Luxusní jachty aneb vítejte na palubě! Na které byste se chtěli projet?

Přáli byste si jachtu jako ze snu? Pojďte se podívat na luxusní jachty, které si pro své chvíle volna užívají světové celebrity, sportovci nebo politici.

jachta

Luxusní jachty bývají vybaveny lépe než kdejaký pětihvězdičkový hotel a nabízejí zázemí, o kterém se vám ani nesnilo. Zbývá pak už jen snad to jediné, co jejich majitelé nedokáží ovlivnit, a to je počasí. Napněte plachty, vyplouváme!

Luxusní jachta Eclipse

Tato druhá nejdelší soukromá jachta na světě měří úctyhodných 165 metrů, a její majitel je ruský miliardář Roman Abramovič. V roce 2009 jachtu postavila německá firma Blohm+Voss, a prodejní cena byla něco okolo 35 miliard korun. A čím se tato kráska může pochlubit? Kromě jiného má 9 palub, kde se jejich majitel dokonale vyřádí. Samozřejmostí je pak vlastní wellness, dva bazény, knihovna, nebo vlastní kino. Je jasné, že tady se sám nikdo plavit nebude, a proto je jachta vybavena i velmi propracovaným anti-paparazzi systémem. Ten dokáže velmi efektivně pomocí adrazných desek oslnit objekty nevítaných fotografů.

Tak co, dali byste si říct a půjčili byste si tuto krásku třeba na jeden týden?

jachta
Tato druhá nejdelší soukromá jachta na světě měří úctyhodných 165 metrů, a její majitel je ruský miliardář Roman Abramovič. (zdroj foto: www.pixabay.com)

Topaz pro člena královské rodiny z Abú Dhabí

Jachta patřící jednomu ze členů královské rodiny a zároveň místopředsedovi vlády Spojených arabských emirátů nabízí vše, co naleznete v nejluxusnějších hotelech světa. Mansour bin Zayed Al Nahyan si tak na osmi palubách užije nejen odpočinek, ale i bazén nebo obří konferenční sál nebo vlastní tělocvičnu. Německá loděnice, která jachtu postavila, se tak za její konstrukci dočkala odměny okolo 12 miliard korun. 147 metrů dlouhá jachta je navržena podle designéra Tima Heywooda, a o extravagantní a neotřelý interiér se postaralo studio Terrance Disdale Design. Právem se tak řadí mezi luxusní jachty.

Luxusní kousek by stál za svezení, že?

Motor Yacht A

Myslíte si, že tento skvost vlastní nějaká hollywoodská hvězda? Ani náhodou! Opět zůstaneme u šejků nebo ruských magnátů. Motorová jachta připomínající svým vzhledem ponorku totiž již od roku 2008 patří jednomu ruskému magnátovi. Jmenuje se Andrey Melnichenko a není to jediná jachta, kterou má on a jeho manželka Aleksandra k dispozici. Vyšla je na něco přes 7 miliard korun, a na lodi se kromě 7 ložnic, tří bazénů a dalších přepychových výdobytků nalézá také prostorný hangár pro soukromý vrtulník. Zajímavostí je, že jeden z bazénů má prosklené dno, a je postavený přímo pod disco klubem. Na jachtě se může ubytovat až 14 hostů, a dokáže vyvinout rychlost až 23 uzlů.

jachta
Myslíte si, že tento skvost vlastní nějaká hollywoodská hvězda? Ani náhodou! Opět zůstaneme u šejků nebo ruských magnátů. (zdroj foto: www.pixabay.com)

Líbí se vám tato jachta připomínající vojenskou loď nebo ponorku? Tohle ale nebyly všechny luxusní jachty, máme pro vás na konec ještě jeden klenot.

Al Said

I naši poslední loď vlastní člověk z orientu. Stavba jachty Al Said trvala něco přes dva roky, a šťastným majitelem se stal sám ománský sultán Kábús ibn Saíd. Jelikož se jedná o státníka, stavba probíhala pod krycím jménem Project Sunflower. Sultán si tak může konečně užívat pohodlí na své soukromé jachtě, která je 155 metrů dlouhá, a která nese jeho jméno. Cena za loď se vyšplhala na necelých 7 miliard korun. O vnitřním uspořádání lodi se toho ale příliš mnoho nedozvíte. Jedná se o přísně střežené informace.

Jediné, co jsme vám schopni předat, je informace, že jachta ubytuje okolo 70 hostů, o které se stará početný personál. Kajuty pro personál totiž čítají 154 míst! Uvnitř lodi se také nachází plně vybavený koncertní sál, který dokáže pojmout i padesátičlenný orchestr. O skutečně královskou zábavu během dlouhé plavby je tak určitě postaráno! Německá loděnice se tak může pochlubit dalším skvostem.

To jsou ale luxusní jachty! Jak se vám líbila procházka po palubách? Nechali byste se přemluvit a dali si plavbu, nebo s jejich majiteli nechcete mít nic společného?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Od Titanicu ke Concordii aneb má i dnes civilní lodní doprava svá rizika?

5 aktuálně nejdražších bouráků na světě. Které byste si zaparkovali do garáže vy?