Příliš mnoho popularity škodí, zjišťuje módní YouTuber. Z čeho je otřesen kluk, který si na svém kanálu maluje make-up?

Jeho videa na YouTube mají přes 700 milionů zhlédnutí, a blázní po něm statisíce fanynek i fanoušků. Ne, to není Donald Trump, ale hvězda světa univerzální kosmetiky, James Charles. V poslední době řeší zásadní problém své popularity. Jeho ctitelé a ctitelky se mu neustále vloupávají do domu!

Módní YouTuber James Charles

Víte jak se dnes říká devatenáctiletému klukovi, který má na obličeji dokonalý make-up? YouTuber. Bez urážky. James Charles si právě na odvážné osobní vizáži založil virtuální živnost, která mu díky početným fandům vynáší miliony dolarů. Nic ale není zadarmo a extrémní popularita téhle hvězdičky si teď vybírá daň na soukromí. Budeme plakat? Tak hlavně aby se vám pánové nerozmazaly oční stíny a řasenka, protože to by bylo teprve neštěstí.

Démonický umělec s kosmetikou

Když v roce 2015 odstartoval svá první videa, vyvolal bouři kritiky. Své si řekli zarytí homofobové i ženy, které nechápaly, proč by jim měl s kosmetikou radit šestnáctiletý klučina s vizáží neúspěšného transvestity. Časy se ale mění, a z Jamese Charlese se brzy stala uznávaná módní ikona. Zatím 11,5 milionu sledujících na YouTube, 11,1 milionů na Instagramu a k tomu 2,34 milionů fanoušků hltajících jeho moudra na Twitteru. To už je slušná bilance.

Poměrně nedávno se stal také prvním mluvčím kosmetické značky CoverGirl. Pro muže možná trochu neobvyklá pozice, ale v aktuálně liberálních Státech to docela sedí. Charles je prostě borec, který dokáže svými argumenty během několika vteřin rozstřílet ideál štětečku na rty nebo optimální tvářenky do listopadového počasí tak, že jsou pubertální krásky i přemalované důchodkyně schopné sníst svůj kufřík se šminkami na posezení.

Kdo ležel v mé postýlce?

Možná proto ho chce každý sledující poznat osobně, což při jeho vytíženém programu není snadné. A tak se stále více odvážlivců vydává k němu domů. Ovšem bez pozvání. Vzhledem k tomu, že v pořadu ze života celebrit ukázal celé své sídlo v Los Angeles, hledat dlouho nemusí. Rozhodně ho ale tahle pozornost netěší. Už párkrát měl po návratu z natáčení nebo módního turné pocit, že se mu někdo hrabal ve věcech. Mezi jistotou a paranoiu je poměrně velký rozdíl, který antidepresiva nevyřeší.

Vítejte na soukromé prohlídce!

Teprve na začátku prosince zjistil, jak vážné to je: nechal si v domě nainstalovat pár bezpečnostních kamer, na nichž pak mohl sledovat malé procesí zvědavců, kteří mu šmejdili po domě. A před pár dny se s jednou takovou skupinkou potkal osobně. Bližší podrobnosti nejsou bulváru známy, ale jistě si to dokážete představit: chvátáte ráno na toaletu, a cestou si vás fotí vaši ctitelé a ctitelky.

Ne, nebudu se s vámi fotit

Nakonec na ně přivolal policii, a o tomhle trápení si pak poplakal na Twitteru: „Jsem tak roztřesený, že se nemůžu pořádně soustředit. Přijde mi to jako absolutní ztráta respektu. Teď už se necítím ve svém domě bezpečně.“ Navíc to prý policejní hlídce dlouho trvalo. Později pak ještě jednou a důrazněji vysvětlil svým sledujícím prostřednictvím sociálních médií, že na neplánované návštěvy skutečně není stavěný.

 „Přestaňte se prosím ukazovat v mém domě. Když vás tu potkám, neobejmu vás. A ne, nevyfotím se s vámi. A rozhodně vám nepodepíšu vaši kosmetickou paletu!“ Divit se mu nemůžeme. Vlastní soukromí je cenné, a jistě po ránu vypadal bez propracovaného make-upu strašně. Samozřejmě, že od svých četných podporovatelů obdržel mnohá virtuální ujištění a slova podpory. Jenže to už byl Charles trochu víc rozpálený.

Rezervováno pro celebrity?

Začal si totiž stěžovat i na fanoušky, domnělé i skutečné, kteří se pohybují v okolí jeho domu, chodníku, nebo projíždějí jeho ulicí a venčí psa tam, kde on. Za to si vysloužil spíše posměch. Možná by se do budoucna vyplatilo vytvořit z celé čtvrti v L. A., kde žije, něco jako karanténní zónu nebo rezervaci?

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Velcí básnící ještě nevymřeli! Myslíte si, že se na poezii nedá vydělat? Atticus je senzací sociálních sítí! Proč se skrývá za maskou?

A dost! Pohonné hmoty zdražily? D1 je zase rozkopaná? České dráhy neumí hospodařit? Které další věci nás už vážně nebaví?