Neslavné začátky hollywoodských hvězd. Věděli jste, že?

Víte, jak své slavné kariéry zahájili třeba Leonardo DiCaprio nebo Clint Eastwood? Oni by to taky raději nevěděli. Zajímá vás proč?

Neslavné začátky Holywoodských hvězd

Některé hollywoodské hvězdy měly velké štěstí a už od svých prvních filmových krůčků excelovaly v kasovních trhácích. Takhle pohádkové to ale většinou nebývá. Spíše známe případy úspěšných herců a hereček, kteří se museli vypracovat od podivných roliček v béčkových filmech nevalné kvality. Pro nás je to samozřejmě jedině dobře, protože se můžeme jejich úsměvným rozjezdům škodolibě zasmát. Takže koho si dnes vezmeme do parády? Kdo by na svůj vstup do světa filmu raději zapomněl?

Hororový Leonardo DiCaprio

Božský Leo stále čeká na Oscara. Nominován byl už čtyřikrát a po lednovém Revenantovi přijde nejspíš pátá nominace. Co může být za tím, že takhle zbožňovaný herec stále nemá plešatou sošku nad krbem? No, první filmová role v třetím pokračování Critters mu v téhle snaze rozhodně nepomohla! Hororově-komediální série Critters je legendou osmdesátek, ale po populární jedničce a snesitelném druhém dílu šla kvalita dost dolů. A právě v tu chvíli nastupuje šestnáctiletý Leo a odstartovává jednu z největších filmových kariér posledních dvaceti let. Koho to tenkrát mohlo napadnout?

Uječená Jennifer Aniston

O Jennifer Aniston u nás moc nepíšeme. Co byste taky chtěli od princezničky z haldy romantických komedií a Přátel? Ale aspoň svou první filmovou rolí nám udělala pořádně škodolibou radost. Béčko Skřítek z roku 1993 vypráví o ďábelském leprikónovi, tedy zeleném irském záprdkovi, který terorizuje okolí. A Jennifer s klasickou raně devadesátkovou vizáží a v upnutých strakatých kraťáscích běhá a piští. Nejednou dokonce  říkala, že jí tahle role pronásleduje celou kariéru. Stačí se podívat na trailer a bude vám jasné proč:

Legendární Clint Eastwood

Ani jedna z největších ikon filmové historie nemůže na svůj začátek vzpomínat s úsměvem. Než jsme si totiž Clinta zapamatovali jako bezejmenného pistolníka z westernů (Pro hrst dolarů, Hodný, zlý a ošklivý) nebo nekompromisního poldu v sérii o Drsném Harrym, střihnul si první roličku v podivném hororu Tarantula, typickém béčku padesátých let o obrovském zmutovaném pavouku, který ohrožuje svět. Clint jako pilot stíhačky z toho sice vyvázl docela se ctí, ale už účast v takovém fláku stojí za to. Však se podívejte sami:

Bonus – bídná kukuřičná série

Kukuřičné děti. Už ten název je docela podivný, ale dejme tomu, literární předloha je od Stephena Kinga, nemusí to být špatné. Na toto téma ovšem vzniklo postupně sedm filmů, převážně v osmdesátých a devadesátých letech a jeden horší než druhý. Proč nás to ale teď zajímá? Tahle mizerná série totiž z nepochopitelných důvodů dokázala přitáhnout řadu herců, kteří se později proslavili. Třetí díl tak byl filmovou premiérou pro Charlize Theron, která naposled zářila v novém Šíleném Maxovi, ve čtyřce hrála prim mladinká Naomi Watts (Kruh, 21 gramů) a v pětce se poprvé ukázala Eva Mendes (Rychle a zběsile 5, Training day). Jak je tohle možné? My to vysvětlit nedokážeme.

Který z těchto začátků považujete za nejhorší? Napište nám.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Herecké hvězdy v dětství. Které Hollywoodu zanechaly?

Nahoře bez. Seriály, kde herečky ukazují prsa