Netradiční koníčky celebrit: Kdo vycpává zdechliny a sbírá barbíny?

Boxer s rukama jako kladiva Mike Tyson už za svých šestapadesát let prokázal smysl pro smrtící údery, chuť na mladé masíčko, konopí a ušní lalůčky protivníků z ringu. Za něco z toho dostal mistrovské pásy ve všech kategoriích těžké váhy, za jiné z uvedených počinů pykal za mřížemi. Jak to jde k duhu mlátičce, která o sobě od roku 2010 tvrdí, že je veganem? Těžko říct. Tyson má od dětství ještě jedno dost netradiční hobby. Chová totiž poštovní holuby, s nimiž hrozně rád závodí. Ano, Železný Mike je nefalšovaný Holubí muž.

koníčky

Dost možná máte koníček, o kterém si říkáte, že se to hlavně nikdo nesmí dozvědět, jinak by vás považovali za podivína. Ale to je velmi relativní pojem. Co by potom musely říkat takové celebritky se svými podivnými koníčky. Však se o tom sami přesvědčte. Aha! A kdo je tady teďka pošahanec?

Neloví prince

Blond ikona dekády Paris Hilton se už slavná narodila, takže těžko říct, čím dnes vlastně vyniká. Sérií cen za nejhorší vedlejší roli? Tou nejpovrchnější televizní šou? Zrnitou erotickou nahrávkou, která jakoby náhodou unikla na veřejnost? Opakovaným porušením zákona a opilostí za volantem? Jedna věc, kterou překvapí, tu ale je: její neobvyklé hobby. Paris už od dětství na oaklandském ranči hrozně ráda chytá žáby. Nehledá prince, dělá to pro zábavu. A když je chytí? Většinou je vypouští zpět do přírody. Jo, překvapuje nás.

Johnny Depp o sobě loni dával slyšet hlavně svou nejnovější rolí v soudní síni, takže o jeho dalších počinech se moc nemluvilo. Jasně, je to ne zrovna úspěšně léčený závislák a vcelku průměrný muzikant. A co tam na něj máme dál? Depp sbírá panenky Barbie. Jo, čtete správně. Barbíny, ty panenky. Ideálně ještě v originálním balení, s důrazem na speciální kolekce a limitované edice. Má jich tisíce. K čemu mu jsou? Prý si mezi ně sedá, když se potřebuje „dostat do role“. Jak často to je, a jestli si s nimi i hraje, to se už nepochlubil.

Šílení sběratelé

Když už se bavíme o sběratelství netradičních náležitostí: Taylor Swift si zakládá na své kolekci sněhových koulí (takové ty kýčovité suvenýry, s nimiž zatřesete a ony „zasněží“). Dokonce je i sama vyrábí a na Vánoce je vystavuje, kam se jen dá. Angelina Jolie zrovna pak sbírá nože – dýky, vyhazováky, motýlky – a připouští, že je to její sexuální fetiš. A Quentin Tarantino, který těch fetišů má taky povícero, je zase nadšeným sběratelem deskových her. Prostě je chce mít všechny, a hrát je s přáteli i nepřáteli.

Kouzelný je i smolař Nicolas Cage, se svou sbírkou supermanských komiksů. A Tom Hanks sbírá staré psací stroje, zatímco Will Smith Rubikovy kostky. V jejich skládání ale moc dobrý není, drží se kolem 1 minuty. Kočička, která začala „sběrem“ ocenění za nejlepší mladou herečku – Mila Kunis – má taky jedno netradiční hobby, které ji přivedlo do terapeutické skupiny pro řešení závislostí. Před pár lety totálně propadla WoWku, tedy paření World of Warcraft. Paří pořád, ale prý už střídměji.

Sportovci i vycpavači

Gordona Ramseyho vnímáme spíš jako předlohu Zdeňka Polreicha, a postrach nepravostí každé kuchyně. Kromě toho, že je šéfkuchařem, je ale po čertech vytrvalým sportovcem. Jezdí na kole, chodí do fitka. A běhá maratony. Vlastně má za sebou (se slušným umístěním) přes 15 velkých maratonů a 5 ultra-maratonů. Běhání je pro něj koníček i cesta, jak ventilovat stres z práce. Dobrý. Sladké hobby si můžeme spojit i se zpěvačkou (herečkou, producentkou, textařkou a módní návrhářkou) Beyoncé. Prý chová včely a regulérně medaří.

včely
Beyoncé je doslova ”Queen B”. Možná díky tomu začala s včelařinou. (foto: depositphotos)

To dnes už za-zenitem usazená Claudia Schiffer (aby ne, s tisícovkou titulních fotek na obálkách magazínů už má na důchod nárok) sbírá hmyz. Propíchaný špendlíky. A Katty Perry zase sbírá prameny vlasů jiných celebrit. Těch mrtvých i dosud žijících. To je vcelku morbidní. Ale asi je to pořád snesitelné oproti koníčku, jež sdílí šílená Martha Stewart, Kate Moss, Sean Parker a Courtney Love. Ti všichni se totiž naplno nebo okrajově věnují taxidermii. Vycpávání zvířat. Což byl mimochodem i koníček Jeffreyho Dahmera, ale jemu za to nikdo netleskal. Ale proti gustu…

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Celebrity a charita. Kde je problém?

Drogová závislost. Které celebrity se odrazily ze dna a úspěšně s ní bojují?