Jaké jsou ty vůbec nejoblíbenější kuchařské show?

V žádném případě nemůže být pochyb o tom, že kuchařské show patří k těm nejsledovanějším pořadům nejenom na televizních obrazovkách, ale také na online streamovacích platformách. Určitě se mezi vámi nachází mnoho čtenářů, kteří milují pohled na amatérské kuchaře soutěžící o titul šéfkuchaře nebo situace, kdy úspěšný majitel mnoha restaurací radí krachujícím podnikům.

nejoblíbenější kuchařské show

A to jsou jen jedny z mnoha příkladů, kterými lze charakterizovat nejoblíbenější kuchařské show. Kterou z nich máte nejradši?

MasterChef

Mezi nejoblíbenější kuchařské show patří jednoznačně MasterChef, která na obrazovkách populární komerční televize běží prakticky každý rok. Získala si obrovské množství diváků. Amatérští nadšenci do vaření tvrdě bojují o titul nejlepšího kuchaře, s nímž je spojena nejenom velká finanční odměna, ale také obrovská prestiž a sebevědomí.

Zatím poslední řada byla odvysílána na podzim roku 2020 a určitě si všichni pamatujete na obrovské kontroverze kolem soutěžící Pavlíny. Ta nejprve vypadla, nicméně poté se do soutěže vrátila a nakonec skončila na druhém místě, což mnozí fanoušci dodnes nepřekousli. Velkým lákadlem jsou nejenom soutěžící, ale také trojice porotců, kterou by měl opět tvořit Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt.

MasterChef Junior

Obdobou kulinářské soutěže pro dospělé je MasterChef Junior. Pořad má úplně stejný formát jako klasický MasterChef, ovšem s jediným podstatným rozdílem, kdy se jej mohou účastnit pouze děti. Tento formát je u nás vysílaný pouze na televizi ČT:D, ale i přesto si získal řadu obdivovatelů.

Soutěžící hodnotí sám Gordon Ramsay, a i když jsou někteří kuchaři a kuchařky opravdu malí, nešetří kritikou a kritickým pohledem na jejich pokrmy. Tím pádem je soutěž spojená i s řadou emotivních momentů, které diváci tolik milují.

The Final Table (Poslední stůl)

Dostáváme se do prostředí online streamovacích platforem, kde je jasným vládcem pořad The Final Table vytvořený pro Netflix. Pokud se vám při pohledu na vybrané a delikátně připravované pokrmy nezačnou v puse sbíhat sliny, pak byste se nad sebou měli vážně zamyslet. V jedinečné kulinářské show mezi sebou soutěží ti nejlepší z nejlepších. Kuchaři pracují s vybranými ingrediencemi, které se běžnému smrtelníkovi pravděpodobně nikdy nedostanou na talíř.

Nebo jste snad jedli pokrmy obsahující zlato? Hlavním porotcem je kulinární kritik Andrew Knowlton, jenž nikoho nešetří a obzvlášť rád si smlsne na držitelích Michelinských hvězd. Soutěž probíhá ve dvoučlenných týmech a cílem je uvařit nejlepší jídlo, charakterizující vybranou zemi.

Ano, šéfe

Velkým průkopníkem úspěšných televizních pořadů o vaření v České republice je Zdeněk Pohlreich. Když se v roce 2009 objevila na tuzemských obrazovkách česká předělávka legendárního pořadu Kitchen nightmares, nikdo nevěděl, co očekávat. Jenomže za 9 let a 95 natočených dílů si pořad Ano, šéfe získal obrovské množství příznivců. A přesně tento pořad se zařadil mezi nejoblíbenější kuchařské show vůbec.

Kdo by nechtěl vidět cizí neštěstí znásobené upřímným hodnocením renomovaného a úspěšného šéfkuchaře, který si s nikým a ničím nebere servítky. Zdeněk Pohlreich často sáhne i k vulgárnějším výrazům, což určitě není na škodu. Původní Ano šéfe sice skončilo, ale chcete-li vidět skvělou kulinářskou show, nemůžete tenhle pořad vynechat.

Ugly Delicious (Odporně výborné)

Druhou show, která vznikla pro platformu Netflix je Ugly Delicious. Měli byste ovšem vědět, že tenhle pořad se od ostatních pořadů o vaření trochu liší. Nejde zde o uvaření nejlepšího jídla ani o poražení soupeřů.

Hlavní tvář show David Chang vás v každém díle vezme za původem jednoho ikonického pokrmu, přičemž se dozvíte o správných ingrediencích, recepturách a samozřejmě i o tom, jak by to nemělo vypadat. V pořadu Ugly Delicious nechybí poučení o sociální oblasti konzumace vybraných pokrmů a nouze pochopitelně není ani o vtipné hlášky.

Pokud milujete kuchařské show a hledáte zábavu na dlouhé letní večery, pak se podívejte na některý pořad z našeho výběru. Při jeho sledování se vám budou sbíhat sliny a navíc se v některých okamžicích budete smíchy popadat z břicho.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší seriály z minulosti, které miloval celý svět. Znáte je všechny?

4 seriály pro muže: udělejte si chlapskou chvilku