Když herci imitují herce – to prostě chcete vidět!

Správný herec by měl zahrát cokoli. Ale platí to i pro napodobování svých kolegů? Které herecké hvězdy to zvládají dokonale?

Imitování celebrit má v našich televizích docela slušnou tradici. Od někdy až úchylně vypadajícího Strýčka Jedličky, jehož repertoárem byla zvířata všeho druhu, se v devadesátých letech přesunula pozornost k politikům, na nichž nenechali Václav Faltus a tehdy mladíci Petr Jablonský a Petr Martinák nit suchou. Ale jak to vypadá, když si do úst a tváří berou své slavnější kolegy nikoli profi imitátoři, ale samotní herci? Omrkněte pár příkladů.

Král komiků Jim Carrey

Možná to víte, možná jen tušíte podle jeho filmových kreací. Jim Carrey je mistrem imitací, s jeho gumovým obličejem je to koneckonců docela snadné. Podívejte, jak třeba umí napodobit slavného Clinta Eastwooda, když vypráví o své první dramatické roli v jednom z Clintových filmů ze série Drsný Harry:

https://www.youtube.com/watch?v=DxBo7Yhr8cY

Nenápadný Kevin Spacey

Možná byste to do introvertního herce a spořádaného slušňáka Kevina Spaceyho neřekli, ale i on se umí pořádně odvázat. Ať už ho znáte jako druhou mízu chytajícího otce z Americké krásy, kulhavého chytrolína z Obvyklých podezřelých nebo nekompromisního politika z aktuálního hitu House of Cards, jeho imitační rozsah byste zřejmě netipli. A mimochodem, ve čtvrté minutě tohohle videa můžete jeho ztělesnění legendárního Clinta porovnat s Jimem Carreym:

Hitový Bradley Cooper

Bradley Cooper je v posledních letech hodně úspěšný, třikrát za sebou byl nominován na Oscara. Žádného sice nedostal, ale podíl na hitech jako Terapie láskou, sérii Pařeb ve Vegas či Bangkoku nebo nejúspěšnějším americkém filmu loňského roku Americký sniper mu nikdo neodpáře. Krom toho si pro sebe nenechává ani tolik oblíbené zábavné historky z natáčení. A když už má citovat nějakého svého kolegu, daří se mu to skutečně věrně. A náš řetěz tím pokračuje, neboť si můžete srovnat Cooperovo pojetí slavného Christophera Walkena s tím od Spaceyho:

Elegantní Benedict Cumberbatch

Britský lamač srdcí s nepochopitelným jménem je posledních pár let opravdu v kurzu. Díru do světa udělal ve skvělém seriálu Sherlock a možná jste ho viděli i v hobití trilogii nebo loňském Kódu Enigmy, díky němuž byl za roli matematika Alana Turinga dokonce nominován na Oscara. Před necelými dvěma lety si v MTV vyzkoušel během jedné minuty napodobit co nejvíc svých kolegů a vyšel z toho rozhodně se ctí. Posuďte sami:

Které imitační kreace vás dostávají nejvíc? Napište nám pod článek!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Herci za slavnými maskami. Znáte je?

Víte, co se děje pod peřinou postelových scén? My ano!