Nový Spider-Man už na place natahuje pavučiny! Jsou i fotky z natáčení

Jarní překvapení v podobě Občanské války představilo několik málo nových tváří, z nichž ovšem zaručeně nejvíc překvapila ta jedna patřící pavoučímu muži. Spider-Man už potřetí prochází obměnou, tentokrát to ale vypadá na permanentní stopku. Hi-tech kostým od Tonyho Starka zakotvil u mladého Petera Hollanda, který ho už předvádí i na place.

První trilogie filmů o Spider-Manovi pod dirigentskou hůlkou Sama Raimiho skončila poměrným nezdarem. Bohužel se tak stalo zrovna ve chvíli, kdy fanoušci dostali dlouho očekávané padouchy Venoma a Sandmana, ale co naplat. Columbia Pictures a Marvel Studios už tou dobou stejně vystříleli všechny náboje, a spokojenost diváků i přesto kontinuálně stále klesala. Sérii už nezachránil ani James Franco v roli Peterova kamaráda Harryho, v jistých chvílích konvertovaného Skřeta juniora, a samotný Tobbey Maguire tou dobou vlastně pomalu dozrával do třicítky.

Už je to oficiální

Už je to oficiální

Spider-Mana tak skoupilo studio Sony, vystřídalo herce a udělalo úplný restart, který v hlavní roli vedl Andrew Garfield. Ani jeden z nových dílů ale nebyl žádnou hitparádou, a když potom došlo na lámání chleba u Občanské války a znovuobsazení ukecaného hrdiny, los připadl opět na někoho úplně jiného.

Návrat, co má grády

Marvel se po předešlých neúspěších rozhodl pořádně chopit příležitosti a dát publiku Spider-Mana, po kterém leckomu povolí panty a zatvrzelá srdce tak, aby mohl nově obsazený Tom Holland pavoučímu muži nastolit úplně novou a tentokrát mnohem zářnější budoucnost. To se po premiéře Občanské války také povedlo, a mnozí si tak skoro i mysleli, že byl film spíše takovým otvírákem pro Spider-Manovo nové dobrodružství. Nezáleží na tom, jestli to tak bylo nebo ne, spíš ne, ale Tom Holland se nám 6. července za rok opravdu vrátí. A to ve filmu s podtitulem Homecoming, který se tento měsíc konečně začal natáčet. Pro velké nadšence se k veřejnosti dostaly i fotky!

12973125_991602350915675_2645773288422095717_o

Tom Holland na premiéře Občanské války

Děj je zatím zapletený

Zápletka připravovaného filmu Spider-Man: Homecoming je zatím tajná. Režisér Jon Watts se snaží držet věci pod pokličkou. Z fotek z natáčení už ale můžeme odhadnout alespoň to, že rozhodně nepůjde o žádný další trapný restart celého hrdinova příběhu. Nečeká na nás žádný strýček Ben, první pokusy o výrobu kostýmu a objevování plného rozsahu nadlidských schopností. Tom Holland má na sobě zcela jasně kostým, který Spider-Manovi v Občanské válce věnoval Tony Stark. Tudíž se skutečně odpichujeme od poslední zastávky ve třetím Kapitánovi Amerika a od Homecoming můžeme do jisté míry očekávat navázání na intenzifikující vztah mezi zkušeným hrdinou Tonym Starkem a mladým studentem ze střední školy Peterem Parkerem.

Padoucha už ale známe

Kromě Roberta Downeyho Jr. a Toma Hollanda už ale známe i další potvrzené role a obsazené herce. Samozřejmostí je Maria Tomei jako teta May. Nedávno se ovšem objevila horká novinka v podobě Michaela Keatona, který by si měl zahrát padoucha zvaného Vulture. Skoro by se tak dalo hovořit o drobné ironii vzhledem ke Keatonově předchozí roli v oceňovaném Birdmanovi. Až ovšem dojde na pěsti, pavučiny a zobáky, rozhodně to už taková sranda nebude, leda že by se Tom Holland jako Spider-Man rozhodl otevřít pusu jako v Občanské válce a neskonale pobavit své nyní rozhodně rozsáhlé publikum. A on to určitě udělá.

Tak jak se vám zatím nový Spider-Man líbí?

Autor: Jan Marek

Galerie:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze Kapitán Amerika: Občanská válka – Splnil veškerá očekávání a ještě víc

Proč Spider-Mana bude hrát už třetí herec v pořadí?