Nové české seriály. Potěší nás letos nějaký?

Sledujete nějaké české seriály, nebo jste už kompletně přešly k zahraničním? Podívejte se, na co má smysl se letos dívat!

Nej seriály

Ne že bychom k tuzemské televizní tvorbě přistupovali za každou cenu negativně, ale je pravdou, že spousta podobných projektů nedopadá úplně dobře. Se sledovaností není problém, přestože se kritika snáší ze všech stran. Z podivných slátanin ve stylu Doktora Martina (přestože hanbaté scény s Jitkou Čvančarovou chválíme) vyčuhoval snad pouze Labyrint Jiřího Stracha a my netrpělivě čekáme, jak bude vypadat letošní televizní rok. Podaří se v záplavě léty prověřených Ulic, Ordinací a Kriminálek prorazit i nějakému novému seriálu?

Veřejnoprávní promo minerálky?

A hned první titul je dost kontroverzní. Historický seriál Já, Mattoni se bude odehrávat v druhé polovině 19. století a zaměří se na postavu Heinricha von Mattoniho. Asi uhádnete, že se jedná o zakladatele známé karlovarské minerálky. Režisérem třináctidílného eposu je Marek Najbrt, který poslední roky tráví navážením se do politiků v Kanceláři Blaník, a první díly uvidíme letos na podzim. A v čem spočívá kontroverze? S tou přišel nekompromisní rapper Řezník, kterého právě společnost Mattoni jakožto pořadatel Českých Slavíků před dvěma lety vyřadila ze soutěže. Řezník se domáhá svých sto tisíc korun za vítězství v kategorii Hvězda internetu a obviňuje Mattoni, že si za veřejnoprávní peníze dělá reklamu. Jen se podívejte, co mu přesně vadí:

Populární kriminální vlna

Od února bude Prima vysílá každou neděli kriminální seriál VIP vraždy. Jak název napovídá, detektivové budou řešit vraždy z prostředí společenské smetánky. Akcí se tato nová vyšetřování zřejmě hemžit nebudou, jelikož autoři se odkazují spíše k Agathě Christie a detektivní práci s případy. Doufejme, že se bude tohle dílo odlišovat od hromady ostatních, snadno zapomenutelných kriminálek.

Legrace podle Novy

Nova pálí ostrýma. Do svého nového komediálního seriálu angažovala velký divácký tahák v podobě Tomáše Kluse. Společně s kamarádem Lukášem Langmajerem začnou bydlet v hausbótu na řece. A měla by to být velká řachanda. Zatím moc přesvědčení nejsme, mimo jiné i proto, že vychozí situace je téměř stejná jako v seriálu Přístav, který před nedávnem nasadila Prima, a také kvůli režii Milana Cieslara. Ten totiž loni natočil otřesný film Život je život, volné pokračování stejně tragického díla Láska je láska. Bojíme se, co dokáže tahle partička ještě vykouzlit. Ale počkejme si na další díly.

A dál?

Ještě nekončíme. O dalších projektech toho zatím víme míň, tak jen telegraficky:

  • Měli jste rádi Četnické humoresky? V České televizi chystají velmi volné pokračování s názvem Četníci z Luhačovic.
  • Primácký komediální seriál z populární oblasti vaření se bude jmenovat Opilý kuře. Už brzy uvidíme, co se bude dít, když Jan Dolanský a Jakub Prachař začnou vést hospodu.
  • Po Českém století si režisér Robert Sedláček opět vyzkouší historické téma, chystá totiž seriál Bohéma z prostředí první republiky. Reinkarnací Vlasty Buriana, Oldřicha Nového a dalších legend se sice bojíme, ale nechme se překvapit.
  • Seriál Rapl navazuje na podařený Cirkus Bukowsky a dočkáme se třinácti dílů, každého s vlastním kriminálním případem. Režíruje Jan Pachl a detektiva hraje Hynek Čermák, tedy dvojice tvůrců, která stojí i za letošním povedeným dvojfilmem Gangster Ka. Tohle nemusí vůbec dopadnout špatně!

Na které televizní fláky se těšíte? A které si naopak určitě nepustíte? Svěřte se do komentářů.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Seriálové novinky, které nesmíte propásnout!

Creed následuje sérii nakládaček, které neomrzí