Seriálové novinky, které nesmíte propásnout!

Fandové do filmů, fandové do seriálů a fandové do filmu i seriálů – je vcelku možné, že o další dementní sérii nových postav a zápletek nestojíte, čímž rozhodně neshazujeme vaše současné favority. Dost seriálů má skutečně vysokou úroveň, a ty vaše mezi ně určitě patří. Nynější rok však přichází s peckami, ve kterých se najde opravdu každý.

Můžete sledovat Hry o trůny, Teorii velkého třesku, shlížet se v superhrdinech nebo si stýskat po starých klasikách. Tento rok mnohým nabídne slíbená pokračování oblíbených světů, ale také obdobné novinkové alternativy nebo dokonce i restarty již zmíněných veteránů. Shrneme si proto to nejdůležitější, co zatím víme. A to sice budou seriálové novinky, které nás začátkem roku stihnou, seriály se slíbeným pokračováním a nakonec možná i smutné zprávy o některých konečných stanicích.

Nabídka je už tak dost široká..

Nabídka je už tak dost široká

Co nového klepe na dveře

The Shannara Chronicles (5. ledna 2016)

Začneme tedy úplnými novinkami na trhu, mezi které jednoznačně patří seriálová adaptace mezinárodně nejprodávanějšího fantasy románu Shannara od Terryho Brookse. Ke zhlédnutí máme celé čtyři epizody z deseti ohlášených. Děj seriálu se odehrává tisíc let po zničení naší civilizace démony. Ti byli poraženi vznešenými elfy, kteří nyní drží stráž nad světem a snaží se zabránit jejich návratu, který je však nevyhnutelný. V nejhorším může zkázu odvrátit pouze potomek magií prostoupené rodové linie Shannara, za pomoci elfské vyvolené strážkyně a prastarého druida. Ze známějších tváří nové fantasy ságy možná budete znát Manu Bennetta, která si střihnul gladiátora Crixa ve Spartakovi nebo bledého skřeta Azoga v Hobitovi. Z Pána prstenů je zde také herec Gimliho, John Rhys-Davies tentokrát v elfském provedení a dvojici hlavních postav hrají Austin Butler jako potomek Shannary, Will, a Poppy Drayton jako členka Vyvolených, Amberle.

Lucifer (25. leden 2016)

Pokračovat můžeme přímo do Pekla, teda spíš do Los Angeles, města andělů. Zde se rozhodl strávit nikdy nekončící dovolenou Lucifer, který sekl s Peklem a po kterém má celý seriál své jméno. První epizoda unikla na Zemi už před půl rokem, takže někteří už vědí, o čem je řeč. Zatím to vypadá, že pekelná série bude mít nádech jakési menší kriminálky, jelikož Pán Pekla přičichl k místní policii, konkrétně detektivce Chloe. Mnozí fanoušci se tak obávají propadáku, protože Lucifer je původně příběh od DC Comics, ke kterému patří také už zrušený Constantine. Z první epizody to ale zatím vypadá jako pěkná sranda, protože Tom Ellis jako Lucifer s britským přízvukem je docela dost zábavný a přitažlivý proutník. Doslova ve vás vybudí vaše nejtemnější touhy, což patří mezi jeho zvláštní schopnosti. Akorát Lauren German jako rázná detektivka jeho kouzlu odolává. Odoláte i vy?

Akta X (24. leden 2016)

A teď k seriálu označeným velkým X. Na jeho restart se totiž těší snad všechny generace, mladší i starší, protože tento seriál má dlouhou historii.desátou řadou se vrací Akta X, agenti Mulder a Scullyová, kteří to však nebudou mít lehké. Musí si najít cestu zpět k sobě, protože už nejsou tím ideálním párem, který si pamatujeme z druhého filmového provedení. Hned začátkem série tak budeme mít na talíři právě toto, ale i přímou návaznost na hlavní zápletku posledních sérií, a to mimozemský život. K tomu se vrátí i poslední, šestý díl desáté série. Prostřední čtyři díly budou typicky mimo hlavní dějovou linii a budou řešit odlišné případy. Vrátí se vedoucí parťáků Skinner, pomocní Osamělí střelci a prý dokonce i tajemný Kuřák. Starou skvadru pak doplní nové tváře jako Robbie Amell z Tomorrow People a Flashe, a méně výrazná Lauren Ambros. Na starost dostanou zatím nám neznámé postavy agentů Millera a agentky Einstein.

Legends of Tomorrow (21. ledna 2016)

V neposlední řadě, také velice čekávaná novinka je pokračování komiksových seriálů Flashe a Arrowa, Legends of Tomorrow. Zde dostanou prostor vedlejší hrdinové, ale i záporáci z obou seriálů. Rip Hunter, hrdina z budoucnosti, z těchto legend musí sestavit jednotku s jediným účelem – zastavení velkého padoucha Vandala Savage. Ten se v roce 2166 téměř dostane ke zničení lidstva a tak nezbývá než cestovat napříč časem a pokusit se ho zastavit. Tak přichází ke slovu Atom – Ray Palmer, Firestorm, White Canary, Captain Cold, Heat Weave, Hawkgirl, Hawkman a jejich vůdce, Rip Hunter.

https://www.youtube.com/watch?v=iuTefJ8pJks

S čím je konec, a s čím ne?

Když už jsme u zastavení, probereme si nakonec i ty seriály, se kterými se v tomto roce rozloučíme. O důvod víc, vybrat si právě jednu z uvedených novinek nebo se dopátrat dalších. Pokračujících sérií se totiž nedočká Agent X, Defiance, Heroes Reborn, Dominion a možná budou zrušeny i velké projekty jako Sběratelé kostí a Hawai 5-0. Takový osud naštěstí nestihne právě třeba Teorii velké třesku, která získala 10. řadu. Pokračovat budou také například Star Wars: Rebels, American Horror Story, Živí mrtví a další. Pokud jsme neuvedli právě vaše oblíbené a hýčkané story, honem se raději dohledejte, jestli budou mít pokračování. Zatím můžete zapřemýšlet nad uvedenými novinkami, jestli by za to sledování nestály třeba zrovna ony.

Zalíbilo se vám v tomto výběru něco?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nahoře bez! Seriály, kde herečky ukazují prsa!

scénka z dobře známého seriálu