Zpěvák Jakub Ondra: z ulice rovnou do hudební soutěže Eurovize. V Curychu zabodoval na Energy Star Night!

Mnoho českých zpěváků se úspěchem za hranicemi naší vlasti pochlubit nemůže. A těch z mladší generace ještě méně, neboť konkurence je v zahraničí opravdu veliká. Jakub Ondra ale zažívá úžasné období, dost možná i průlom ve své kariéře. Nedávno se dozvěděl, že postoupil do užšího výběru hudební soutěže Eurovize. Co ho čeká teď? S jakými hvězdami se ocitl na pódiu?

Jakub Ondra v Eurovizi

To, že zpěvák postoupil do užšího výběru, znamená, že se může potenciálně stát jedním ze zástupců reprezentujících Českou republiku příští rok v Lisabonu. Navíc díky svému buskingu dostal šanci vystoupit živě ve Švýcarsku na největší hudební události roku s názvem Energy Star Night.

Skvělý výkon ho posunul dál

Stál tak a zpíval na stejném pódiu jako DJ‘s Alan Walker a Alle Farben, písničkářka Anne-Marie či finská rocková kapela Sunrise Avenue. Toto vystoupení, na kterém evidentně předvedl skvělý výkon, ho posunulo dál a Jakub tak získal nabídky na další velké spolupráce.

Začal zpívat na ulici. Bez toho by to nešlo

Busking je opravu výborná věc a bez něj bych určitě nebyl tam, kde jsem teď. Spojil mě s mnoha lidmi, které bych normálně nepotkal a posunul mě hodně hudebně,“ říká
o vystupování na ulici Jakub Ondra, který se tímto živí od svých sedmnácti let, protože nechtěl jít na žádnou jinou brigádu, neboť špatně snáší autority. „I když se to možná nezdá, tak to opravdu není jednoduché. Ono stát s kytarou na ulici v zimě, v dešti a ještě k tomu riskovat například chycení policií či další nepříjemnosti, to jen tak každý nedá,“ s úsměvem dodává Jakub.

V Curychu před obchodním domem získal vstupenku do světa slávy

Nikdy nevíte, na koho na ulici narazíte. Tohle se Jakubovy zatím vyplatilo. Zrovna naposledy hrál v Curychu před velkým obchoďákem a šel okolo ředitel místního rádia Energy Zürich, který mu pak nabídnul možnost vystoupit živě právě na největší hudební události ve Švýcarsku s názvem Energy Star Night.

I když celkem dost pršelo, stál kolem mě dav moknoucích lidí, tak si asi řekl, že když se někdo na mojí muziku zastaví i v dešti, tak to bude dobrý,“ komentuje Jakub Ondra možné důvody začátku spolupráce s rádiem.

zpěvák Jakub Ondra

Ještě tentýž den vystupoval…

Ještě ten den vystoupil na této akci v Curychu a zpíval tak pro patnáct tisíc lidí. Jelikož jeho vystoupení mělo úspěch, práce ve Švýcarsku se mu nyní jen hrne. „Teď jsem byl v Curychu znovu, abych vystoupil na vánoční akci rádia Energy. Z této spolupráce mám super pocit a intuice mi říká, že tohle by mohl být můj „breakthrough“, vysvětluje muzikant, který má v plánu příští rok projet Španělsko a Portugalsko. Tak uvidíme, co ho potká tam!

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zpěvák Ladislav Bubnár, dostal ránu. Musel být ošetřen!

Pavlásek opět boduje se svým pokračováním knihy z IT světa! Kde se inspiroval?