Proč si vybrat mega luxusní Francouzskou riviéru?

Rozmanitou Francouzskou riviéru si užijete ať už vás sem přivádí touha vidět svět plný pozlátka nebo chuť užít si naplno všechny krásy tohoto nesmírně charismatického kraje.

francouzkou

Ach ta sladká Francie! Ráj umělců, gurmánů, nenapravitelných romantiků i těch, kteří se na své dovolené spokojí jen s tím nejlepším. Skutečným skvost pak představuje nádherné Azurové pobřeží. Jen stěží byste hledali místo, které ztělesňuje zároveň stěží představitelný luxus i pohodu obyčejných rán s vůní soli a levandule, něž právě francouzskou riviéru.

Francouzskou riviéru navštíví každoročně tisíce turistů, které láká představa nezapomenutelné dovolené na pobřeží Středozemního moře. Oblast Azurového pobřeží ohraničují města Menton a Cassis.

francouzkou
Menton a Cassis

Na poměrně rozlehlém území je tu k vidění celá řada zajímavých míst. Od rozkvetlých levandulových polí, nádherných písčitých pláží, blyštivých společenských akcí, rozmanité přírody i okouzlujících historických památek.

A v neposlední řadě báječné restaurace, kde si i na vaječné omeletě pochutnáte stejně královsky jako na zaručeně čerstvých ústřicích.  Vítejte na Azurovém pobřeží.

Autentické Nice

francouzkou
Nice

Návštěvu tohoto okouzlujícího města, centra Azurového pobřeží a zároveň jedno z nejoblíbenějších francouzských letovisek, byste si neměli nechat ujít. Nice vás okouzlí dlouhými oblázkovými plážemi, 4kilometrovou elegantní promenádou, výlohami luxusních obchodů i obdivuhodnými kulturními památkami.

Za pozornost stojí muzeum Musée d´art Moderne et d’art contemporain s fascinujícími sbírkami současného moderního umění, bohatě zdobená pravoslavná katedrála Cathedrale St Nicolas nebo botanická zahrada Le Parc Floral de la ville de Nice s největším skleníkem na světě.

francouzkou
Nice

Pokud byste chtěli zažít skutečně autentickou atmosféru, pak si nechte volné čtvrteční dopoledne a vypravte se na tradiční trhy. Voňavá zelenina, ovoce, vyhlášené francouzské sýry, řezané květiny, levandulový med a příjemně uvolněná atmosféra vám prozáří den a pomohou vám doplnit energii na večer plný zábavy.

Saint Tropez ve znamení četníků

Rajón filmového četníka Cruchota je považován za nejromantičtější letovisko francouzské riviéry. Nečekejte široké bulváry a divoké večírky. Šestitisícové letovisko Saint Tropez vás ohromí nádherným přístavem, malebnými měšťanskými domky, dlouhými plážemi, pokrytými jemným bílým pískem a mořem, které svou sytou barvou dalo název celému pobřeží.

francouzkou
Saint Tropez

Jen 5 km od centra města se nachází nejkrásnější pláž pro celou francouzskou riviéru. Na slavné 4,5 kilometru dlouhé Pampelonne beach si užívala slunečních paprsků i mladá Brigitte Bardot ve snímku. a Bůh stvořil ženu. Pozvolný vstup do moře a dostatek prostoru pro dětské hry sem láká i rodiny s malými dětmi.

Dovolenou plnou plážových radovánek slibuje letovisko Sainte Maxime, ležící uprostřed malebné zátoky severně od Saint Tropez. Mohutné pohoří chrání letovisko s více než tisíciletou historií před nepříjemnými větry. Výsledkem je příjemné klima, jako stvořené pro lenošení na pláži.

francouzkou
Barevná ulička v Saint Tropez

O tom, že si Francouzi umí užívat života se můžete přesvědčit ve večerních hodinách na náměstí Place du Marché. Mezi stánky s levandulovými mýdly, skvělými sýry a slaměnými klobouky tu hraje živá hudba a místní si v družném hovoru dopřávají svou večerní sklenku vína a porci čerstvých ústřic. Na své si v Sainte Maxime přijdou i milovníci golfu. V okruhu 30 kilometrů si tu mohou vyzkoušet svůj um rovnou na osmi golfových hřištích.

Cannes – Hvězdné a opulentní

Tak by se dalo jedním slovem charakterizovat město, které si svůj lesk zachovává i poté co utichne ruch spojený s mezinárodním filmovým festivalem. Magickou atmosféru lázeňského města s širokou promenádou La Croisette a bohatě zdobenými fasádami luxusních hotelů si nejlépe vychutnáte na zahrádce některé z místních restaurací.

francouzkou
Cannes

Nad porcí šneků a sklenkou skvělého vína se snadno vcítíte do kůže zářivé filmové hvězdy. Kdyby vás zajímalo, jak vypadlo Cannes dříve, než jeho krásy objevily příslušníci evropské smetánky, pak si naplánujte procházku do nejstarší části města. Čtvrť Le Suquet vás překvapí spletí úzkých uliček, vedoucích do malého přístavu s dřevěnými rybářskými loďkami.

Monako a jeho neopakovatelný luxus

Ať už se rozhodnete zvolit francouzskou riviéru pro vaší dovolenou v jakékoli nádherné části, určitě si udělejte čas na návštěvu Monaka. Druhý nejmenší nezávislý stát světa vás uhrane přehlídkou luxusu. Místní obyvatelé s oblibou říkají, že nad jejich městem vždycky svítí slunce a když prší, tak padají z nebe peníze. Při pohledu na super luxusní automobily parkující před elegantními rezidencemi jim to rádi uvěříte.

francouzskou
Monako

Přívětivé středomořské podnebí dělá z Monaka skvělé místo pro život. Ten si tu můžete zpestřit návštěvou nejznámější závodní dráhy světa. Každoroční Grand Prix Formule 1, projíždějící ulicemi města je fantastickým zážitkem i pro ty, jež nejsou fanoušky rychlých aut.

Zkusit štěstí ve hře můžete v ikonickém kasinu Monte-Carlo, které bylo otevřeno roku 1863. Krásně zdobená budova ve stylu belle-époque je symbolem Monaka a zahrála si i ve filmech James Bond či Dannyho parťáci.