Feri musí do vězení do úterý

Dominik Feri, bývalý poslanec za TOP 09, má nejpozději do úterý nastoupit do vězení. Soud mu uložil tříletý trest za dvě znásilnění a jeden pokus o znásilnění. Městský soud v Praze rozsudek potvrdil letos v dubnu. Feri plánuje podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Potvrzení termínu nástupu do vězení

Feri převzal výzvu k nástupu do vězení 23. května. „Odsouzený by měl nastoupit do zítra (do úterý 27. května – pozn. red.), protože výzvu převzal 23. května a musí nastoupit do pěti dní od převzetí,“ potvrdil TN.cz mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 3 Marek Bodlák.

Proces a odvolání

Obvodní soud pro Prahu 3 poslal Feriho nepravomocně za mříže už loni. Feri se proti rozsudku odvolal, ale Městský soud v Praze letos v dubnu odvolání zamítl. Podle soudu se Feri dopustil dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění. Trest odnětí svobody na tři roky je tak pravomocný. Kromě toho měl Feri zaplatit poškozeným celkem 510 tisíc korun.

Feri, vězení
Odvolací soud potvrdil tříletý trest vězení pro Dominika Feriho za znásilnění.

Dovolání k Nejvyššímu soudu

Feri krátce po potvrzení rozsudku městským soudem oznámil, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu. Toto dovolání však nemá odkladný účinek, a proto musí do vězení nastoupit bez ohledu na něj.

Původní obvinění

Podezření ze znásilnění bývalého poslance TOP 09 se poprvé objevilo v roce 2021, kdy Deník N a Alarm zveřejnily výpovědi několika žen, které Feri údajně sexuálně zneužil. V reakci na obvinění Feri rezignoval na svůj poslanecký mandát a opustil stranu. Svou vinu několikrát popřel.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Dominik Feri vinen: Odvolací soud potvrdil tříletý trest za znásilnění