Nejúchylnější charaktery ve videohrách – který děsí vás?

Herní historie s úchylnými a děsivými postavami rozhodně nešetří. Bojíte se víc nelidských bestií, nebo zabijáckých dětí? Náš výčet nabízí všechno.

Slender Man – zabijácký elegán

V roce 2012 byla hra Slender skutečným hitem. Stahovali jsme ji zadarmo a aniž bychom věděli, co máme dělat, toulali jsme se nočním lesem ve snaze pochopit, o co vlastně jde. Narozdíl od jiných hororů ale odnikud nevyskákali zombíci, náckové nebo armáda skřetů, nýbrž jedinou hrozbou byla vytáhlá mužská postava v elegantním obleku. A bez obličeje.

Postava Slender Mana vznikla původně jako meme a začaly se o něm vytvářet různé fiktivní příběhy, týkající se hlavně unášení dětí v opuštěných místech. Následná hra pak rozšířila jeho popularitu po celém světě. Podívejte, jak se s děsivým zabijákem popasoval slavný youtuber PewDiePie:

Čarodějnice přišpendlená k podlaze

Left 4 Dead byla jednou z her, které pomohly rozmachu her se zombíky. V roce 2008 nefrčeli ještě tolik jako dnes, ale občas se s nimi něco objevilo. A čarodějnice z téhle hry byla skutečně děsivá. Jednalo se o plačící ženu, zdrcenou všudypřítomnou zombie apokalypsou. Jenže pokud jste jí chtěli pomoct, vděku jste se nedočkali – kvůli nepříjemné mutaci se jí totiž z rukou staly dlouhé pařáty, kterými nebohého hráče okamžitě rozcupovala. V prvním díle ještě vždy seděla na místě, a proto se jí stačilo vyhnout. V pokračování úspěšné hry z roku 2009 však už i chodila a rozhodně se nevyplatilo si s touhle podivínkou zahrávat

I malé holčičky umí vyděsit

Populární série stříleček F.E.A.R. se od konkurence odlišovala dost hororovou atmosférou, která byla ztělesněna nejen různými nočními můrami a temnými lokacemi, ale hlavně postavou Almy. Malá černovlasá holčička jako by z oka vypadla Samaře z hororu Kruh a svým náhodným zjevováním před obličejem hlavní postavy přidělala nejednomu pařanovi pár šedin. Dětská monstra prostě dokáží vyděsit i nejzarytějšího otrlce.

Pyramidy ve zneklidňujícím provedení

Fanoušci Silent Hillu nemohou na dovolenou do Egypta jezdit úplně v klidu. Hlavní záporák série a ikonická postava hororových her obecně se totiž jmenuje Pyramid Head a asi uhodnete, kterou turistickou atrakci připomíná. Nikdy mu nevidíme do obličeje, který má zakrytý trojúhelníkovou maskou. Navíc ani nemluví, čímž je jeho nelidskost ještě zvýrazněna. Obrovitý meč a armáda milionů brouků kolem něj jen dotváří už tak solidní úchylnost téhle postavy. A když prozradíme, že se jedná o zosobnění traumat hlavního hrdiny, je už snad každému jasné, že pro tuhle slavnou sérii nemohli japonští tvůrci vymyslet lepšího protivníka. Kromě her se ale sympaticky zapsal i do světa filmu:

Tak co, která zrůdička vás upoutala nejvíc? Herní historie je samozřejmě úchylných postav plná, takže když nám do komentářů nějaké další připomenete, budeme jedině rádi!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Když herci imitují herce – to prostě chcete vidět!

Nechutní vědátoři ve filmech – kteří jsou nejhorší?