Muži prý touží po vyznáních lásky. Pravidelně! Bože…vyměkli jsme snad?

„Jsi ten nejúžasnější chlap pod sluncem a já tě vroucně, navždy a upřímně obdivuji.“ Taky tohle ideálně každý den chcete slyšet? Pak jste – stejně jako ostatní – nakaženi jistým virem šířícím se Evropou.

„Broučínku můj milovaný, vanu máš napuštěnou, večeři vařím, tak si běž odpočinout a já se zatím o všechno postarám. A miluješ mě?“ Že slyšíte svoji mladou? Tak moment, asi je to úplně jinak. Po Evropě se nám začíná šířit nebezpečný virus zvaný „bluma“, který se podle některých dá charakterizovat jako vyměknutí nebo drcení koulí. Kde se vzal?

Průzkum seznamky eDarling odhalil, že Švýcarští „muži“ touží po tom, aby jim ženy dávali květiny. Zatlačte slzu, ani vy nejste bez viny.

Za trochu lásky šel bych světa kraj

„Podle mě je to docela romantické, ale nějak si nedokážu představit, že bych cestou z práce přibrzdila někde u květinky, koupila tam jednu růži a prodavačce řekla, že ji nesu domů pro přítele,“ krčí rameny námi oslovená Karolína, pro kterou je to „myšlenka dobrá, ale jenom jako fantazie“. No, Švýcaři se asi z těch čokoládiček stali sladšími. A co další evropské státy?

Francouzi se s tím taky moc nepářou. Téměř polovina svobodných, a to bez ohledu na přítomnost buchty nebo knedlíku ve spodkách, si přeje, aby našli partnera, který jim každý den bude vyznávat lásku sladkými slovy.

Poznávací znamení každého drsňáka

Ono „miluji tě“ se však šíří i napříč dalšími státy. Romantiku vyžadují, i když v menší míře, taky Španělé i Němci. A co hůř (nebo líp?), ani Češi nezaostávají. Průzkumu seznamky se zúčastnilo i 62 % českých mužů, ze kterých vylezlo následující.

Necelá polovina našinců vyznává svým partnerkám lásku už po prvním měsíci chození. Z pohledu mužů to samé ženy dělají až tak po půl roce. Třetina mužů chce vyznání lásky slyšet několikrát za týden. (Stejné choutky má pětina žen.) „Miluji tě“ by aspoň jednou měsíčně chtělo slyšet 14 % mužů (a 22 % žen). Je tohle fakt ono vyměknutí?

Genderové role v pasti

Máme strach, že by nám něco důležitého uteklo? Jsme snad pod tlakem? Nebo opakujeme jednu větu mechanicky a do zblbnutí, než nám protistrana uvěří? Každý má svoje důvody pro svoje požadavky, ale ne nadarmo se říká, že čeho je moc, toho je příliš.

Když už láska nepočká

Psycholožka seznamky eDarling Salama Marine doporučuje uvedenými sladkobolnými vyznáními na obou stranách šetřit. „Může se stát, že vyznání lásky přijde příliš brzy, nebo si říkáme magická slůvka příliš často. Druhý z partnerů si potom může myslet, že takové vyznání není upřímné.“ Fajn, tohle by pochopil i imbecil, ale co to žadonění o vyznání?

Jak to chodí v průměrné české domácnosti?

„Můj manžel se asi tak třikrát, čtyřikrát do týdne ptá, jestli ho miluju, a dožaduje se, abych mu to řekla. Dřív mi to přišlo roztomilé, teď odpovídám už jen tak mechanicky, protože vím, že stejná otázka za dva dny přijde znovu. Bohužel, prokouknul to. Tuhle mi říkal, ať radši nic neříkám, když to nemyslím vážně,“ říká Valerie, podle které jsou dnešní muži citlivější než dřív.

Bluma. Nakažených přibývá

„Je to dobou. Muži už neskrývají svoje city, nestydí se za slzy, u maminek bydlí až do třiceti, a taky hodně svých povinností přenechávají svým partnerkám. Snad nikdo nečekal, že emancipace nebude mít následky,“ myslí si Valerie, s níž souhlasí mnoho českých sociologů, kteří si krize mužství všimli již před mnoha měsíci.

Například Ivo Možný ohledně měkčích koulí tvrdí, že současní čeští muži mají mnoho práv, ale žádné povinnosti – a proto to celé vzniká. Pro Český rozhlas dokonce prohlásil, že pokud chlapec vyrůstá v prostředí, kde má mnoho svobod, ale žádnou odpovědnost, nikdy se z něj nestane chlap, protože právě naše odpovědnosti jsou to, na co jsme nejvíce hrdí.

„Ženy pak takového jedince vnímají jako břemeno – samy zvládnou všechno lépe,“ vysvětlil zhýčkání a vyměknutost příslušníků mužského pohlaví.

Vidíte to podobně? Nebo si naopak myslíte, že důstojnost varlat zůstává netknutá i potom, co se prstem škrábe o vyznání lásky? Napište nám do diskuze! A jestli fakt plánujete nějaké to sladkobolné vyjádření, můžete se inspirovat Michalem Suchánkem a jeho veršem o varlatech… „Milujeme vás“.

https://youtu.be/rpc_1Gus17A

 Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Valentýn už nás nebaví. Co můžete ještě zkusit?

Češi žijí od výplaty k výplatě