Mission Impossible nezpomalí, co se chystá v šestce?

Neopomenutelný americký rival britského Jamese Bonda má už jisté své další dobrodružství. Zatím není vůbec jisté, okolo čeho se bude nemožná mise točit tentokrát, ale máme pár jmen a možná doposud neuvědomělou hlavní souvislost!

Jistojistou věcí je a vždy bylo, že Tom Cruise rozhodně nepověsí své povinnosti vůči IMF na hřebík. Jako každý jiný stárne, o to víc ale do svých filmových rolí dává a jeho Ethan Hunt je právě spíš naopak s přibývajícími léty snad i lepší a lepší. Při svých posledních kouscích v Národu grázlů uhranul celý svět ve vyčíslitelných hodnotách téměř celých 700 miliónů dolarů, a tak je jasné, že jeho rekord v zadržení dechu pod vodou nad tři minuty musí být nutně podroben další zkoušce. Bude mu ale i tentokrát pomáhat stará parta?

Brandt, Hunt, Benji a Luther

Brandt, Hunt, Benji a Luther

Nová posila z posledního dílu

V různých filmových databázích napříč internetem v kolonce obsazení již nějakou dobu nezeje kolem Cruisova jména smutná prázdnota. K jeho štěstí má dokonce po boku dámskou společnost a nejde o nikoho jiného, než o Rebeccu Fergusson, ústřední přeběhlici a výslednou kladnou Huntovu parťačku, Ilsu Faust. Co ale už ne každá z databází zmiňuje, je fakt, že Fergusson stále ještě pro roli není potvrzena. Cruise má příliš moc práce s natáčením pokračování Jacka Reachera, a tak svoji kolegiální lásku nemá asi dvakrát moc čas podporovat, my si ale myslíme, že v kolonce stejně zůstane. Při své premiérové účasti, ať už kladné nebo záporné, na nemožné misi tenkrát zrušeného IMF prokázala nepřehlédnutelné kvality, ve vší počestnosti a žádné perverznosti. Navíc, v týmu Ethana Hunta máme po posledním rekrutování Williama Brandta (Jeremy Renner) poněkud přepárkováno a inovativní přístup v ženském obsazování předních hereckých příček se po Star Wars jistě stane trendem, takže… Vítej v týmu Ilso.

Ilsa Faus

Ilsa Faus

Stín Toma Cruise

Další, teď už ale potvrzenou, novinkou je mimo scénáristu i potvrzený režisér, kteréžto funkce opět zastává jeden a ten samý člověk, Christopher McQuarrie. Ten má s Tomem Cruisem nyní již vážně bohaté zkušenosti. Psal scénář pro Valkýru, Zemi zítřka a tutéž práci plus režiséra dělal také Jacku Reacherovi, Národu grázlů a svoji důležitou pozici ve filmovém štábu si příští rok v létě, kdy začíná natáčení šestých Mission Impossible, opět zopakuje. Jako scénárista byl potvrzený o něco dříve než jako režisér, kladnému rozhodnutí, které vzápětí následovalo, se ovšem nemůže nikdo dlouho podivovat. Skrze výdělky možná Národ grázlů stojí za, ale náloží akčních scén stojí téměř už i po boku letošní bondovky Spectre, pro jejíž pokračování se stává úctyhodným soupeřem, a se kterým souvisí možná víc, než by si kdo myslel.

Tom Cruise a Jeremy Renner

Tom Cruise a Jeremy Renner

Mission Impossible 6 = MI6

Syndikát jako hrozba IMF dostal už co proto, a to byl opravdovou hrozbou, před kterou si leckdo v kině určitě upustil do gatí. Tak vás možná napadá, jestli se dá něco takového vůbec trumfnout, a s jakou výzvou tedy přijde šesté pokračování. Odpověď se možná skrývá ve zkratkovitém označení titulu, které přímo odkazuje na britskou tajnou službu MI6, platící panáky neohroženému agentovi s povolením zabíjet, Jamesovi Bondovi.

James Bond (Daniel Craig)

James Bond (Daniel Craig)

O čem vy myslíte, že bude Mission Impossible 6?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Světová premiéra Star Wars 7. Bylo to velký!

Spectre – 150 minut nestačí!