Nejdivnější videohry všech dob! Budujte impérium veřejných záchodků nebo osvoboďte unesené děti jako Michael Jackson!

Za dobu existence videoher vznikaly hry roztomilé, násilné, zábavné i hororové. Některé tituly ovšem zaujaly především svou podivností, přičemž se mezi nimi najdou opravdu velice bizarní kousky.

Některé videohry zaujaly především svou podivností

Rape Day

Rape Day je hra, která v posledních dnech vyvolala mnoho kontroverzí. Společnost Valve ji nakonec 6. března stáhla ze Steamu. O co se jedná? Jde v podstatě o primitivní hru, v níž hráč svou aktivitou dává do pohybu statickou grafiku, spouští zvuky a posouvá text. V Rape Day, jak už název napovídá, hlavní postava obtěžuje, znásilňuje a vraždí ženy, a to v průběhu zombie apokalypsy. Navíc se tu objevuje nekrofilie nebo incest a původně ve hře dokonce figurovala scéna, kdy hráč utopil nemluvně a poté ho rozmlátil, anebo odkopl. Šílené? Rozhodně!

10 Seconds in Hell

Podobnému tématu jako Rape Day se věnuje i hra z roku 2013 s názvem 10 Seconds in Hell. Vše ale bere z té druhé strany. V hlavní roli je tentokrát žena, jejíž partner je tyran a násilník. Po výhrůžce smrtí by měla hlavní hrdinka do 10 sekund sejít dolů. A právě to je čas celé hry. V této kratičké době musí hráč něco udělat, přičemž si může vybrat z několika druhů jednání. Ačkoli jde o závažné téma, samotná hra je velmi podivná, čemuž neprospívá ani grafika či strojově namluvené postavy.

Lula: Virtual Babe/Inside

Postavy Luly není některým hráčům neznámá. Tato sexy dračice s velkýma… očima se poprvé objevila ve hře Lula: The Sexy Empire, ve které si vytváříte porno impérium. Hra měla i pokračování s příznačným názvem Wet Attack: The Empire Cums Back a Lula se objevila i v dalších titulech. Ten nejbizarnější se objevil v roce 1998 a jmenoval se Lula: Virtual Babe nebo Lula:Inside. V tom se totiž o Lulu staráte, stejně jako děti o v té době neuvěřitelné populární Tamagoči. Do 28 dnů ji přitom musíte přesvědčit, že jste skutečný samec. Cílem je totiž sex. Jak překvapivé.

https://www.youtube.com/watch?v=AXxplZCHMCA

Patti Pain’s Bondage Poker

Poker je populární hrou i ve videoherním světě, a zvláště ten svlékací. Pamětníci jistě vědí. Jenže vývojáři z Redfire Software šli v roce 2000 ještě dál. Jejich hra Patti Pain’s Bondage Poker totiž nebyla pouze o svlékání. Už to, že se vše odehrává v žaláři paní Patti Stoker, hovoří o mnohém. Dívky tak jsou nejen spoře oděné, ale „zdobí“ je různé provazy, pouta či roubíky. A pokud je budete hodně porážet v pokeru, můžete zhlédnout krátké animace jejich zvyšujícího se nepohodlí. Inu, ráj pro sadomasochisty!

GAG: The Impotent Mystery

GAG: The Impotent Mystery je ruská adventura z roku 1997 s „velezajímavým“ příběhem. Ovládáte v ní totiž speciálního agenta Garyho Tuskera, jehož na Antarktické akademii kousl tučňák. A důsledek? Světe, div se, impotence! I přes tuto nezáviděníhodnou situaci musíte sledovat markýze de la Bourbon a jeho manželku Margo, jež je v satanské skupině Dark Brothers. Bizarnost celého titulu pak podtrhuje i fakt, že anglická verze hry vyšla jen v Nizozemsku.

Toilet Tycoon

Sníte o tom, že se stanete úspěšným podnikatelem? Pak si rozhodně zahrajte budovatelskou strategii Toilet Tycoon z roku 2006! Vždyť kdo by nechtěl vybudovat vlastní impérium veřejných záchodků? Ve hře koupíte pozemek, na něm vybudujete první záchodky, následně investujete do výzkumu a vylepšení a své milované toalety zlepšujete a zlepšujete. A platí, že čím lepší záchody, tím více lidí si k vám přijde ulevit. Dokonce si lze koupit i špióny, kteří zjišťují důležitá fakta o protivnících, anebo sabotéry. Ti mohou rozbít, případně alespoň pozvracet záchody konkurence.

Fight of Gods

Taiwanská hra Fight of Gods je svým pojetím klasickou „bojovkou“ ve stylu Mortal Kombat anebo Street Fighter. Na druhou stranu, její název nelže. Bojovníky jsou totiž postavy klasické mytologie, jako třeba Anúbis, Freya, Odin nebo Zeus. Přestože se v ní objevuje i historická postava Kuan Jü nebo Santa Claus, ve hře se vyskytují i postavy žido-křesťanské a buddhistické tradice. Pokud tedy věříte tomu, že by Ježíš nakopal zadek Buddhovi, tady se o tom můžete přesvědčit.

Zoo Race

Podle názvu by se to nemuselo zdát, ale i další hra v našem výčtu koketuje s náboženskou tématikou. Po velké potopě byl totiž Noe a zvířata velmi šťastní, že přežili a byli vybráni k dalšímu životu na Zemi. K oslavě začali Noemovi synové stavět dráhy a povzbuzovali své zvířecí kolegy, aby v nich závodili. A ti se dlouho přemlouvat nedali. Podíváte-li se na video níže, zjistíte, že příběh je na celé hře asi tou nejméně bizarní věcí. Tohle je totiž opravdu úlet!

https://www.youtube.com/watch?v=-jOeYgMzvtQ

Sneak’n Peek

Příslušníci střední generace dnes často lomcují rukama nad tím, jak ti mladí pořád vysedávají u počítačů. „To my jsme alespoň chodili ven a hráli třeba na schovávanou“. Kdyby však někdo z nich v roce 1982 vlastnil Atari 2600, což v našich komunistických luzích a hájích nebylo moc reálné, mohl si tuto hru zahrát i na obrazovce. Videoherní verze hry na schovku, kdy se hráči střídají v pikání a hledání, každopádně patří mezi opravdové skvosty.

Michael Jackson’s Moonwalker

Když se mafiánský boss Mr. Big rozhodl, že zotročí lidstvo za pomoci drog a začal u dětí, jejich milovník Michael Jackson nemohl nečinně sedět na svém ranči Neverland. Vydal se tedy na strastiplnou pouť, ve které musel zlořáda z řad mafie zastavit. Michael Jackson’s Moonwalker je akční plošinovka z roku 1990, ve které se hráči ujímají ovládání Krále popu. Ten přitom likviduje protivníky se svými nezaměnitelnými pohyby a do toho zní jeho hudba. Nejeden fanoušek zaplesá.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Drby ze světa her! Které počítačové hry předpověděly budoucnost? Co musí pařit vězni v Číně a jaká hra nemá žádný konec?

Nejbrutálnější videohry všech dob. Jaké herní počiny byly zakázány kvůli násilí, oplzlostem a vulgaritě?