Nejbizarnější náboženství – čemu se dá ještě dnes věřit?

Podívali jsme se na pár opravdu bizarních náboženství, které mají stále slušnou základnu příznivců. A čemu všemu jsou tihle věřící ochotni uvěřit, to je přímo… neuvěřitelné.

Valhalla na Islandu

Island, ostrov s fantastickými přírodními scenériemi a také seversky kultivovaný stát. Od odchodu Vikingů před zhruba tisíci lety se stala tahle zajímavá země oficiálně křesťanskou. To se však nyní mění, během loňského roku se totiž obnovené popularity dočkalo společenství Ásatrú, které se právě k severskému pantheonu obrací. Už dlouho je známý kruhový monument Arctic Henge, nyní se nedaleko hlavního města Reykjavíku objevil i chrám zasvěcený starým božstvům, který církev postavila z příspěvků svých členů. Takového Thora v poslední době znáte spíše z marvelovských filmů, ovšem i on patří mezi božstva, k nimž se několik tisíc Islanďanů regulérně modlí!

Emzáci mezi námi

Nesmí se o tom mluvit nahlas, ale za rozvoj a nejspíš i udržování lidské civilizace mohou mimozemšťané. Nebo tomu alespoň řada podivných církví neochvějně věří. Na tomhle místě musíme zmínit tuzemského zástupce – přestože víra ve Vesmírné lidi nesouvisí s žádnou oficiální církví, určitě byste o nich měli slyšet. Od konce 90. let je totiž kolem Země údajně mimozemská flotila, která se lidem snaží pomoci, my to ovšem odmítáme. Nejznámějším zástupcem Vesmírných lidí je Aštar Šeran, který flotilu vede a pomáhá chránit naši planetu. Uf.

https://www.youtube.com/watch?v=GtKdHykKXTg

Ufouni ale mají prsty třeba také v Raelismu. To je směr založený francouzským sportovním novinářem Claudem Vorilhonem, který byl ve svých 27 letech unesen na vzdálenou planetu. A jelikož místní zrovna neměli nic lepšího na práci, ukázali mu pravou podstatu lidstva. V dalekém vesmíru se totiž Vorilhon (resp. Rael, jak si po návratu na Zem začal říkat) setkal s nejvýznamnějšími pozemskými mysliteli jako Ježíšem, Buddhou, Konfuciem a dalšími. Od té doby zasvětil Rael svůj život přesvědčování ostatních, že se to skutečně stalo. Jestli je to pravda, se dokonce můžeme dozvědět už za devět let – v roce 2025 by totiž mimozemšťané měli skutečně přiletět do Jeruzaléma! Inu, nechme se překvapit.

Nechuťárna z Indie

Aghori je název hinduistického kultu, který se zaměřuje na dost podivné posmrtné zvyky. Jeho historie sahá až úctyhodně daleko, konkrétně do 14. století. Už to tedy bude 700 let, co jsou tihle podivíni známí svými kanibalistickými rituály. Vyznavači Aghori s sebou nosí tzv. kapalu, což je poněkud neobyčejný hrníček – vyrobený z lidské lebky. Vrcholem jejich rituálů je pojídání hnijícího lidského masa. Ale nepohrdnou ani jiným zkaženým jídlem či zvířecími výkaly. Po nich prostě odpadky nenajdete. A že se po spálení ostatků (asi částí, které nechutnaly) tím popelem potírají, to už snad ani není třeba dodávat…

Nepochopitelný Nuwaubianismus

Americký hudebník a spisovatel Dwight York vymyslel skutečně originální náboženské hnutí, které se od svého počátku v 70. letech zaměřovalo na práva černošských muslimů. York přebral pár myšlenek z islámu, něco z křesťanství, judaismu a bezpočtu ezoterických směrů, jejichž bizarní názvy tu ani nebudeme vyjmenovávat. Z Yorka se vyklubal solidní vejlupek, který si momentálně ve vězení odpykává trest za zpronevěru peněz a sexuální obtěžování. Mesiáš Nuwaubianismu se na svobodu podívá až za šest let.

Tohle všechno by samo o sobě ještě pořád tak zvláštní nebylo, ovšem Yorkovy texty, jež se staly základem téhle víry, obsahují řadu výroků, které jsou absolutně mimo pochopitelný vesmír. Pokochejte se některými perlami:

  • Lidé byli kdysi zcela symetričtí a uměli stejně používat obě ruce. Pak ale do Země narazil meteor, který vychýlil její osu, a způsobil, že se třeba srdce v lidském těle posunulo nalevo. Áha.
  • Každý z nás má celkem sedm klonů, kteří žijí různě po světě.
  • Kde se vzal Homo sapiens? Přece z Marsu. Genetickým inženýrstvím na Homo erectus. To ví přece každý.
  • Nikola Tesla prý pocházel z Venuše. Ano, té planety.
  • A perlička na závěr: 6. června 1966 se v New Yorku prý narodil Antikrist. Jeho matkou byla Jacqueline Kennedy. U porodu byl přítomen papež. Dítě pak vychovávali ilumináti a americký prezident Richard Nixon. Satanův syn nyní žije v Belgii a je napojen na počítač s názvem „3666“.

Tady zůstávají i poslední zbytky rozumu stát. Tohle společenství má stále několik set oddaných členů a dalších pár tisíc přívrženců. Neskutečné.

Zaujalo vás některé z popsaných náboženství? Nebo zůstanete u konvenčního křesťanství? Pište nám pod článek.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

2 úžasných věcí nalezených v zemi, pro něž ještě nikdo nemá vysvětlení

Proč se tak dobře šíří satanismus? Pšenka mu kvete úplně všude!