Máte pořádný balík a chcete ho mít u sebe? Poradíme vám, kam ho schovat. Zkuste mrazák, knihovnu nebo krabičku od tampónů!

Schovat doma pořádné peníze nemusí být problém, protože možností, kde je ukrýt, se nabízí celá řada. Na druhou stranu, existují případy, kdy všechny rodinné úspory letěly do rovnou popelnice! Dejte si tedy pozor!

Kam schovat doma peníze?

Domácnost jako jedna velká schovka

Pokud máte nebo očekáváte větší hotovost, a chcete jít mít neustále při sobě, možná přemýšlíte, kam s ní. Samozřejmě se nabízí trezor. Jenže když syslíte, nebudete přece utrácet za takový zbytečný přepych. Zvlášť, když je doma spousta „schovek“, které je možné využít. Říká se, že pod svícnem je největší tma, takže budete-li střádat korunku po korunce v piksle na čaj, která bude stát uprostřed kuchyňského stolu, existuje velká šance, že se právě tam nezvaní hosté nepodívají. Tedy pokud vás k vaší smůle nevybílí oprsklí zloději, kteří si během vykrádání bytu nebudou chtít udělat čaj.

Dejte peníze k ledu

Pravdou ovšem zůstává, že zloději si krádež většinou příliš neužívají, a tudíž spěchají. Když tedy hotovost dobře schováte, zvyšujete šanci, že si odnesou tak maximálně šperky a elektroniku. Vhodnou skrýší, zvláště pokud máte zmrazené bankovní konto, představuje mrazák. Použijte však nějaký obal nebo krabičku, aby Komenský, Němcová nebo Masaryk neomrzli. Využít lze rovněž neprůhlednou krabici od potravin, lékárničku nebo plechovku. Obálku s penězi můžete každopádně přilepit i na zadní stranu skříně, případně na zadní stranu rodinných fotek v rámečku na zdi. Pokud zloděj nebude nostalgik, vaše fota ho zřejmě příliš zajímat nebudou.

Klasika mezi knihami

Praktickou skrýší je také knihovna, resp. otvor vyřezaný ve stránkách knihy. Nabízí se třeba Bible, protože zloději si během lupu budou jen těžko chtít číst, že „nepokradeš“. Ale zase je tohle trochu profláklé. Peníze tedy raději schovejte do do starého zimníku v šatníku nebo do tyčí, na nichž visí záclony. A máte-li doma partnerku, můžete využít i krabičku od tampónů, kam se asi nezvaní hosté budou dívat jen těžko. Tedy za předpokladu, že se k vám nevloupe zlodějka v tom „nesprávném“ období měsíce.

Vyprat špinavé peníze?

Jednu potenciální skrýš jsme ještě vynechali, a tou je pračka. Pak by vás ale úřady mohly začít podezřívat, že doma perete špinavé peníze. A nejde o žert, protože něco podobného se nedávno skutečně stalo! Letos v listopadu našla nizozemská policie v bytě čtyřiadvacetiletého muže v přepočtu devět milionů korun, a to v bubnu pračky. Možná že peníze nějakým nedopatřením opravdu ušpinil a chtěl je vyprat, ale vzhledem k tomu, že muži zákona v bytě nalezli rovněž několik mobilů, zbraň a stroj na počítání peněz, bankovky asi nebyly čisté z poněkud jiného důvodu.

Matrace za všechny prachy

Schovávání peněz má i jiná úskalí, jak ukazuje případ z roku 2009 z izraelského Tel Avivu. Když zde jistá žena přišla domů, čekalo na ni překvapení. Její matka koupila novou matraci a starou okamžitě vyhodila. Izraelka zůstala stát jako opařená, protože takové „překvápko“ skutečně nečekala. Ve staré matraci totiž měla ukryto v přepočtu 14 milionů korun! Peníze se najít nepodařilo, na druhou stranu se k celému svému neštěstí postavila pragmaticky, když oznámila, že „lidé musí brát vše v poměru k Bohu a děkovat mu za dobré i špatné“.

Při ukrývání si myslete na všechny možnosti

Existují i další podobné příběhy. Tak například o rok později věnovala jistá Australanka Armádě spásy starý kufr, aniž by věděla, že její manžel zde měl nastřádáno 100 tisíc australských dolarů (1,75 milionu korun). Téhož roku v Rumunsku vyhodila žena své staré kozačky, a to opět bez vědomí toho, že zde měl její protějšek naspořen v přepočtu jeden milion korun. Pokud tedy doma schováte nějaké ty peníze, oznamte to i své partnerce, tedy pokud nežijete s alkoholičkou nebo shopaholičkou. Pak se totiž celý obnos stejně záhadně vypaří. Přesto vás bude moci hřát pocit, že vaše těžce nabyté finance alespoň nerozfofroval někdo cizí.

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rafinované způsoby, jak schovat vaše cennosti před každým (25 fotek)

Výpovědi sériových vrahů! Kde a jak se nejraději zbavují mrtvých těl? Poznejte místa, která jsou dokonalým hrobem mnoha mrtvol. Důvod je jasný!