5 aktuálně nejdražších bouráků na světě. Které byste si zaparkovali do garáže vy?

Připravte se na pořádně napumpované stroje, které vám vyrazí dech. Je jedno, že vám v garáži odpočívá postarší škodovka, teď si na chvíli představte, že se místo ní objeví jeden z těchto nadupaných strojů. Tři, dva, jedna, start!

auto

Lamborghini Veneno

A začínáme zostra! Mít v garáži Lambo je snem každého velkého kluka. Je ale jen pár šťastlivců, kterým se tento nedostižitelný sen vyplní. Za Lamborghini Veneno dáte v přepočtu 100 milionů korun – slušná sumička, že? Pod kapotou se skrývá dvanáctiválcový motor s výkonem 750 koní. A rychlost? Zřejmě byste ujeli všem policejním kontrolám světa, protože auto dokáže jet rychlostí až 350 kilometrů za hodinu. To se pak ta maximálka na dálnici dodržuje fakt hodně těžko…

auto

Lamborghini Veneno. (zdroj foto: facebook.com)

Lykan Hypersport

Dokonalý futuristický vzhled vozu od koncernu W Motors stojí v přepočtu necelých 90 milionů korun. Auto bylo vyrobeno v Libanonu a v současné době si tento model v garáži hýčká už více než 100 lidí z celé naší planety. Přejete si holografický displej? Nebo snad titan s diamanty v předních světlometech? Není problém!

Bugatti Veyron

Necelých 80 melounů si musíte připravit i v případě, že byste vaši parádní Kiu s nápisem Made In Czech Republic chtěli vyměnit za Bugatti Veyron. Toto auto bylo dokonce jednu dobu nejrychlejší na světě. Uvnitř naleznete osmilitrový motor se čtyřmi turby. A zrychlení? Z nuly na sto se dostanete během 2,5 sekund. Slušný katapult, že? Už se vám sbíhají sliny? Na rodinný výlet se třemi dětmi to asi nebude, ale jinak slušné žihadlo.

auto

Bugatti Veyron. (zdroj foto: facebook.com)

Aston Martin Valkyrie

Něco přes 70 milionů vás bude stát super kára od Aston Martin. Jedná se o hybridní vozidlo, klasický spalovací motor má v maximálce něco přes 11 tisíc otáček, a jako doplňující pohon je využíván elektromotor. Britská automobilka se tak blýskla eko novinkou. Tento hypersport vám nabídne úžasné svezení v bouráku, který má neskutečných 1160 koňských sil. To by byla jízda, vážení!

La Ferrari

Pokud patříte mezi věrné zákazníky Ferrari a vlastníte již několik jejich vozů, můžete se zapsat na list šťastlivců, co si mohou domů odvézt i tento skvost. S vývojem nepomáhal nikdo menší než dvojnásobný mistr světa ve Formuli 1, Fernando Alonso. Můžete si tedy být jisti, že z nuly na sto to stihnete stejně rychle, jako piloti formule jedna. Cena za toto auto je poměrně lidová, postačí vám něco přes 20 milionů korun. Slušný deal, že ano?

Který vůz vás zaujal nejvíce? Lamborghini Veneno, které vzniklo v limitované edici pouhých 14 kusů a stalo se nejdražším novým vozem této značky v dějinách? Nebo snad cenově dostupnější La Ferrari, které si mohou dopřát pouze všichni stálí příznivci této značky? Nebo snad patříte mezi příznivce hybridní technologie a nejvíce vás oslovil nový Aston Martin?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Domácí opravy automobilů. Kterých chyb se při nich můžeme nejčastěji dopustit a kdy zvážit servis

Náš autotest: BMW Z4 nabízí to, co řidiči na BMW vždy milovali. Schválně, jestli uhodnete co