Yankee: kdo je sexy kráska z nejstreamovanějšího klipu všech dob?

Zpěvák Jakub Ondra: z ulice rovnou do hudební soutěže Eurovize. V Curychu zabodoval na Energy Star Night!