5 míst, která nejsou pro strašpytle. Nejděsivější lokace v České republice!

Spousta lidí strach nenávidí, a proto se děsivějším místům vyhýbá velkým obloukem. Přesto byste mezi svými známými a kamarády zaručeně našli pár jedinců, kteří budou právě tato místa záměrně vyhledávat.

nejděsivější

Jejich návštěva v nich totiž vyvolává podivnou směs pocitů, kdy se jim do krve vyplavuje hormon adrenalin, díky němuž cítí podivné vzrušení. Lidé by navíc měli svůj strach překonávat, a proto vám přinášíme nejděsivější místa v České republice, na která si s sebou musíte vzít náhradní trenky.

1. Zámek Lemberk

Původně gotický hrad postavený nedaleko obce Jablonné v Podještědí si svou popularitu bohužel nezískal architekturou nebo sbírkou vzácných děl. Naopak se zámek proslavil jako místo s neobvykle vysokým výskytem paranormálních jevů. Všude jinde by se jednalo o bezcenný drb, jenomže nevysvětlitelné činnosti a zvuky zde potvrzuje jak místní kastelánka, tak i policie.

zámek
Zámek Lemberk má kouzelnou, až děsivou pověst. (foto: instagram.com/zamek_lemberk)

Mnoho návštěvníků zámku Lemberk potvrdilo, že slyšelo kroky, a také zvuky stěhování nábytku. Jako nejstrašidelnější se ovšem jeví dětský pláč v Bajkovém sále a posunuté obrazy.

2. Les Bor

České Budějovice jsou relativně populární turistickou destinací, nicméně na jejich oblasti se nachází nechvalně proslulý les Bor. Ten budete pravděpodobně znát spíše pod názvem Branišovský les, a právě na tomto místě se v průběhu historie odehrála celá řada děsivých událostí.

les
Za denního světla nevypadá Branišovský les tak děsivě. (foto: instagram.com/dpmalex)

Nejděsivější příhoda se pak odehrála v druhé polovině 20. století, kdy Branišovský les sloužil jako vojenský výcvikový prostor. Před skupinou hlídkujících vojáků se najednou jejich kolega proměnil v podivnou bytost. Vojáci ve strachu začali střílet. Ráno další hlídka nalezla pouze nehybná těla. Jedinému přeživšímu z této události přes noc zešedivěly vlasy.

3. Jeskyně Býčí skála

Už název obyčejné jeskyně zní na první pohled děsivě. Střední část Moravského krasu je ovšem prokletá již od doby bronzové, kdy toto místo sloužilo jako rituální popraviště. Směrodatným svědectvím těchto událostí je takzvaný Halštatský pohřeb.

skála
Střední část Moravského krasu je prokletá již od doby bronzové. (foto: instagram.com/byciskala)

Během něho byl upálený místní velmož, zatímco doprovázející dívky byly umučené a koně rozsekáni na kousky. Tato děsivá událost se zde odehrála v 5. století, a právě od této chvíle z Býčí skály vychází procesí nešťastných duší. Kromě toho v jeskyni uslyšíte křik, zpěv a uvidíte náhlé záblesky světla.

4. Velhartický hřbitov

Tenhle hřbitov určitě znáte, i když o tom asi ani nevíte. Velhartický hřbitov byl totiž inspirací pro Karla Hynka Máchu a jeho baladu Svatební košile. Na zdi tamního kostela je dodnes patrná tvář umučené panny, která musela obětovat svůj život ve snaze oživit mrtvé.

hřbitov
Na jeden malý hřbitov až příliš mnoho strašidelných událostí. (foto: instagram.com/alena_skardova_fotografka)

O tíze strašných událostí a o unášení zemřelé dívky z kostela přes zeď pak svědčí dodnes ohnutá třešeň. Kromě toho se na Velhartickém hřbitově nachází i hroby sudetských Němců zavražděných na konci 2. světové války. Trochu moc tragických událostí na jeden hřbitov, nemyslíte?

5. Hrad Kašperk

Žádný výčet děsivých míst nemůže být kompletní bez zakletého a pekelně strašidelného hradu. V České republice tuto kategorii reprezentuje hrad Kašperk, který sloužil jako popraviště, a to i přes fakt, že byl postavený Karlem IV.

Nejvýše položený hrad v České republice stojí na vršku, v jehož útrobách se údajně nacházejí čerti, víly a skřítci. Na tom by asi nic děsivého nebylo, kdyby neexistovala očitá svědectví turistů, kteří při nočních toulkách v okolí hradu viděli podivné záblesky světel nebo slyšeli kroky či zvuky. Nejděsivějším strašidlem hradu je nepochybně stařena Swiza proměňující své oběti v kámen.

Pokud byste se chtěli na výletě alespoň chvíli bát, pak se vydejte na některá z nejděsivějších míst v České republice. Jejich návštěvy rozhodně nebudete litovat a užijete si správně temnou a pochmurnou atmosféru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lesy, ze kterých se lidé nevrací. Co nebo kdo za to může? Straší tu duchové nebo je v tom něco jiného?

8 neobjevených míst v Česku. Kam nechodí davy lidí, ale stojí to za to?