Občanská válka: Nejlepší film roku?

Pomalu ale jistě se schyluje k velkému středu dvou bohatě obsazených týmů superhrdinů ve třetím Kapitánovi Amerika. Fanouškové jsou tak rozdělení na dvě frakce, mezi nimiž probíhají diskuze až hádky. Marvel přilévá olej do ohně s novými ukázkami a nenápadně tak připravuje půdu zatím největšímu filmu ze své stáje, možná nejlepšímu filmu roku vůbec.

Co nás k takovému tvrzení vede? Důvodů máme po kapsách hned několik. V úvodu si stačí vzpomenout jenom na první díl Avengers, ve kterém se sešla v dnešním měřítku pouhá hrstka hrdinů, no zkrátka Avengers tým. Na stříbrném plátně se v rozdávání úderů střídali Iron Man, Kapitán Amerika, Thor, Hulk, Hawkeye a Black Widow. Proti sobě měli sice skvělého Lokiho z Asgardu, ale co je to v porovnání s posilami, které nás čekají v Občanské válce?

Captain-America-Civil-War-Spider-Man-Costume-Eyes-Official

Spider-Man nastoupil se vší parádou

Přijdou posily…spousta posil!

Špatná zpráva je, že z původního uskupení týmu budou chybět Thor a Hulk, kteří budou mít svoje starosti v Ragnaroku. Co naplat, možná se jich dočkáme v nějakých flashbacích. Ušlý zisk nám ale rozhodně vynahradí nové posily do týmu z druhého pokračování Avengers, Age of Ultron. S kamenem mysli a tělem z vibrania se na stranu Tonyho postaví Vision, kdežto na „Kapitánovu stranu“ zase mocná, s okolním světem manipulující, Scarlet Witch. To jsou dva za dva, ale skutečnou bombu z toho udělají nově odhalený hrdina Black Panther, malý velký zlodějíček Ant-Man a všemi dlouho očekávaný Spider-Man! Jestli tohle není dost vzrušující, tak už můžeme přidat jenom Winter Soldiera z druhého Kapitána a přidá se i starý přítel Tonyho, War Machine. Nebudou chybět samozřejmě ani Hawkeye a Black Widow.

cap2

Tým CaptainDruhý trailer zlomil rekord

Druhý trailer zlomil rekord

Tolik k napumpovanému obsazení Občanské války, které dozajista přiláká fanoušky ze všech koutů světa Marvelu a spoustu jejich motivovaných kamarádů a známých navrch. Že si to nemyslíte? Dalším z úctyhodných faktů je, že druhý trailer Občanské války se Spider-Manem v závěru zlomil rekord ve sledovanosti ukázek, kterou Marvel zatím má. Zároveň je kousek za Star Wars: Síla se probouzí, kteří si drží TOP příčku. A s kolika že miliony?  Za první den na internetu získal téměř 100 miliónů zhlédnutí! Abychom byli přesní, jde o 94,7 miliónů. To je sice za 112 milionovými Star Wars skoro dvě desítky pozadu miliónů pozadu, ale…

Tým Iron Man

Team Iron Man

Nemá konkurenci

Druhý díl Avengers ztrácí za tímto rekordem nějakých 34 miliónů zhlédnutí a první díl je ještě níž. A to je Age of Ultron sedmým, a první Avengers pátým nejvýdělečnějším filmem vůbec! Když si k tomu přičtete fakt, že tento rok už nečekáme žádnou takovou bombu jako další pokračování Hvězdných válek, Revenant zase tolik lidí nepřivábil a Deadpool… dobře, proti Deadpoolovi ani slovo. Nízkorozpočtový snímek se ale bohužel nemůže Občanské válce rovnat, nemá takové obsazení a nezlomil rekord sledovanosti v Marvelu.

Herci si sami myslí, že výkony některých z nich mohou dosáhnout v příštím roce dokonce i na Oscara. Takovým názorem se nebál pochlubit třeba Anthony Mackie, představil Falcona. Elizabeth Olsen hrající Scarlet Witch zase vychvaluje herce Daniela Brühla, který hraje hlavního padoucha, Barona Zema. Chválou, rekordy, postavami a rozhodně ani penězi se tak na Občanské válce rozhodně nešetří, a my už 5. května budeme sami moci posoudit, jestli skutečně kino zážitek z tohohle filmu bude tím nejlepším z celého roku.

Komu fandíte vy?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Proměna 8 ženských filmových idolů v historii. Co jste netušili…

Zlaté maliny 2015 – jaké byly nejhorší filmy loňského roku?