Češi žijí od výplaty k výplatě

Stává se vám, že na konci měsíce už nemáte pomalu co do úst? Pak nejste sami. Většina Čechů totiž žijíe od výplaty k výplatě. Neočekávaný výdaj do 20 tisíc ohrozí dvě třetiny českých rodin! Jak to?

Důvody, proč lidé v České republice často žijí od výplaty k výplatě je mnoho. Tragickou situaci potvrdily také výsledky průzkumu společnosti Sazka, podle nichž by mimořádný výdaj v hodnotě 1-10 tisíc korun narušil rodinný rozpočet zhruba 41 % českých domácností. Nejpravděpodobnější cesta z finanční tísně vede podle lidí přes neočekávané obohacení, jako je výhra v loterii, dar či dědictví. To je teda smutný, ne?

Maximálně pár stovek. Na víc nemáme!

Podle průzkumu Zlaté koruny realizovaného agenturou IPSOS si většina Čechů odkládá jen pár stovek korun měsíčně. Na víc zkrátka nemají. Téměř 17 % českých domácností by se proto dostalo do výrazných problémů už v případě, že by byly nuceny potýkat se s neočekávanou platbou od 1-5 tisíc korun.  U necelých 25 % dotazovaných tato hranice leží mezi 5 000 – 10 000 Kč a u zhruba 20 % Čechů pak mezi 10 000 – 20 000 Kč. Celkem 61,2 % českých domácností by tak mělo problém s mimořádnými výdaji do výše 20 tisíc korun.

Zachrání nás smrt příbuzného?

Že by se něco v blízké budoucnosti mělo měnit, to nehrozí. A tak se většina z nás spoléhá na nějaký ten dar nebo že až babička umře, tak si přilepšíme. Cestou z finanční nejistoty může být i výhra v loterii. Na to se často spoléháme, ale opět jen slovně. Určitě jste minimálně jednou přemýšleli o tom, co byste s výhrou udělali, kdyby se na vás štěstěna usmála. Co s tím, když ale nesázíte, že? Přesto statistiky mluví jasně:

  • Nejpravděpodobnější cesta, jak se stát bohatým, vede pro většinu Čechů (81 %) přes nějakou z forem neočekávaného obohacení.
  • Nejreálnějšími variantami obohacení jsou výhra v loterii (52 %)
  • a dědictví/dar (29 %).

Zhruba třetina respondentů je přitom přesvědčena, že kdyby sázela loterii dvakrát týdně, šance na milionovou výhru se dostane do roviny vysoké pravděpodobnosti. Podle tiskového mluvčího ze Sazky to dává smysl. Loni prý ve Sportce vyhrálo milion a více celkem 221 sázejících.

4 tipy, jak si rychle přivydělat

Jestli sázet nechcete, ale peníze vám chybí, zkuste tohle:

1. Skupinové diskuze

Debaty vám většinou zaberou několik hodin, většina z nich probíhá večer, takže se to dá při práci zvládnout.

Trvání: 1 až 4 hodiny
Odměna: 300 do 1200 Kč.

2. Kompars

Můžete zkusit také kompars v českých seriálech, filmech reklamách.

Trvání: v řádech hodin
Odměna: podle práce a role v řádech stovek až tisíců za den

3. Vyplňování dotazníků

Něco je také možné vydělat v případě vyplňování dotazníků. Je to však časově náročné, je nutné také zachovat soustředěnost.

Trvání: v řádech hodin
Odměna: do 500 Kč měsíčně

4. Darování krve, spermatu

Další z možností, jak si můžete přivydělat, je občas zajít na brigádu. Můžete je vyhledávat na samotných pracovních serverech, jednodušší je však přímo kontaktovat největší personální agentury s tím, že vás mají kontaktovat v případě, že se objeví nějaká nárazová brigáda. Vydělat se ale dá i na darování krevní plazmy. Za jeden odběr dostanete kolem 400 Kč v soukromých střediscích. Chodit můžete ovšem nejčastěji jednou za 14 dní. Pokud se rozhodnete darovat krev bezplatně, můžete si z daňového základu odečíst 2000 Kč. (což je při 15% dani úspora ve výši 300 Kč.) Za sperma vám dají kolem 500 Kč (dobrej kšeft za půl hodiny, nebo?).

Tak co, jak vylepšíte váš rodinný rozpočet vy? Nějaký nápad?

Autor: Ed

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

3 fígle, kterými ženy z mužských peněženek tahají peníze. Dejte si bacha!

Potvrzeno! Češi nemají rádi boháče! Peníze ale chce mít každý!