Muži a náušnice: Jak je správně nosit a co znamená náušnice na jednom uchu?

Nošení náušnic u mužů už není nic neobvyklého. Bývaly doby, kdy muži nosili pouze jednu náušnici na levé nebo pravé straně. Nyní však vidíte více mužů, kteří nosí náušnice na obou stranách. Náušnice jsou u mužů stále rozšířenější, často vypadají velmi stylově a dokážou snadno zaujmout. Někteří muži se ale jejich nošení obávají, proto si představíme, co byste o náušnicích pro muže měli vědět.

náušnice

Náušnice vlevo nebo vpravo?

V minulosti se často řešilo nošení náušnice na konkrétním uchu. Zdá se, že pro muže existuje skutečná „náušnicová etiketa“. Nošení náušnic na pravé straně údajně naznačuje homosexualitu, zatímco nošení na levé straně naznačuje heterosexualitu. Ne každý se ale těmito pravidly řídí. Dnes už tato pravidla dávno neplatí a pokud vám vyhovuje náušnice na jednom uchu, nemusíte se o symboliku starat. Pokud se ale obáváte předsudků a reakce okolí, náušnicím se vyhněte nebo je noste v obou uších.

Na co při výběru myslet?

Styl a materiál – Je důležité vybrat si náušnice, které ladí s vaším vzhledem a ve kterých se budete cítit pohodlně. Pokud milujete přírodní materiály, možná si zamilujete kostěné náušnice nebo náušnice ze dřeva. Nejpopulárnější jsou z chirurgické oceli, ze zlata a ze stříbra. Pokud trpíte alergiemi na některé kovy, chirurgická ocel je ideální volbou, stejně tak plast. Pokud hledáte jen drobný doplněk, mohou vám vyhovovat cvočky. Pokud se vám líbí výrazné náušnice, možná si zamilujete tunely nebo větší náušnice.

Outfit – Stejně jako ženy, i muži by se měli naučit, jak sladit náušnice s outfitem. Pokud už je nosíte, je vhodné si pořídit více modelů, které můžete střídat podle toho, jestli jdete do zaměstnání, do společnosti nebo třeba za zábavou.

Zvažte poměr – Náušnice pro muže jsou obvykle malé a subtilní, ale vždy by měly být úměrné vašemu tělu. Příliš velké nebo těžké náušnice vypadají fyzicky i stylově nevyváženě.

Tvar obličeje – Muži s kulatým obličejem by se měli rozhodnout pro čtvercové náušnice, ti, kteří mají oválný nebo prodloužený obličej, mohou zvolit napichovací náušnice, ti, kteří mají obličej ve tvaru srdce, by měli zvolit rovné náušnice, zatímco ti s hranatým obličejem budou vypadat skvěle s kulatými nebo zahnutými náušnice.

Odstín pleti – Pánské náušnice by také měly být vybírány podle odstínu pleti, jak vyplývá z analýzy barev. Pokud tedy máte světlou pleť, je lepší zvolit náušnice z bílého zlata nebo stříbra, vyhýbejte se žlutému a růžovému zlatu. Pokud máte naopak olivovou pleť, můžete nosit jakoukoli barvu – pro tmavou je ideální volbou žluté zlato spolu s bílým zlatem, růžovým zlatem a stříbrem, které zvýrazní obličej i celkový vzhled.

MOHLO BY SE VÁM HODIT:

Vikingové z kosmetického salónu. Drsným Seveřanům úporně záleželo na vzhledu