Nález kokainu v Poslanecké sněmovně ČR

Ochranná služba Poslanecké sněmovny objevila na přelomu loňského a předloňského roku kokain na pánské toaletě. Podle informací serveru Seznam Zprávy šlo o kokain. Incident nebyl hlášen kvůli minimálnímu množství kokainu, uvedl mluvčí ochranné služby.

Kokain

Objev kokainu v Poslanecké sněmovně

Ochranná služba Poslanecké sněmovny ČR objevila na přelomu loňského a předloňského roku drogu na pánské toaletě. Podle serveru Seznam Zprávy se jednalo o kokain. Vedení ochranné služby případ vyhodnotilo jako nevýznamný, vzhledem k minimálnímu množství drogy, a nález dále nehlásilo. Informaci potvrdil mluvčí ochranné služby Tomáš Procházka.

Nález na toaletě

„Potvrzujeme, že příslušníci Ochranné služby PČR v uvedeném období objevili na jedné z toalet Poslanecké sněmovny prázdný papírek. Následným zkoumáním zjistili, že mohl obsahovat omamnou a psychotropní látku,“ uvedl mluvčí. Incident se podle Seznam Zpráv stal v období, kdy opozice zahájila obstrukce, což vedlo k tomu, že poslanci museli trávit v budově sněmovny celé noci, například kvůli hlasování o důvěře vládě v lednu 2023.

Kokainu
Nález kokainu v Poslanecké sněmovně ČR

Podezřelé klepání

Ochrance, jejíž kancelář sousedí s pánskou toaletou, bylo podezřelé opakované klepání během noci. Policisté poté na splachovacím zařízení našli papírek s bílým práškem. Testy ukázaly, že se jednalo o kokain. Ochranka případ zaznamenala do oficiálního záznamu a vložila do interního informačního systému. Mluvčí dodal, že od té doby ochranná služba ve sněmovně nic podobného nezaznamenala.

Reakce předsedkyně sněmovny

Toaleta, na níž bylo nalezeno nespecifikovatelné množství kokainu nalezen, se nachází blízko kanceláře předsedkyně sněmovny. Předsedkyně sněmovny o incidentu nevěděla. „Tyto věci řeší ochranná služba, jsou mimo mou pravomoc a neměla jsem o nich žádné informace,“ uvedla Pekarová Adamová. Dodala, že případ nechce zlehčovat a obrátí se na kancléře sněmovny, aby zjistil podrobnosti.

Kokain v evropských parlamentech

Stopy kokainu se v minulosti objevily i v Evropském parlamentu. Reportéři jedné z německých televizních stanic v roce 2005 odebrali na toaletách a v dalších veřejných prostorách budov parlamentu 46 vzorků, z nichž 41 bylo pozitivních na kokain. Podobný výzkum provedla televize i v německém parlamentu s podobnými výsledky.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Feri musí do vězení do úterý