Může vám masturbace způsobit vypadávání vlasů? Co všechno má vliv na plešatění a lze mu nějak zabránit?

Slepota, chlupaté dlaně, erektilní dysfunkce, smrštění penisu nebo jeho zakřivení, nízký počet spermií, neplodnost, duševní nemoc nebo fyzická slabost. Dřív toho o masturbaci kolovalo tolik, až to hezké nebylo! Slyšeli jste, že její vinou začínáte plešatět? Tak to jste si od ní dali minimálně třítýdenní pauzu!

Dřív byla masturbace něco, o čem se nesmělo ani šeptat. Slyšeli jste, že její vinou začínáte plešatět?

Možná už víte, že za vypadáváním vlasů obvykle stojí genetika nebo hormonální poruchy. Podílí se na tom i činnost, které se dřív říkalo „samohana“ nebo „sebeprznění“? Za všechno mohou pouze domněnky! To, že někteří věří ve ztrátu vlasů po masturbaci, je způsobeno mýty. Jedni říkají, že mužské semeno obsahuje protein, takže ejakulace způsobuje ztrátu bílkovin, což se zase odráží na vypadávání kštice. Tak dobře, dáme si hlavu zpátky na krk.

Zatímco je pravdou, že sperma má vysoký obsah bílkovin – přibližně 5,04 gramu na 100 mililitrů, s každou ejakulací ze sebe dostanete pouze 3,3 až 3,7 mililitrů spermatu, což je poměrně malé množství na to, abyste si s tím museli lámat hlavu. A co tam máme ještě?

Hrajte si podle chuti

Další teorie spočívá v tom, že masturbace zvyšuje testosteron, který se podílí na hladině hormonu spojeného se ztrátou vlasů. Ten se nazývá DHT (dihydrotestosteron). Ani tady to však nebude horké. Studie z roku 2001 ukázala, že zkoumaní dospělí muži skutečně měli hladinu testosteronu o něco vyšší, ale až poté, co se ejakulaci vyhýbali po dobu tří týdnů. Celé je to tedy trochu jinak. Kdo si sám se sebou nehraje, jakoby ani nebyl.

V každém případě, dermatologové i další odborníci uklidňují. Neexistuje žádná vědecká korelace mezi masturbací a ztrátou vlasů. Sex a ejakulace obecně zdraví negativně neovlivňují, ba právě naopak.

Psychická i fyzická úleva

Je dokázáno, existuje řada zdravotních přínosů onanie, včetně úlevy od stresu, lepšího spánku a osobní pohody. Sluší se také dodat, že orgasmy, ať dosažené sólo akcí nebo jinak, podporují a posilují oběhové, nervové a svalové systémy pohlavních orgánů u mužů a žen. Vlasy tak drží v šachu něco docela jiného. Jejich vypadávání je skutečně způsobeno kombinací genetiky a environmentálních faktorů, tedy těch, které se týkají životního prostředí. Záleží ovšem i na tom, jak se k nim chováte.

Co se nesmí?

Pokud používáte těsné gumičky a vlasy si stahujete do ohonu, zaděláváte si na plešatění. Chemická úprava nebo stylingové nástroje také nejsou bez viny. Mezi další faktory, které přispívají ke ztrátě vlasů, patří již zmíněné hormonální změny, problémy se štítnou žlázou, anémie, nedostatek vitaminů, autoimunita, určité léky a fyziologické nebo emocionální stresy. Jinými slovy, masturbace může stát za celou řadou věcí, ale na vlasy vliv nemá.

Dělá-li vám jejich stále se snižující množství vrásky, zkuste lopuchový či ricinový olej a užívejte B-Complex. Vitaminy skupiny B mají širokou škálu účinků v těle. Zejména B3 zvyšuje průtok krve do pokožky hlavy.

V jedné ruce bylina, v druhé umělá vagina

Proti vypadávání působí i některé bylinky a esenciální oleje. Za zmínku v tomto případě stojí levandule, rozmarýn nebo tymián. Osvědčuje se tak buď masáž pokožky hlavy uvedenými oleji, nebo bylinkový čaj. Leckdo také nedopustí na pískavici řecké seno.

Semena stačí přes noc namočit do vody a pak je pořádně rozemlít. Směs naneste na pokožku hlavy a počkejte, až zaschne. Následně ji smyjte jemným šamponem a celou proceduru opakujte nejméně dvakrát týdně. A u toho masturbujte, určitě vám to jenom prospěje. Minimálně budete o dost vyrovnanější.

A jak často si to děláte vy?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sex ve vesmíru. Je možné souložit ve stavu beztíže na palubě modulu? A zkusil to už někdo?

Nízká sexuální touha může být frustrující. S poruchami vzrušivosti u mužů prý pomůže světelná terapie! Umí jasné světlo zvýšit chuť na sex?