Ravensburger uvádí žhavou novinku “GraviTrax” na český trh! Hra je určená malým i dospělým!

Společnost Ravensburger přináší na trh novinku Gravitrax, interaktivní kuličkovou dráhu, která testuje zákony gravitace. Děti i dospělí si mohou hrát společně a stavět nejrůznější možné designy dráhy. Akční doplňky dodávají hře na napínavosti a umožňují ovlivňovat běh kuličky s pomocí magnetické síly, kinetiky a gravitace.

nova kulickova hra

Tři kuličky na startu a závod o to, která projede postavenou dráhu nejrychleji. Dráha je postavena z nejrůznějších komponentů a na různých úrovních: červená kulička překříží cestu zelené. Magnetický kanon vystřelí modrou kuličku. Zelená kulička se zpomalí ve smyčce a modrá vystřelí před ní …

Vlastní kreativita? Klidně!

Nezáleží na tom, jestli při stavění dráhy budete následovat instrukce nebo jestli vyzkoušíte svou vlastní kreativitu. Jde hlavně o to si to užít. Malí i velcí stavitelé musí chytře využívat zákonů fyziky a pospojovat jednotlivé díly tak, aby si postavili vlastní zábavnou horskou dráhu. Akční doplňky, jako magnetický kanon, kladivo, smyčka nebo katapult posouvají stavebnici a její zábavnost na další úroveň. Pomáhají také překonat vyšší překážky a urychlit kuličky. Kartičky s úkoly a plány na stavění pomohou začátečníkům. Později už každý může nechat volný prostor vlastní fantazii. Dodatečné akční prvky a a velké rozšiřující sety nabízí nekonečné množství kombinací jak vybudovat dráhu.

Zábava pro všechny

Gravitrax přináší novou zábavu pro všechny, kterým je osm a vice let, jak prozkoumat fyzikální zákony. Startovací sada Gravitrax obsahuje 100 dílů a variabilní hrací desku, karty s úkoly, plány na stavění a 6 kovových kuliček. K základní sadě je možné doplnit dvě velká rozšíření a akční doplňky. V Německu byl letos v srpnu vytvořen světový rekord, když dva lidé postavili kuličkovou dráhu GraviTrax dlouhou 246 metrů z více než 20 tisíc dílků.

GraviTrax také jako aplikace zdarma
K nové kuličkové dráze byla vytvořena také aplikace. Ta dětem umožňuje postavit jejich designy dráhy v digitální formě a později je otestovat s reálnými komponenty. Měnící se perspektiva běžící kuličky může být sledována také ve virtuální realitě připojením virtuálních brýlí. Aplikace je zdarma a je dostupná pro iOS a Android.

RAVENSBURGER Gravitrax 275045 GraviTrax Startovní sada

S využitím 100 stavebních prvků můžete sestavovat zajímavé a napínavé kuličkové dráhy. Poznáte přitom, jak působení různých fyzikálních zákonů ovlivňuje běh vaší kuličky. Doporučená maloobchodní cena 1 349 Kč.

RAVENSBURGER Gravitrax 275076 GraviTrax Kladivo

Ať dá kladivo pořádnou ránu! Dodejte své kuličce Kladivem nový impuls, aby zvládla ještě delší dráhu. Doporučená maloobchodní cena 249 Kč.

RAVENSBURGER Gravitrax 275083 GraviTrax Smyčka

Prožeňte kuličku smyčkou! Zapojením Smyčky do startovní sady GraviTrax® bude vaše kuličková dráha napínavější. Kolik energie potřebuje kulička k tomu, aby se protočila Smyčkou? Doporučená maloobchodní cena 249 Kč.

RAVENSBURGER Gravitrax 275090 GraviTrax Katapult

Překonávejte překážky! Díky Katapultu proletí vaše kulička vzduchem navzdory zemské přitažlivosti. Zapojením Katapultu do startovní sady GraviTrax® získá vaše kuličková dráha na napínavosti. Doporučená maloobchodní cena 249 Kč.

RAVENSBURGER Gravitrax 275106 GraviTrax Magnetický kanon

Ještě více energie pro vaši kuličkovou dráhu! S Magnetickým kanónem bude kulička překonávat neuvěřitelné výškové rozdíly a kutálet se ještě déle. Doporučená maloobchodní cena 249 Kč.

RAVENSBURGER Gravitrax 275113 GraviTrax Stavba

S touto sadou rozšíříte svou kuličkovou dráhu o dodatečné základní desky a další stavební prvky, které zapojíte do své startovní sady GraviTrax®. Doporučená maloobchodní cena 499 Kč.

RAVENSBURGER Gravitrax 275120 GraviTrax Dráha

Prodlužte své dráhy! Tato sada vám umožní pozdvihnout vaši kuličkovou dráhu na vyšší úroveň. Doporučená maloobchodní cena 499 Kč.

O společnosti Ravensburger

Společnost Ravensburger je rodinná německá firma, která vznikla v roce 1883. Dnes Ravensburger nabízí širokou škálu kvalitních a kreativní dětských her, hlavolamů, vědeckých setů a především největší výběr 2D a 3D puzzle v Evropě. Výroba byla pro většinu typů produktů přesunuta do českého města Polička.

Ravensburger klade již od počátku důraz na vysokou kvalitu veškerých výrobků. Puzzle si tak dokáží udržet svůj perfektní stav, i když je malé děti skládají stále znovu a znovu. Dětem i dospělým přináší Ravensburger zábavu a vzdělávání formou hry, současně také podporuje rodinnou pohodu a společně strávený čas. Hry a puzzle jsou vyvíjeny tak, aby zábavnou formou cílily na věkově odpovídající dovednosti dětí.

Ravensburger věří, že brzké rozvíjení a stimulace myšlení u dětí pomáhá nejen vyvíjet jejich zvídavost, motorické a umělecké dovednosti, ale také dodává pocit uspokojení a radosti z dosaženého cíle. Ravensburger získal mnohokrát cenu od uznávaných institucí jako Parent’s Choice Foundation, Oppenheim Toy Portfolio nebo Family Fun.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Milujete tenisky? Pak si je můžete postavit i jako 3D puzzle!

Ravensburger přináší dvě úžasné nové verze 3D puzzle legendárního autobusu VW T1. Koukněte!