Výletní lodě, ze kterých se tají dech. Také byste se projeli?

Mamutí výletní lodě se stávají stále oblíbenější formou, jak netradičně prožít dovolenou. Na obřím kolosu se rozhodně nenudíte. Kromě výletů na pevninu na vás čekají i bazény, tobogány, divadlo nebo třeba vlastní lunapark.

lodě

Jdeme se podívat na výletní giganty, které brázdí vody moří a oceánů.

Výletní lodě aneb moderní trend

Obří výletní lodě se stávají stále populárnější. Sice je v dnešní době koronakrize stihl nepříjemný osud, kdy se zprvu proměnily v ostrovy plovoucí nákazy, ale s tím je zřejmě konec – jak se uvolňují nařízení po celém světě, lidé opět míří za svou vysněnou dovolenou a přejí si brázdit vody moří a oceánů.

Největší lodě pojmou tisíce pasažérů, a co do vybavení jsou srovnatelné i s malým městem. Nacházejí se zde kromě restaurací i obchody, kina, bazény, divadla nebo třeba sportoviště a wellness prvky. Rejdařství se tak navzájem předhánějí v tom, kdo vytvoří nový, luxusní a neotřelý prvek přímo na palubě lodi.

Letošní nový gigant Mardi Gras má na palubě horskou dráhu

Americká společnost Carnival Cruise Line se stala s letošním bombastickým prvenstvím velmi vyhledávanou výletní lodí. Jako první na světě totiž na své palubě nabízí nekompromisní zážitek, který nemá obdoby – jedná se o první horskou dráhu umístěnou přímo na palubě výletní lodi.

loď
Dráha lodi je umístěna ve výšce 50 metrů nad hladinou moře, a zážitek je to úchvatný. (zdroj foto: www.orlandoweekly.com)

Loď, která byla spuštěna na vodu letos, má na délku úctyhodných 344 metrů, a má dokonce 17 palub! Kapacita lodi je neuvěřitelných 6630 pasažérů, a pojme 1745 členů posádky. Všechny kajuty pro hosty mají svou koupelnu i toaletu, a některé z nich jsou dokonce uzpůsobeny pro vozíčkáře.

Stravování je v několika restauracích kromě hlavní centrální jídelny, a na své si přijdou milovníci klasické americké kuchyně, ale i příznivci dietní stravy, sushi, pizzerie, asijské kuchyně nebo speciální italské restaurace.

Kromě první horské dráhy na moři se loď pyšní i vlastním vodním parkem s tobogány, obřím dětským hřištěm s mnoha hracími prvky ve stylu podmořského světa, nebo službami wellness včetně masáží, sauny, kosmetických a kadeřnických služeb. Přejete si fitness centrum, sportovní hřiště, nebo třeba minigolf přímo na palubě lodi? I tyto možnosti výletní gigant nabízí.

Symphony of the Seas

Royal Caribean Cruises si nedávno sáhl trochu hluboko do kapsy, když se rozhodl nechat u francouzských loďařů gigant s názvem Symphony of the Seas. Výroba této lodi vyšla na miliardu eur, což je v přepočtu zhruba 25 miliard korun. Nutno dodat, že investice se této lodní společnosti velmi brzy vrátí.

loď
Pasažéři mají o zábavu postaráno. Nejen, že se mohou věnovat sportovním aktivitám ve fitness nebo multifunkčních hřištích, ale loď obsahuje i speciální baseballové hřiště nebo lezeckou stěnu. (zdroj foto: www.pixabay.com)

Lodní kolos měřící 362 metrů na délku má hmotnost více než 228 tisíc tun a pojme až 6680 cestujících. O ty pečuje na 2200 členů posádky. A na co se její návštěvníci mohou těšit? Chvíle plavby mohou trávit například v jednom z 23 bazénů. Dokonalé vodní radovánky zažijí i v toboganovém centru, a loď nabízí i kluziště, hřiště na minigolf, nebo třeba lezeckou stěnu. Neuvěřitelný zážitek se pak naskýtá všem, kdo se rozhodnou pro malou procházku ve stínu živých stromů.

Pro milovníky pohodlí je pak nachystáno kasíno nebo divadelní scéna, kde se hrají představení ve stylu Broadwaye, živý orchestr, vystoupení na ledě nebo třeba vodní divadlo. Kromě karaoke, diskoték a tanečních klubů je pak možno si užít i jednu z párty přímo u bazénů.

Výletní lodě jsou gigantická plavidla, která se svým luxusním a neotřelým vybavením stále předhánějí, kdo nabídne pasažérům exotičtější zážitek. Už nestačí pouze být plovoucím městem s veškerým zázemím, dnes se dbá i na nevšední zážitky přímo na palubě lodi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Netradiční dovolená na historické plachetnici? Super zážitek, na který nezapomenete

Od Titanicu ke Concordii aneb má i dnes civilní lodní doprava svá rizika?