Nejzáhadnější místa v České republice aneb kde vás přepadne strach?

Česká republika sice nepatří k místům s velkým výskytem paranormálních jevů, ale přesto se v tuzemsku nachází hned několik prostor, která jsou považována za velmi záhadná. Toto označení je velmi kulantní, a pokud se na některé z těchto míst vydáte, odneste si děsivou zkušenost.

nejzáhadnější místa v české republice

Rozumný člověk by se na nejzáhadnější místa v České republice nevydal, ovšem záhadné prostory a budovy každý rok lákají tisíce nadšených badatelů a turistů. Na která záhadná místa se tedy v České republice vydat?

Jeskyně Býčí skála

Už název tohoto místa zní tak trochu děsivě a vlastně se není čemu divit. V jeskyni u Moravské krasu nedaleko Brna bylo v minulosti nalezeno velké množství hliněných nádob, bronzových sošek, šperků nebo také zbraní. Ptáte se, proč je v jedné části nejdelšího jeskynního komplexu tolik vzácných nálezů?

Vysvětlení je pouze jedno a velmi pravděpodobně je správné. Jeskyně Býčí skála kdysi sloužila jako obětiště lidí i zvířat, což potvrzuje velké množství nalezených kostí. Podle nálezů archeologové odhadují, že přímo v místě Býčí skály bylo obětováno přes 40 lidí a nespočet zvířat. Jedná se tím pádem o místo s obrovskou negativní energií, kde se určitě nebudete cítit dobře.

nejzáhadnější místa v české republice

Býčí skála není jediným záhadným místem u nás. (Foto: commons.wikimedia.org)

Statek Pohádka

Dříve narození z vás si určitě pamatují na divoká 90. léta, kdy v České republice řádili mafiánští bossové a jejich kumpáni, kteří neváhali zabíjet pro peníze. Po pádu totalitního režimu chtěli všichni zbohatnout a jedním z takových lidí byl i Ivan Roubal. Ten je neodmyslitelně spjat právě se statkem Pohádka.

Právě tady mafiánským způsobem zavraždil své oběti, které se oběsili vahou vlastních nohou. Spekuluje se o tom, že mrtvá těla poté Roubal předhodil vietnamským prasatům. Pohádka však zažila děsivé chvíle už v minulosti. Podle vyprávění pamětníku zde v počátku 18. století žila ošklivá stařena. Byla považována za čarodějnici, takže ji místní obyvatelé ukamenovali.

statek pohádka

Místo, kde docházelo k mnoha hrůzným činům, včetně vražd. (foto: commons.wikimedia.org)

Velhartický hřbitov

Pokud se odhodláte vyrazit k děsivému a záhadnému statku Pohádka, pak seberte poslední zbytky odvahy a jděte se podívat na Velhartický hřbitov. Ten se nachází nedaleko prokletého a vyhořelého sídla Ivana Roubala a jako by už tak nebyl dostatečně děsivý, uprostřed něj stojí ponurý kostel Sv. Máří Magdalény ze 14. století.

A co je na opuštěném kostelíku děsivého? Podle dochovaných informací bylo právě tohle místo inspirací pro Svatební košili Karla Jaromíra Erbena. Na Velhartickém hřbitově prý v minulosti probíhaly satanistické mše, a jestliže se po tomto místě projdete, budete vám běhat mráz po zádech.

velhartický hřbitov

Hřbitovy obecně nepatří k nejsympatičtějším místům. (foto: commons.wikimedia.org)

Bohnický hřbitov bláznů

Léčebnu psychicky nemocných v Bohnicích asi znáte, ale víte, že se nedaleko od ní nachází i ponurý a vykradený hřbitov? Děsivou atmosféru zde navozuje nejenom nespočet rozpadlých a rozkradených náhrobků, ale také fakt, že jsou zde pohřbeni převážně psychicky choří pacienti z nedaleké léčebny.

Aby toho nebylo málo, na bohnickém hřbitově jsou pochovány úchylní vrazi, sebevrazi, žháři nebo vrah Otýlie Vranské či člověk, který rozpoutal 1. světovou válku, tedy Gavrilo Princip. Ponurou atmosféru umocňuje ještě stromová alej, kdy jsou větve stromů nakloněny nad střed cesty, jako by snad i tyto dřeviny spínaly nad hrůzou tohoto místa své pomyslné ruce.

nejzáhadnější místa v české republice bohnice

Vstoupili byste na bohnický hřbitov bláznů? (foto: commons.wikimedia.org)

Jihlavské katakomby a podzemí

Město Jihlava se může pyšnit podzemním komplexem chodeb v délce asi 25 kilometrů, nicméně většina z nich nebyla podrobně zmapována. Úzké a ponuré katakomby jsou pozůstatkem po práci horníku, kteří zde v minulosti těžili stříbro. Hlavním důvodem k obavám a strachu je duch, který se jihlavským podzemím potlouká.

Několik odvážných badatelů dokonce zkoušelo v katakombách nocovat, aby se s duchem blíže seznámili. Druhý den ráno všichni odcházeli s děsivým zážitkem a husí kůží, nicméně těm šťastnějším se podařilo ducha zachytit alespoň na rozmazanou fotografii.

jihlavské katakomby

Navštivte tajemný svět jihlavských katakomb. (foto: commons.wikimedia.org)

Záhadná místa jsou sice děsivá, ale lidskou mysl odnepaměti přitahují. My lidé zkrátka milujeme neznámo a záhady. Jenomže abyste se vydali na nejzáhadnější místa v České republice, potřebujete i velkou dávku odvahy.

FOTO: commons.wikimedia.org

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jaké jsou ty nejlepší aplikace pro cestování? S těmito se určitě neztratíte

12 lidí, kterým by měli zakázat cestování letadlem