Nový iPhone 6S je tu. Co nabízí? A stojí za ty nekřesťanský prachy?

9. září 2015 se stalo svátkem pro všechny jablíčkáře. Nová generace iPhonu se představila světu! Je nutné volat hurá, nebo veškeré modlitby o prodloužení výdrže baterie nebyly vyslyšeny?

iPhone 6s

Ano, ano, je to tady. 9. září v 19 hodin středoevropského času se v divadle Billa Grahama v San Franciscu měl oficiálně a s velkou pompézností ukázat nový iPhone 6s. Pecka či zklamání?

Klikni na myšku!

Podle dostupných informací stroj nějaké výrazné změny ve svém vzhledu nezaznamenal. Jedná se spíš o jakousi kosmetickou retuš, kterou neználci přejdou po jednom mrknutí oka. Rozdíl, jestli tomu tak chcete říkat, mezi předchozím modelem a tímto se ukrývá uvnitř.

Pokud už máte hodinky Apple Watch nebo počítač MacBook, jistě znáte Force Touch, tedy dotykovou vrstvu citlivou na sílu stisku. Ta má šestce dominovat. Jste rádi?

Sen všech jablíčkářů

Dalším a neméně podstatným zlepšením, po kterém volaly miliony lidí, je delší výdrž baterie. Všichni totiž vědí, že vlastnit chytrý telefon je fajn, ale časté dobíjení doslova otravuje život nejednomu majiteli. A toho se Apple chytil, jenže…

Kalifornský gigant nad tímto aspektem sice přemýšlel, ale o nějakém výrazném posunu v tomto směru nemůže být řeč. V podstatě je to tak, že pokud se iPhone nebude dobíjet jen jednou týdně, snad ani nemá cenu o tom psát. Nebo jo?

Test vodotěsnosti

Většina těch, kdo iPhony používá, by si kromě méně častého nabíjení přála ještě nerozbitný displej a vodotěsné provedení. Co se týče některých těchto požadavků, možná se blýská na lepší časy. Co se stane, když se šestka utopí v pivu? Tenhle borec to zkusil! A výsledek? Mrkněte na video!

Líbilo se vám, jak telefon plave? V komentářích pod videem si všimněte poznámky, že tenhle trik není vhodné zkoušet se Samsungem Galaxy S5. To jen tak na okraj, kdybyste nevěděli, co v práci dělat…

Ostré holky i vdolky

Tak co, zaplesalo srdce jablíčkáře? Možná to nebude poprvé. Až si každý zkusí 12megapixelový fotoaparát, který je schopen natáčet videa v rozlišení 4K Ultra High, možná začne přemýšlet, že si iPhone koupí.

Kamera iPhonu 6s zaznamenala upgrade.

Kamera iPhonu 6s zaznamenala upgrade.

Tak přece nikdo nečekal, že si Apple nechá nařezat třeba od již zmíněného Samsungu, který v poslední době zrovna tuhle funkci u svých přístrojů výrazně zdokonalil. Co se týče zrovna Jablka, těch 8 MPx fakt bylo málo. A dál?

Skoro nic. Podle zatím dostupných informací se jedná o procesor Apple A9, operační paměť 2GB RAM. Mírná změna nastala v odstínech Gold, Rose Gold, Silver a Space Gray. A teď to hlavní.

Český App Store novinku nabízí od 21 190 do 27 590 korun (pochopitelně v závislosti na paměťových verzích). Pumpnete kreditku, nebo si necháte zajít chuť?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

iPhone 6: velkej a nešikovnej

Smělý nápad Applu. Chce vyrábět auta!