Lidi kupují zbraně a staví domobrany, asi bude válka. Jenže s kým?

Českem se šíří nový fenomén zakládání domobran. Vypadá to, že válka je za dveřmi, protože kde kdo se dneska chce ozbrojit. Pod stromek zbroják a Čezetu, to je prý trend letošních Vánoc. Záložáci se dokonce zorganizovali do jakési podivné armády, v českých městech rostou domobrany jak houby po dešti. Jeden aby se tu vážně začal bát.

Začněme s tím, co se jmenuje Českoslovenští vojáci v záloze proti válce plánované velením NATO. Vypadá to, že tihle hrdinové mnoha dávných ofenziv Československé lidové armády mají k dispozici tajné informace přímo ze štábu NATO, že se chystá nějaká velká válka. Určitě se tím nemyslí to směšné bombardování v Sýrii, tohle bude něco většího, konkrétně válka s Ruskem. Celý tenhle spolek totiž vznikl v době vrcholících bojů na Donbase a kluci se nijak netají tím, že fandí spíš Východu než Západu. Velitel spolku podplukovník Marek Obrtel, kdysi vojenský lékař, se ani nesnaží skrývat, jak strašně mu NATO leze na nervy. Vrátil slavnostně vojenský metál, a kudy chodí, tudy trousí moudra o tom, že proti Rusku se nemá bojovat. Sice proti Rusku nikdo nebojuje, ale zřejmě se jedná o nějaké preventivní upozornění, ať to nikdo ani nezkouší.

Teď se tahle záložácká armáda přeorientovala na boj proti islámu a imigrantům. Že tu zatím žádní imigranti nejsou, je nijak netrápí, však oni se nějací najdou. Na celé záležitosti smrdí nejvíce to, že tohle jsou chlapi s vojenskou zkušeností a výcvikem, kteří zcela zjevně mají problém s naší vládou, parlamentem, demokracií a bůh ví, čím ještě. Už jsou v hledáčku našich tajných služeb, protože tohle už není legrace. Při cvičeních sice lítají po lese jen s airsoftovkama, ale dal bych ruku do ohně za to, že velká většina jich má zbrojní pas a samozřejmě i zbraně. A možná na svých poradních ohních jen opékají špekáčky a chlastají pivo (což by byla ještě ta lepší varianta), ale nedá se vyloučit, že se chystají i na nějakou akci. Proti komu, když tu nejsou žádní uprchlíci a s Ruskem válku nevedeme?

Tyršův prapor štve Sokoly

Z podobného těsta, jen s mnohem horším výcvikem a menším počtem, je děčínská domobrana nazvaná Tyršův prapor. Tuhle skvadru založila nacionalistická partaj Národní demokracie Adama B Bartoše.  V Brně už se hodně zlobí tamní Sokolové, že si jméno jejich zakladatele Miroslava Tyrše přisvojila domobranecká skupina, ale Adam Bartoš jim napsal, že Tyrš jim nepatří a není to žádná obchodní značka, tak ať jsou pěkně zticha. Kromě sporu o název se tahle organizace zatím moc neprojevila, respektive nic moc se o ní neví. Samozřejmě, že jde zase o uprchlíky a ochranu hranic před nimi, nejlépe nějakými ozbrojenými jednotkami. Představa, že jsou naše hranice hlídány děčínskými pantáty s kulovnicemi, jistě uklidní každého, koho děsí vpád uprchlických hord do naší země a její následné plenění. Buďte v klidu, Tyršův prapor to nedopustí.

Hon na vetřelce

Do třetice tu pak máme uskupení skryté pod firmou Defenso Patriam, které přímo v Praze založil vysokoškolský pedagog z České zemědělské univerzity David Buchtel. Ten je spojen s Bartošovou stranou a zřejmě jen vyslyšel stranické volání po vytváření domobran a založil Národní domobranu. Zejména se soustředí na organizaci a metodiku občanských hlídek. Ty mají, zatím beze zbraní, bloumat českými luhy a háji a hledat „negry a vetřelce“, jak migranty označuje A B Bartoš. V metodice stojí, že hlídky mají na nebezpečné vetřelce upozornit policii, ale pokud by byli napadeni, mají se bránit i za použití zbraní. Vetřelci sice dosud figurovali pouze ve filmech Ridleyho Scotta, ale zdá se, že sestoupili přímo k hranicím České republiky a je nejvyšší čas vyhlásit pohotovost.

Ježíšku, naděl mi prosím plamenomet

Všechny tyhle bojůvky a party militantních strýců jsou jen špičkou ledovce. Podhoubím je stále sílící strach, který samozřejmě má své kořeny v obavách z uprchlíků. Lidé si pořizují k vánocům kurzy k získání zbrojních průkazů a zbraně jdou podle prodejců na dračku. Ježíšek letos zkrátka bude nadělovat pod stromeček pistole, pušky, leckterý šikovný děda možná zvládne v dílně sestrojit plamenomet. Jenže pozor na to, kde je moc zbraní, tam se dřív nebo později začne střílet. V Americe by o tom mohli vykládat.

Doma Obrtel, za humny migranti

Samozřejmě chápeme mezinárodní situaci a rozhodně nejsme žádná sluníčka, která se těší z každého dalšího uprchlíka v Evropě. Obavy z migrační vlny jsou v mnoha ohledech oprávněné a je třeba situaci nějak řešit. Ale rozhodně není východiskem zakládání domobran a podivných vojenských spolků. To nám přijde hodně přes čáru a je to nejrychlejší cesta do pořádného maléru. Jen tak pro zajímavost, před dvěma měsíci se stovky našich policistů pokoušely najít na hranicích nějaké migranty. S velkou slávou přivedli čtyři, kteří nejspíš ve tmě zabloudili. Mnohem větší strach tedy v nás vyvolává Obrtelova soldateska než to, že naši zemi napadnou a uchvátí imigranti. Jak se říká, nejhorší smrt je z leknutí, a to tady v současnosti hrozí zjevně vůbec nejvíc.

Autor: Snaut

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Islámský lifestyle: lehké ženy, chlast a drogy. A Korán? Radši playstation!

Pravicová hudební scéna válí: Ortel znemožnil Slavíka, Landa bojuje se skřety a psychickou nemocí