Představujeme nejdražší motorky světa. Na jejich pořízení si připravte velký balík

Mít pořádnou mašinu je snem snad každého z nás. Nadupané stroje, které by se proháněly po těch nejdelších silnicích světa, si můžete vyzkoušet i vy.

motorky

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si tu představu, že si dáte na hlavu kokos a jedete se projet třeba po Route 66 na jedné z těchto dokonalých krásek. Představujeme nejdražší motorky na světě.

Ecosse ES1 Superbike

Jestli vám doma pod polštářem leží nevyužité necelé 4 miliony dolarů, zajděte si pro tuto krásku od Ecosse. Na jejím konceptu se výrazně podílel technický ředitel stáje McLaren Automotive, Dick Glover. Ten tuto nadupanou krásku vyšperkoval technologiemi, které známe z „ef jedničky“ a významně tak vylepšil výkon. Byly použity revoluční materiály, zlepšena aerodynamika a přilnavost k vozovce. Tak co, milí pánové, brali byste tohle žihadlo?

motorka
Ecosse ES1 Superbike stojí v přepočtu téměř 100 milionů korun (zdroj foto: reddit.com)

Harley Davidson Cosmic Starship

Hárlejů Davídci v našem žebříčku rozhodně nebudou chybět, protože tato kráska je právě z jejich dílny. Jedná se o custom od legendárních stavitelů Bartels, kteří ji představili na červeném koberci v Kalifornii v roce 2010. O kosmický vzhled malby se pak postaral artista Jack Armstrong, který použil neuvěřitelných 37 vrstev nátěru. Motorka je označována jako „Million Dollar Harley“ – při prvním prodeji totiž stála právě meloun. Jelikož se jedná o deset let starý unikát, její cena pomalu stoupá. Nyní už tuhle vymazlenou kočičku koupíte za deset melounů. Líbí se?

motorka
Harley Davidson Cosmic Starship byla představena v roce 2010. (zdroj foto: legit.ng)

Dodge Tomahawk V10 Superbike

V Americe zůstaneme i nadále. Automobilka Dodge nikdy motorky nenavrhovala. Hoši se asi hecli a vytvořili tuhle futuristickou nádheru, kterou si můžete pořídit za 550 tisíc dolarů. Nějak se ale nemohou shodnout jakou rychlostí že vlastně tato motorka je schopna jet. Nejdříve udávali jako maximálku 670 km/h. Poté, co je fanoušci označili za fanfaróny, trochu ubrali – prý bude schopna jet okolo 500 km/h. A nakonec? Hádejte třikrát. No ano, prý není vlastně vůbec určena k jízdě, ale jako luxusní sběratelský kousek. Její 8,3litrový motor byl jednoduše vyňat z Vipera a vsazen jako nové srdce do této motorky.

motorka
Dodge Tomahawk V10 Superbike by dokázala údajně vyvinout rychlost až 670 km/h. (zdroj foto: zdroj foto: motorbikefans.com)

Bucherer Softail Blue Edition

Že vám je jméno švýcarské firmy Bucherer povědomé spíše z jiné oblasti? Nebojte se, nemýlíte se, opravdu se jedná o firmu, která dlouhé roky podniká v odvětví luxusních hodinek. Jenže někdo z jejích šéfů zřejmě žere motorky, a proto si nemohli odpustit spojení firmy s Harley-Davidson.

Bündnerbike pracuje právě pro Harley-Davidson, a ze spolupráce s hodinářskou firmou vznikl doslova skvost. Umělecké dílo nazvali Softail Blue Edition. Samozřejmě k motorce máte i hodinky ve stejném ladění kovů i barev. Nutno dodat, že lak motorky byl postříbřen a nese 6 barevných vrstev. Motor je osvětlen tepelně odolnými LED svítidly, takže si krásu motorky užijete dosyta i v noci.

Je libo diamanty? No problem! Motorka jich má na 360, a navíc také pozlacené šrouby, které chrání nádrž. Na nádrži se také třpytí obří diamantový prsten s názvem Dizzler, který v sobě nese diamant o hmotnosti 5,4 karátu. Součást konstrukce tvoří také hodinky slavné švýcarské značky, které si majitel může pohodlně vyjmout z nachystaného pouzdra. A za kolik si motorku pořídíte? Bude vám stačit něco okolo 38 miliónů korun. Kráska, co?

Tak co, pánové? Jak se vám líbí nejdražší motorky na světě? Nechali byste se ukecat a chtěli byste jednu z nich mít doma? Umíte si představit, jak na některé z nich jedete po Los Angeles, pěkně v teplíčku a na slunci? Dali byste se zlákat a projeli kousek nejslavnější silnice světa – Route 66?

Nebo vám tyto leštěnky nic neříkají a dáváte přednost realitě a něčemu, na čem se můžete dosyta vydovádět na okruhu nebo v terénu?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ruská propaganda na motorkách objíždí Evropu. Kdo jsou Noční vlci a které státy je na svém území nechtějí?