Na jaké akčňáky se můžete těšit v roce 2016?

Akci máme rádi. A dokonce už teď víme, jaké hity nás čekají příští rok. Chcete to vědět také? Tak si to prosvištěte s námi a těšte se!

Nápor komiksových novinek

Jak je už poslední roky zvykem, i v příštích dvanácti měsících nás akcí zavalí obě komiksová impéria – Marvel a DC. A přestože měl v poslední době navrch spíš první jmenovaný, příští rok jsme zvědaví hlavně na novinky ze stáje DC. Silné koně přitom má hned dva – Batman vs. Superman a Sebevražedný oddíl. Asi nejslavnější dvojice filmových superhrdinů se poprvé ukáže v jednom filmu a my jsme moc zvědaví, jak si potyká nadpřirozená síla Supermana s technickými finesami netopýřího hrdiny.

Sebevražedný oddíl (Suicide Squad) působí už od prvních obrázků kontroverzně. Vizuály se spoustě fanoušků nelíbí, ale věřme, že si tahle sestava antihrdinů bude na plátně rozumět a jejich brutální akční dobrodružství se podaří ukočírovat. Na tým zabijáků, kde bude Joker, jeho milenka Harley Quinn a spousta dalších psychopatů, se snad ani nejde netěšit!

Ani Marvel se ale nechce nechat zahanbit. Hlavním tahákem bude Kapitán Amerika s podtitulem Občanská válka. Tam se můžeme těšit na většinu postav marvelovského univerza a po letošním smíšeném přijetí druhých Avengers by tohle mělo dopadnout dobře. Kromě toho se ještě chystá Deadpool, od něhož očekáváme tak nekorektní a krvavou zábavu, jakou jsme v ostatních komiksových adaptacích ještě neviděli. Mlask!

Sázky na jistotu

Žhavé železo je potřeba kout, jak to jen jde, takže řada prověřených značek se dočká dalších přírůstků. Očekávat můžeme dvojku Dne nezávislosti, která před dvaceti lety změnila pohled na hollywoodské velkofilmy. Předpokládáme, že se rutinér velkorozpočtových bijáků Roland Emmerich nenechá zahanbit ani tentokrát a připraví si pro nás akcí nabitou pecku.

Už méně optimističtí jsme kolem nového (a údajně posledního) Resident Evilu. Hororová série našlapaná akcí během posledních dílů trochu ustoupila ze slávy, ale poslední zombie řezničinu si ujít nenecháme.

Herní trháky budou?

Samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na očekávaný fantasy hit roku – filmové ztvárnění herní série Warcraft. Filmy podle herních předloh obvykle nedopadly dobře, ale v tomhle případě věříme ve výjimku. Natáčení skončilo už letos v květnu a filmaři si vzali více než rok na práci ve studiu a vychytání všech efektů. Příští léto bude ve znamení fantasy boje lidí s orky a my se už nemůžeme dočkat!

https://www.youtube.com/watch?v=x_I-HktQlao

A i další populární videoherní série se dočká svého převedení na filmové plátno – tentokrát se bude jednat o Assassin’s Creed. I tady je k dispozici slušný rozpočet a jména, která by propadák znamenat nemusela. Tyhle dva filmy dost možná ukážou i budoucnost herních adaptací

Nechtěný bonus – Krotitelky duchů

Podivného rebootu se dočká série Krotitelé duchů. Akčně komediální klasika 80. let se v polovině příštího roku představí v kompletně ženské sestavě! Místo oblíbených hláškařů Billa Murraye a Dana Aykroyda tak budou s duchy bojovat čtyři dámy, které mají do modelkovských parametrů rozhodně daleko. Takže jsme trochu zvědaví a trochu víc se bojíme.

Které filmečky máte v hledáčku vy? Podělte se v komentářích.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

3 super filmy, které nikdy nevznikly

Má to švih aneb šermířské souboje ve filmu