2 největší strašáci, kteří trápí jen muže!

Co si budeme povídat, pár kil navíc řeší nejen ženy, ale i muži. Když funíte do schodů a nedoběhnete tramvaj, opouští vás nejen vaše fyzička, ale i sebevědomí. Stejně je tomu, když vám táhne na třicet a začnou vám vypadávat vlasy. Než si to uvědomíte, je z vás Homer Simpson, ale rozhodně nemáte tolik fanoušků. Zatočit s pivním pupkem nebo pleší ale není zas takový problém.

1. Pleš

Jestli vás bude ve středních letech trápit pleš či výrazně ustupující kouty, zjistíte nejlépe při pohledu na svého otce. Tak co, je to tam? Jestli ano, je jasné, že se tomu nevyhnete ani vy. Vypadávání vlasů je u mužů totiž dědičné. Vaší dosavadní hřívu ničí testosteron – čím více ho v krvi máte, tím více vlasových kořínků vám dá adié. A to poměrně brzo, mezi dvacátým a třicátým rokem, kdy je hladina testosteronu nejvyšší. Pokud vám ještě netáhne na třicet, můžete se preventivně chránit – krmit se vitamíny a jíst zdravou a kvalitní stravu.

A jestli nejste ten typ, který ihned sáhne po holicím strojku nebo žiletce, neděste se. Pokud si nevyberete z nabídky paruk a příčesků, jejichž špatné přidělání je mimochodem velké faux pas, můžete si zajít například na kliniku estetické medicíny. Novinkou na českém trhu je tzv. metoda RealHair, která pomůže, i když už vám vlasy vypadaly.

Lékaři vám při ní připevní speciální hypoalergenní polymerovou kůži s biokompatibilními vlasovými štěpy, kterou vám vyrobí na míru. „Do této syntetické kůže jsou jeden po druhém ručně vetkány 100% přírodní lidské vlasy shodné s barvou a strukturou vlasů klienta, které nikdy nebyly barvené nebo jinak chemicky ošetřené, a tudíž které jsou naprosto zdravé,“ říká MUDr. Olga Shalamová, dermatoložka kliniky estetické medicíny Mediestetik.

A stále můžete být za drsňáka, štěpy totiž vypadají naprosto přirozeně, můžete se normálně sprchovat, chodit plavat nebo do posilovny a nebát se, že vám voda a pot vlasy zničí. Tak zvažte, jestli zvolíte drsnou vizáž plešouna nebo si k vyššímu sebevědomí dopomůžete krásnou kšticí.

2. Pivní břicho

Další častým problémem mužů je nadváha, zejména v oblasti břicha. Co ale s tím? Od rána do večera se dřete v práci a posilovna? Na tu už nemáte čas nebo se bojíte, že si hnete se zády. No v tom případě je dobré inspirovat se od žen a nechat si trochu pomoci. I chlap přece může vypadat dobře, tak proč se kvůli současné či potencionální budoucí přítelkyni nedát trochu do pucu?

Účinným řešením je proteinová dieta s kompletním složením vitamínů, minerálů, stopových prvků a dalších živin. Takovou dietu ale doporučujeme držet pod dohledem odborníka. Jen ten může sestavit individuální plán na míru, zvážit spolu s vámi váš zdravotní stav a při pravidelných docházkách měřit úbytky. Pak hubnoucí ztrácí přebytečný tuk, svalová hmota zůstává zachovávána a je minimalizován jo-jo efekt. „Pokud bychom měli zmínit rozmezí našich hubnoucích klientů, bavíme se v průměru o 1 – 3 kg čistého tuku týdně,“ říká Nikol Hložková, nutriční terapeutka dietního programu It´s my life!

Zbavit se břicha přes oběd?

Už jste někdy slyšeli o takzvané liposukci v obědové pauze? Rozhodně si nepředstavujte děsivé obří injekce a pytlíčky plné tuku, které z vás lékař vycucne. Dnes už existují neinvazivní metody, například kryolipolýza. „Pozor si musíte dát hlavně na to, jakými přístroji ji dané zařízení provádí. Necertifikované přístroje vám mohou spíše uškodit. Klienti kosmetických salonů, kteří ošetření na necertifikovaných přístrojích podstoupili, si nejčastěji stěžují na podráždění kůže, popálení, dojít ovšem může i k podchlazení vnitřních orgánů, a to za ten risk rozhodně nestojí,“ vyjmenovává MUDr. Helena Reisingerová, odbornice z kliniky Mediestetik.

Jak už jsme zmínili, tenhle celý proces zvládnete během obědové pauzy, navíc se nemusíte několikrát týdně trápit v posilovně. Jedno ošetření vás bude stát od 8 000 Kč, ale co si budeme nalhávat, permanentka do posilovny, kterou téměř nevyužíváte, stála podobně. A bonus – nejste zpocení, tudíž nemusíte okamžitě do sprchy.

Tak co, není na čase udělat si druhého Ježíška?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Trik, díky kterému opravdu vydržíte v posilovně

Jak být silný i be posilování