Poznejte největší jedlíky na světě: Je libo 50 hotdogů či 144 hlemýžďů?

Určitě kolem sebe máte nějaké jedlíky, kteří se nebojí svíčkové s deseti a následně se zaplácnou pořádným dortem. Zkrátka někoho, u koho se zdá, jako by měl bezedný žaludek. A pokud jste si o někom takovém doposud mysleli, že je to blázen, pak jste nejspíš neslyšeli o rekordmanech, kteří běžného jedlíka hravě strčí do kapsy. To už je totiž jiná liga. Podívejte se na ty největší pojídače všeho možného z celého světa.

jedlík

Joey Chestnut

Jako prvního jedlíka tady máme týpka, který za pouhých deset minut dokázal spořádat 47 sendvičů se sýrem, což už je opravdu velká nálož. Ještě větší zajímavostí je, že Joey Chestnut jen před tím vytvořil další rekord – zpucnul rovných 50 hotdogů. A my si tak říkáme, ty chvilky posléze strávené za záchodě musely být přinejmenším krušné.

jedlík
Některé lepší šatit, než živit. (foto: instagram)

Takeru Kobayashi

Možná má víc hrdostí, víc apetitu nebo jen bezedný žaludek, v každém případě Takeru Kobayashi překonal původní rekord a za dvanáct minut dokázal sníst 53 a 3/4 hotdogů. Při pohledu na zmíněného Japonce se však jednomu chce smát – to fakt dokáže takový střízlík spořádat tolik jídla, a přitom se udržet na nohou?

jedlík
Tento drobný asiat je ve skutečnosti profesionální jedlík. (foto: instagram)

Eric Booker

A máme tu dalšího fajnšmekra – kobliháře Erika Bookera, který dokázal za pouhých osm minut sníst 49 koblih s polevou. To musela být glykemická křivka… A protože právě Eric, známý spíše pod pseudonymem Badlands Booker, je jedlík na slovo vzatý, ujal se dalšího rekordu. Za jedinou minutu dokázal zbaštit 240 g cibule a je asi jasné, že na slůvko byste si s ním v tu dobu asi jen tak nezašli.

Sonya Thomas

Že jsou největší jedlíci jen chlapi? Tak to sotva. Drobná Američanka Sonya Thomas je totiž důkazem, že mega žaludek dokážou mít i příslušnice něžného pohlaví. Za svůj život posbírala opravdu hodně rekordů. Třeba za dvanáct minut se jí povedlo sníst 37 hotdogů, a mimo jiné si pěkně zadělala na meteorismus, když během šesti minut a čtyřiceti sekund do sebe nacpala neuvěřitelných 65 natvrdo uvařených vajec. A na závěr zmíníme ještě pár rekordů – za deset minut zvládla spořádat 432 ústřic, za stejný čas snědla přes 2 kila ovocného koláče a za dvanáct minut zblajznula téměř 5 kilo masových koulí. Tak snad vše dobře klouzalo.

Sonya Thomas je nevinná jen na první pohled.

Marc Quinquandor

Také Marc Quinquandor měl na kontě řadu rekordů. A ano, mluvíme o něm v minulém čase, protože právě tenhle jedlík už není mezi námi, přičemž se spekuluje, zda příčinou jeho úmrtí nebyl tolik pokoušený osud v souvislosti s přejídáním. Zpátky ale k rekordům. Právě tenhle chlápek se zapsal tím, že za deset minut v něm zmizlo 57 hovězích mozků. Úctyhodný rekord si držel také v případě pojídání hlemýžďů – za jedenáct minut a třicet sekund se popral se 144 hlemýždi. A to už chce fakt odvahu.

Dustin Phillips

Tak trochu podivným jedlíkem se stal Dustin Phillips, který pozřel 400 g kečupu za pouhých třicet tři sekund. Má to ale jednu zvláštnost – kečup si překvapivě nelil do pusy, ale dravě cucal brčkem.

Cookie Jarvis

A máme tady dalšího rekordmana, nad jehož výkonem zůstává rozum stát. Za dvanáct minut totiž byl schopný spořádat 4,7 litru vanilkové zmrzliny. Pokud vezmeme v potaz jen objem, ještě to by se dalo o něco víc pochopit, ale dovedete si představit narvat do sebe mega studenou zmrzku v takovém množství, a ještě tak rychle? Časem se ale Cookie zhostil dalšího rekordu. Za deset minut se mu povedlo sníst 3 kila těstovin.

Tim Janus

Také Tim Janus se rovněž zapsal tím, že se dokázal přecpat velkou slaďárnou. V jeho případě se jednalo o 2 kila tiramisu, se kterým zápasil jen pouhých šest minut. Na malý dezert to zrovna nevypadá a nás jen zajímá, jestli si ještě někdy tenhle italský dezert dá – prostě jen tak, že na něj bude mít chuť…

Patrick Bertoletti

Na závěr tu máme velkého pojídače pizzy, kterému se povedlo za pouhých deset minut zpracovat 47 dílků pizzy o průměru 41 cm, a to je teda sakra velká porce kalorií. Obdobně na tom byl i Patrickův kolega Rich LeFevre, který si ukořistil svůj vlastní rekord. Ten za patnáct minut snědl 7,5 dílků pizzy, ovšem o průměru 61 cm. Klobouk dolů, hoši! Zajímavostí je, že Patrick ve svých rekordech pokračuje. Mezi jeho další úspěch patří i 44 třešňových koláčů, které zbaštil za bleskurychlých osm minut.

Dá si někdo pizzu?

Ještě máte po tomhle výčtu pocit, že se o Vánocích přejídáte? To nevadí, běžte si ten další kus řízku dát.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rekordy ze světa restaurací: Kde se vaří z krys a kam na vegetariánskou baštu?

Vražedné Guinessovy rekordy. Znáte je všechny?