Nové trendy v estetické medicíně. Jak si vylepšit vizáž?

Ale ano, pánové. I nás se tohle už týká. Péče o vzhled už není výhradní doménou žen, ale i mužských protějšků. A statisticky je prokázáno, že současní muži se o sebe začínají mnohem více starat. S tím souvisí i omlazení pleti, vytunění těla, péče o zuby, omlazení a další zákroky, které umí především na klinikách zabívajících se estetikou. Koukneme se tedy společně, co všechno je teď trendy.

Estetická dermatologie je v současné době pravděpodobně nejrychleji se rozvíjející odvětví. Posledním trendem jsou nové neinvazivní metody a využívání přírodních zdrojů namísto radikálních zásahů do těla a aplikování chemických látek. Většina klientů přichází do estetických klinik s přáním vyhladit vrásky, omladit obličej, případně zpevnit problémové partie na těle. Velmi oblíbené se stává využití přírodních substancí, jako je kyselina hyaluronová, nebo tělu vlastních látek – např. plazmy. Má to své výhody. Těmi největšími jsou rychlá rekonvalescence, lepší tolerance pacientem a nižší finanční náklady. Co tedy dnes letí?

Krev či laser na cestě k lepšímu vzhledu

Jednou z inovativních metod je léčba vlastní plazmou, která je dnes hojně využívána např. ve sportovní medicíně, ale své uplatnění našla i při omlazování a liftingu obličeje. Pacientovi je odebrána krev, která se následně odstředí. Přitom dochází přes speciální separační gel k oddělení čisté plazmy bohaté na krevní destičky, které pomáhají růstu a regeneraci buněk. Plazma aplikovaná zpět do těla stimuluje tělo k produkci nového kolagenu a nastartuje tzv. reparační procesy. Výsledkem je celkové omlazení a zlepšení kvality pleti. Procedura se dá provádět opakovaně, aniž by vás to nějak ohrozilo. „Klienti, kteří do naší péče přicházejí s přáním vyhladit vrásky a zlepšit kvalitu pokožky na obličeji, rádi volí metodu RegenPlazmy. Nově nabízíme také unikátní proceduru pod názvem redermalizace, se kterou jsme přišli na trh tento podzim, vysvětluje PhDr. Jan Veselý, MBA výkonný ředitel skupiny klinik Mediestetik.

Nejnovější omlazující metoda

Nejnovější terapeutickou omlazující metodou je kombinace léčby plazmou s frakční laserovou technologií, která retušuje nedokonalosti na pokožce. Kombinovaná léčba maximalizuje účinek obou postupů. Frakční laser Palomar od renomované americké společnosti Cynosure dosahuje výborných výsledků při vyhlazování jizev způsobených akné nebo při odstraňování nežádoucí pigmentace. Zároveň účinně mírní vrásky a zpevňuje pleť. Alternativou je resurfacingový CO2 laser od americké společnosti Candela, který si poradí také při odstraňování nežádoucích útvarů na kůži, jako jsou kožní výrůstky všeho druhu, mateřská znaménka, fibromy, papilomy i bradavice.

Zázrak jménem kyselina hyaluronová

Silikonové výplně, které máme dodnes spojeny s řadou závažných nežádoucích účinků, byly definitivně vyšachovány kyselinou hyaluronovou (HA). Jde o látku, která se přirozeně vyskytuje v našich tělesných buňkách a tkáňových tekutinách, má zázračnou schopnost vázat vodu a udržovat pokožku hydratovanou. Proto je dnes považována za nejúčinnější látku pro výživu kůže. Během stárnutí pokožka tuto kyselinu ztrácí a spolu s ní i svou elasticitu. Výplně obsahující gelovou formu HA mají proto mnoho použití v anti-agingových ošetřeních.

Naprostou novinkou na trhu je zmíněná metoda redermalizace. Unikátní postup, jehož cílem je obnova svrchní části pokožky – dermy, se provádí preparátem s obsahem kyseliny hyaluronové a kyseliny jantarové. Kyselina jantarová je taktéž tělu vlastní látka, která má významný regenerační vliv na buňky. Obě látky jsou biologicky odbouratelné, tudíž ani tady se nemusíte bát žádných nepříznivých reakcí imunitního systému.

Co s tuky? Zmrazte je!

Druhým nejčastějším důvodem návštěvy estetické kliniky je zbavit se přebytečných tuků v problémových partiích a celkové zpevnění kontur těla. Poslední dobou se stala nejpopulárnější kryolipolýza, kterou klienti podstupují pro odstranění tukových ložisek hlavně z břicha, boků a hýždí. Tato revoluční šetrná metoda funguje na principu zmrazení tuků a je novou možností pro ty, kteří dlouhodobě bojují s lokálně nahromaděným tukem. Jemné ošetření Zeltiq CoolSculpting, jedinou originální, patentovanou a vědecky testovanou kryolipolýzu u nás, můžete postoupit pod dohledem odborníků např. v příjemném prostředí kliniky Mediestetik. Účinně zdokonalíte svou postavu a přitom se vyhnete nepříjemné bolesti spojené s invazivními metodami klasické liposukce. Ošetření je naprosto bezbolestné a není po něm potřeba žádná rekonvalescence.

Super lifting pro náročné

Bez té se obejde i bezoperační hloubkový lifting těla Thermage, který dosahuje srovnatelných výsledků jako operace – dokonale zpevní pokožku a pozvedne siluetu těla. Díky jeho náročnosti a specifičnosti ho provádějí pouze lékařské špičky renomovaných světových klinik estetické medicíny. Jeho unikátnost tkví v tom, že působí až v hlubokých vrstvách kůže, na kterých při jakémkoliv liftingu pokožky záleží nejvíce. Ošetření radiofrekvenčním přístrojem lze aplikovat prakticky na jakoukoliv oblast těla – dekolt, hřbety rukou, stehna, ale nejčastěji je indikováno při povadlé pokožce na břiše (zejména po porodu) či na spodní straně paží.

Je třeba mít na paměti, že výše zmíněné technologie jsou vždycky používány za dohledu lékaře na renomovaných klinikách, proto dávejte pozor na to, aby vám péči poskytovalo vždy pouze odborné zdravotnické zařízení.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Plastika. Ochrání ženský před nevěrami? Myslí si to!

Plastické operace, které dopadly nevalně