Originální obhajoby vrahů – mimozemšťané, labrador a další

Když někdo někoho zabije, je to většinou k pláči. Někdy ale soudci mají problém s tím, nezačít se smát. To když si vrazi v rámci své obhajoby pustí pusu na špacír a začnou vysvětlovat, proč vlastně vraždili. Jejich důvody jsou opravdu bizarní.

Například dodnes sedí v americké base David Berkovitz, svého času jeden z nejznámějších masových vrahů v dějinách USA. Berkovitz byl sice nadprůměrně inteligentní, ale také nadprůměrně agresivní a vůbec to bylo pěkné hovado. Žhářství, šikana a trýznění všech kolem byly jeho oblíbené kratochvíle už v dětství. Pak začal vraždit. Střílel pistolí mladé holky doslova jako šílený. Tehdy se mu začalo říkat Caliber 44. Killer, kvůli ráži jeho pistole. Zabil celkem 13 lidí. Policii psal výsměšné dopisy. Nakonec ho dopadli. U soudu se hájil tak, že mu nařídil vraždit sousedův labrador. Psychologové si ho vzali do parády a zjistili schizofrenii, vnitřní hlasy a další psychické poruchy. Berkovitz se ale prý později přiznal, že si labradora jako důvod vymyslel a vraždil kvůli problémům se svou matkou. Každopádně dostal 365 let v base, kde sedí dodnes.

Satan v aplikaci Uber

Zatímco Berkovitz už sedí celá desetiletí, Jason Dalton je zatím jen ve vazbě a soud s tímhle šestinásobným vrahem teprve probíhá. Základem obhajoby tohohle týpka je aplikace Uber. Tahle taxíkářská appka se údajně zmocnila Daltonovy mysli i těla a donutila ho zabít šest lidí. Podle jeho slov se mu v mobilu zjevil rohatý ďábel a řekl mu, co má dělat. A Dalton jezdil ve svém autě po městě a střílel lidi. A mezi střílením nabíral další pasažéry, jakožto správný taxikář Uberu. Policie byla z jeho jednání v šoku, střílel naprosto náhodně, své oběti neznal. Ovšem svědci tvrdili, že před střelbou s někým telefonoval a zdál se být dost rozhozený. Zřejmě to byl onen belzebub ovládající aplikaci Uber.

Vražda pod vlivem hypnózy

Dva šestnáctiletí hispánci Christopher Martinez a Vincent Perez se u soudu zpovídali z podivné vraždy. Jeli jednoho dne z večírku, kouřili trávu, poslouchali hudbu a popíjeli alkohol. Na přechodu viděli svého známého ještě s jedním člověkem. A tak vystoupili a svého známého zastřelili puškou do hlavy. Druhý týpek stihl utéct, oba vrazi utekli taky, ale za dva dny je policie našla. Jejich obhájci u soudu zcela vážně tvrdili, že oba mladíci byli zhypnotizováni poslechem rapperské kapely Ghetto Boys, kterou v autě poslouchali. Vraždu provedli ve stavu hypnózy. Právníci možná mohli zkusit trochu jinou obhajobu, protože soudce oběma napařil tresty několik desítek let vězení.

Ufoni a Jirka Paroubek

Abychom nebyli jen v USA, v roce 2007 se u soudu objevil romský recidivista Jaromír Hero. Ten byl obviněn z vraždy své sestry a pobodání dalších třech příbuzných. Hero se hájil tím, že jeho mysl ovládli mimozemšťané. Prý omdlel, dostal se do tranzu a vše co dělal řídili oni. Dokonce do toho zapletl i Jirku Paroubka, který zrovna v té době prohlásil, že je ochoten vládnout třeba i s marťany.  Hero u soudu prohlásil, že tenhle výrok jednoznačně svědčí o tom, že marťané jsou na Zemi a ovládají i Paroubka. Na tom by mohlo něco být, ale Herovi to nepomohlo. Dostal 25 let a psychologové konstatovali, že je duševně zcela zdráv.

Měla jsem své dny

I ženy mají své dny a to se také dá využít při obhajobě. Sandra Craddocková v práci nožem ubodala svého kolegu. U soudu tvrdila, že to udělala pod vlivem premenstruačního syndromu. Zkrátka měla své dny a byla trochu nevrlá, tak zapíchla kuchyňský nůž do hrudi svého kolegy.  Ovšem soudce ji dal překvapivě skutečně jen podmínku a nařídil psychiatrické léčení. V záznamech našel už mnoho pokusů o sebevraždu i vraždu vždy v době menstruace, což opravdu nesvědčí o nejlepší duševní kondici a pohodě.

Autor: Snaut

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sérioví vrazi, kteří unikli spravedlnosti

Byli nevinní, přesto strávili desítky let v base, koho by tohle nezlomilo?