Lena Headey: v 8. řadě seriálu Hra o trůny se vrátí. Miluje tetování a má nahou dublérku!

Sedmá řada nejsledovanějšího seriálu současnosti Hra o trůny právě vyvrcholila. Královna Cersei Lannister se vrátí i v poslední oznámené osmé řadě, kterou HBO připravuje. Perfektně ji hraje Lena Headey. Co jste o ní všechno nevěděli?

Seriál Hra o trůny se už svého startu v roce 2011 drží na špici popularity. Sedmá řada zaznamenala rekordní počet shlédnutí a tvůrci chystají posledních šest dílů, kterými celá série vyvrcholí. Spousta postav během času umřela, stálicí seriálu zůstává královna Cersei Lannister, kterou od samého začátku hraje Lena Headey. Pojďme se na ní podívat trochu blíž.

Lena Headey se narodila 3. října 1973 na Bermudských ostrovech. To je dost exotická lokalita, která spadá pod Velkou Británii a nachází se uprostřed Atlantského oceánu, kus východně od Floridy.

Otec Leny, John Headey, pracoval v té době na ostrově jako policista. Když bylo Leně pět let, odstěhovala se celá rodina do Sommersetu v Anglii. O šest let později se stěhovali znovu, tentokrát do vesnice Shelley v okrese Západní Yorkshire. Nakonec, během jejího dospívání, zakotvili v Londýně.

První role jako náhoda

Lena nikdy nechodila do žádného dramatického kroužku, a jak sama říká, přála si být kadeřnicí. Jednou se ale účastnila se spolužáky školního vystoupení v Královském národním divadle, kde zaujala castingového agenta. V té době jí bylo 17 let. To jí záhy přineslo její první filmovou roli v dramatu s Jeremy Ironsem Vodní svět (1992).

Od té doby se objevovala v různých vedlejších rolích, a v žádné si ji asi pamatovat nebudete. Zmiňme alespoň film Klatba bratří Grimmů (2005), který se točil u nás v Čechách s Mattem Damonem a Heathem Leaderem. Poté přišla role manželky spartského krále Leonida v komikové řezničině 300: Bitva u Thermopyl.

V roce 2008 se Lena objevila v hlavní roli seriálu Terminátor: The Sarah Connor Chronicles. Jako matka budoucího vůdce lidských povstalců proti strojům si zahrála celkem v jednatřiceti epizodách. Děj se odehrává mezi filmy Terminátor 2: Den zúčtování (1991) a Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003). Přestože si svou základnu fanoušků našel, byl seriál po druhé sérii ukončen z důvodu vysokých nákladů a upadající sledovanosti.

Games of Thrones

V roce 2011 potom přišla role, která zvedla vlnu její popularity a zajistila poměrně přetrvávající angažmá. Games of Thrones, u nás Hra o trůny, se stal fenoménem, a herečka si za jednu z hlavních rolí také přijde na slušný balík. Za jednu epizodu 5. a 6. řady údajně téměř $300.000, což je skoro 6,5 mil. korun. Za sedmou a osmou řadu je to pak přes milión dolarů, téměř 22 milionů korun. To jen pro představu, jaké to je, mít roli v seriálu, který táhne. Fanoušci výkon Leny coby královny Cersei vyzdvihují, přestože je její postava pěkně zákeřná a není to úplně ten typ, kterému „fandíte“.

Vztahy a soukromí

Při natáčení filmu Kniha Džunglí v roce 1994 se Lena seznámila s hercem Jasonem Flemyngem, se kterým se zasnoubila. Ke svatbě nikdy nedošlo a rozešli se v roce 2003. Poté měla vztah s brazilským modelem Marcosem Dominou. Svého prvního manžela, hudebníka Petra Loughrana, si vzala v květnu 2007. V roce 2010 se jim narodil syn Wilie Loughrana. Manželé se od sebe ale rok poté oddělili a v roce 2013 dokonce rozvedli.

Během natáčení Hry o trůny herečka chodila s Jeromem Flynnem. Ten v seriálu hraje žoldnéře Bronna. Začali si spolu prý už před začátkem seriálu. Jejich vztah skončil v roce 2014 podle jejich slov nešťastně a Lena o něm nechce příliš mluvit. Jako jeden z důvodů uvádí jejich odlišné lokality natáčení, kdy se prakticky neviděli.

V roce 2015 potom Lena porodila své druhé dítě, dceru Tallulah Kiarra Headey. Jejím otcem je nepříliš známý režisér Dan Caden, se kterým spolupracovala na krátkém filmu The Devil’s Wedding.

Co bude dál?

Jak herečka prohlásila, seriál Hra o trůny je jí velmi blízký a zatím si neumí představit, že jednou skončí. Ve filmech není vidět její záliba v tetování, kterých má hned několik. Před kamerou jsou vždycky zamaskovaná, což už dnes není žádný problém. Pravidelní diváci určitě vědí, že byla v 5. řadě úplně odhalená. V lynčovací scéně ovšem není nahé tělo její, ale byla zastoupena dublérkou. Tou byla herečka a modelka Rebecca Van Cleave. To ale nevadí, Lena je sexy tak jako tak a jako královně Cersei jí to sluší i s krátkými vlasy. Na pokračování si budeme muset počkat – vypadá to, že HBO odsune premiéru finální osmé řady až na rok 2019. Už se těšíme.

Autor: MČ

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Cobie Smulders: kdo je krásná Robin Scherbatsky ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku?

Lisa Ann: jedna z nejvyhledávanějších pornohereček je na odpočinku a pořád stojí za to!