Míchání alkoholu? Sekt vás neohrozí, ale…

Že se míchat nevyplácí, ví každý, kdo se minimálně jednou opil. Víte, kdy se vám udělá nejvíc šoufl? Ptali jsme se odborníka, které kombinace vás vyřradí totálně z provozu a je lepší se jim vyhnout.

Až budete dneska kolem půlnoci otevírat sekt, vzpomeňte si na tenhle náš článek. Jak je to vlastně s mícháním alkoholu a šampáňa? Vadí něčemu pití více druhů sektu v jednom večeru, nebo je lepší zůstat u jednoho typu?

Zkušený someliér radí: Obvykle je lepší pít stejný druh, nicméně pokud budeme pít střídmě, vícero druhů zcela jistě neuškodí, obzvláště když si dáme různá vína k různým pokrmům v rámci jednoho menu. Tzv. zážitková gastronomie je dokonce na ochutnávání více druhů postavená. Hurááá!

alkohol a silvestr

Z čeho vám bude zaručeně špatně?

Pouze z kvalitního sektu nám být zaručeně špatně nemůže, problémy přichází vždycky až s množstvím a kombinacemi. Takže vodku můžete pít celý večer, jen si dejte pozor na včasnou záklopku. Podobně je to i s dalším tvrdým alkoholem. Jedno šampáňo o půlnoci vám asi velké divy v žaludku taky neudělá. Naštěstí. V rozumné míře by nám podle odborníka nemělo škodit nic. Když budete kombinovat sladké drinky, bude to horší. Platí jedno zásadní pravidlo: čím více cukru, tím větší problém.

Jak předejít kocovině?

  1. pít střídmě (haha)
  2. pokud možno nemíchat příliš mnoho druhů alkoholických nápojů (někdy není zbytí)
  3. neustále doplňovat tekutiny, ideálně vodu. (Alkohol tělo odvodňuje, proto je důležité doplňovat tekutiny nealkoholickými nápoji, a to raději méně sladkými.)
  4. (Tip: Vitamin C pomáhá tělu zbavovat se škodlivin, takže jeho doplnění formou čerstvého ovoce nebo potravinového doplňku před večírkem rozhodně pomůže. Pokud to náhodou s konzumací alkoholu přeženeme, není od věci dát si ho i před spaním.)
  5. pro řidiče je fajn třeba nealkoholický Bohemia Sekt. Během výrobního procesu je u něj za vakua šetrně odebrán alkohol, takže se jedná o skutečný sekt se vším všudy, jen bez alkoholu, v chuti to nepoznáte…s motáním ale nepočítejte :)))

Jestli musíte druhý den do práce, což vás velmi litujeme, zkuste tyhle rady, jak v práci zamaskovat kocovinu.

http://www.prochlapy.cz/clanky/jak-zarucene-zamaskovat-kocovinu-v-praci/

A jinak šťastný a veselý! Ať se tu sejdeme ve zdraví i v dalším roce.:))

Redakce Prochlapy.cz

MOLHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

25 nej barů světa, kde je kocovina nejhezčí

12 zdravých informací o whisky