Výpovědi sériových vrahů! Kde a jak se nejraději zbavují mrtvých těl? Poznejte místa, která jsou dokonalým hrobem mnoha mrtvol. Důvod je jasný!

Když chcete něco pořádně schovat, musíte to dát tam, kde to nemůže nikdo najít. Zabijáci, kteří se zbavují těl, o tom vědí svoje. I proto si tolik oblíbili výlety do přírody, nebo za romantikou do vysídlených měst. Kde se dá dnes nejlíp ukrýt mrtvola?

Výpovědi sériových vrahů! Kde se zbavují těl?

Město Gary ve státě Indiana má bezpochyby své kouzlo. Zvlášť, pokud máte rádi industriální ruiny. Sídlo bylo založeno v roce 1906, a úspěšně se rozrůstalo. To díky zdejším ocelárnám. Za druhé světové války se celé Gary stalo Ocelovým městem, americkou průmyslovou jedničkou. Žilo tu až 200 000 lidí. Dnes je tu registrováno 80 000 obyvatel, ale většina už stejně žije jinde. A proto to tady mají mafiáni a nájemní zabijáci tak rádi. Dvě třetiny plochy města je totiž neosídlené, pokryté deseti tisíci rozpadajícími se domy, opuštěnými továrními halami a skládkami. Když tu nežijí lidé, nejezdí tu ani policisté. Takže tu můžete dělat, co se vám zlíbí. Třeba zakopat tělo do sklepa domu, který se stejně brzy zřítí. Žádné vyšetřování ani důkazy, prostě elegantní. Policistům tohle dlouho nedocházelo.

Opravdové město duchů

Teprve když letos chytili sériového vraha Darrena Vanna, začali se dozvídat poněkud nepříjemné informace. Vann spolu s právníky si nejprve přilepšoval „obchodem s informacemi“. Za různé úlevy ve vězení ukazoval vyšetřovatelům, kde se ve městě Gary zbavil těl svých šesti obětí. A pak začal dodávat zprávy o tom, kde při svých nočních toulkách narazil na další podobné existence. To víte, když jdete ztichlou noční ulicí, přes rameno máte krumpáč a z pytle, který za sebou táhnete, se ozývá skučení… a náhodou narazíte na někoho s podobnou výbavou. Policejní psi podle Vannových „doporučení“ narazili na čtyři desítky dalších těl. Opuštěné Gary je tedy opravdovým městem duchů.

Kraj, kde neexistuje zákon

Aljaška proslula krásami své přírody. Nedozírné lesy a divoká krajina mají ale i své odvrácené stránky. Nikdo tu neuslyší váš křik. Kdybychom chtěli být hodně upřímní, můžeme hovořit o devětačtyřicáté zemi Spojených států jako o kousku Ruska v USA. Problémy s alkoholem, izolovanost území, a také fakt, že tu má každý zbraň. Není divu, že tento nejméně lidnatý americký stát má nejvyšší míru násilných trestných činů. V přepočtu na 100 000 obyvatel trumfne i New York! Znásilnění, domácí násilí, vraždy. Nic neobvyklého. V žebříčcích násilných činů tento stát bez konkurence vede už od roku 1900. Částečně i proto, že tu neexistuje zákon.

Lov na vysokou

Přesněji, je tu celkem 75 vesnických okresů, ve kterých není zastoupen šerif nebo policista, a často se sem dostanete jen letadlem. A tak se o zdejších zločinech ani neví. A právě z toho těžil Robert Hansen, přezdívaný Řezník. V okolí Anchorage si vyhlédl nějakou ženu a unesl ji do svého srubu v pustinách. Opakovaně ji znásilňoval a mučil. A když se nabažil, vypustil ji do divokých lesů. Tím to neskončilo. Pak za ní totiž vyrazil s flintou, jako na lov vysoké. Dokázáno mu bylo 21 takových bestiálních vražd, ale deštěm a sněhem vybělené kosti v aljašské pustině nikdo nenajde a nespočítá. Obětí mohly být desítky. A o spoustě takových lovců nejspíš ani nevíme. Pustina mlčí.

Krokodýli mají hlad pořád

Pohodit zabité tělo oběti jen tak se nevyplácí. Vždycky je někdo, zvíře nebo člověk, může najít. V případě floridských Everglades to ale úplně neplatí. Zbavit se totiž těla v močálech plných krokodýlů znamená dokonale zahladit stopy. Everglades jsou z tohoto hlediska nejděsivějším národním parkem na světě. Zdejších 6100 kilometrů čtverečních podmáčených rákosin se totiž nedá důkladně prohledat, a těl by tu přitom mohly být stovky. Jen v roce 1990 tu zdejší správci vylovili 175 částí lidských těl, rukou, nohou nebo trupů, které zůstaly po krokodýlích hostinách na ostatcích. Všechny jsou součástí dosud nevyřešených případů.

Výplata olovem, i zabijácký kult

Podle pověsti si „pohřeb do močálu“ oblíbil už na konci 19. století majitel místní plantáže, Edgar J. Watson. Své námezdné dělníky, o kterých si byl jistý, že je nikdo hledat nebude, prostě vzal v den výplaty na malou procházku. A vracel se bez nich. Broky mu přišly levnější. Floridská policie si je jistá, že v oblasti močálů působí mafie i řada sériových vrahů. Bažiny, ze kterých se dívají zubaté tlamy, ale žádné svědectví nevydají. Údajně tu má působit i kult vyšinutých zabijáků, kteří se baví unášením a vražděním projíždějících lidí. Bohužel, jediné svědectví o tom vydali Ottis Toole a Henry Lee Lucas, kteří tu sami jako sérioví vrazi působili.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vážně, nevážně: jak se zbavit lidského těla? Příklady z krimifilmů mají v reálu velké mezery. Objasníme vám, v čem je problém s odklízením těl!

Uzavřená (neviditelná) města nenajdete ani na mapách. Co se odehrává za ploty sídel, které oficiálně neexistují? Co se zde skrývá a proč?