Nevyjasněná úmrtí hvězd. Co se stalo?

Jedno staré pořekadlo říká, že smrt si nevybírá a měří všem stejně. Některá úmrtí však zahaluje rouška tajemství a platí to i o skonu řady celebrit. Tady jsou aspoň některé z nich. Co se vlastně stalo?

Jimi Hendrix

Notorious B.I.G.

Tenhle chlapík, narozený v roce 1972 v New Yorku, byl hodně oblíbený, ale přitom zemřel násilnou smrtí. Občanským jménem se jmenoval Christopher George Latore Wallace, ale celý svět ho zná pod řadou přezdívek jako Biggie, Big Poppa, Frank White či Biggie Smalls, Nejslavnější však byl jako Notorious B.I.G. Byl velkým jménem hiphopové scény 90. let. Když v roce 1997 přijel propagovat své album do L.A. tak zemřel rukou neznámého střelce, když jen v autě s některými dalšími rapery. Mluvilo se o vyřizování účtů mezi tzv. Západním a Východním pobřežím, ale motiv zůstal nevysvětlen a vrah nevypátrán.

2Pac

Stejně jako Notorious B.I.G., tak i 2Pac se narodil v N.Y. (1971), aby našel smrt na západě Států, když v autě čekal na křižovatce na červenou. I jeho zasáhly hned čtyři střely, kterým podlehl v v roce 1996 v Las Vegas. Uvádí se, že Tupac Amaru Shakur, jak zní jeho rodné jméno, je se 75 milióny prodaných desek nejúspěšnějším raper hudební historie. Z jeho smrti však nebyl nikdo nikdy obviněn.

Marilyn Monroe

Legendární superstar byla nalezena mrtvá 5. srpna 1962. Oficiální zpráva uvádí, že příčinou smrti byla sebevražda předávkováním. Jelikož se však šestatřicetiletá herečka vlastním jménem Norma Jeane Baker Mortenson stýkala s vysoce postavenými muži včetně prezidenta Johna F. Kennedyho, spekuluje se, že se stala nepohodlnou.

Bruce Lee

Bruce Lee je známý herec a mistr bojových umění, který zemřel 20. července 1973. Prý ho pouze bolela hlava, a tak si vzal obyčejný lék na utišení. Lékaři ohlásili, že smrt byla reakcí na tento lék, ale tomu ani tehdy nikdo nevěřil. Ještě méně pochopitelná je pozdější verze, kdy se mu měla extrémně rychle zvětšit mozková hmota. Jedno je však jisté, ve svých třiatřiceti letech se stal legendou.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix byl také legendou, ovšem rockovou. Mnohdy se o něm mluví jako o nejlepším rockovém kytaristovi, který kdy žil. A to zemřel v roce 1970 v pouhých 27 letech. Oficiální zpráva koronera zněla udušení vlastními zvratky po konzumaci amfetaminu. Konspirační teorie však mluví o zabití bývalou přítelkyní nebo o pojišťovacím podvodu jeho manažera.

Brittany Murphy

Herečka Brittany Murphy zemřela náhle 20. prosince 2009. Příčinou smrti byla stanovena pneumonie, tedy akutní zápal plic ve spojení s větším množství zkonzumovaných léků. Její otec se s tímto posouzením však nespokojil a nechal nařídit laboratorní test, který v těle Brittany objevil enormně zvýšenou hladinu těžkých kovů. Spekulacím a nejasnostem navíc nahrává, že za pět měsíců zemřel stejným způsobem také její manžel.

Autor: Petr Lízal

Foto: Bornrich.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Svět přišel o další krásku: CHARMAYNE MAXWELL

4 politické celebrity, které zemřely rukou vraha