Cobie Smulders: kdo je krásná Robin Scherbatsky ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku?

Každý ji zná jako Robin, reportérku z oblíbeného seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Krásná Cobie Smulders roli získala prakticky okamžitě, když jí autoři seriálu Carter Bays a Craig Thomas řekli, že je přímo inkarnací Robin. Kdo je a co má za sebou Cobie Smulders?

Cobie se narodila 3. dubna 19. dubna 1982 v Kanadském Vancouveru jako Jacoba Francisca Marie Smulders. Tohle jméno je po její pratetě, což je dost patrné. Od ní taky získala přezdívku Cobie, tedy domáckou zdrobnělinu svého křestního jména Jacoba. Její otec pocházel z Holandska a matka byla angličanka. Jako dítě chtěla být doktorkou nebo bioložkou, ale na střední škole se začala zajímat o herectví. Vystupovala v několika školních divadelních inscenacích. A tady to teprve začalo…

Během studií ji objevila modelingová agentura, pro kterou začala pracovat, a jakmile v roce 2000 ukončila studium na střední škole, rozjela naplno kariéru modelky. Jako ramínko na šaty procestovala různé kouty světa, jako Paříž, Miláno, Řecko, Německo i Japonsko. Později se vyjádřila, že nebyla spokojená, a proto se rozhodla svoje působení v modelingu ukončit. I tak je to pro ní obohacující zkušenost.

How I Met Your Mother

První kroky ve světě filmu byly drobné štěky v seriálech Andromeda nebo Smallville. Regulerní obsazení dostala v seriálu Jeremiah v roce 2002. V roce 2004 se objevila v lesbickém seriálu The L Word, a poté už přišlo to hlavní – obsazení do role Robin Scherbatsky v seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Seriál se stal jedním z nejpopulárnějších na celém světě a dočkal se celkem devíti sérií. Poslední díly se točily ještě v roce 2014. V té době už si herci přišli za každou epizodu na absurdní balík peněz. Přesně $120 000, cože je přes 2,5 milionu korun. Slušná suma, i když zdaleka není ve světě top seriálů nejvyšší. O tom jsme již psali.

Agentka S.H.I.E.L.D.u

Joss Whedon, který si ji velmi oblíbil, ji chtěl dosadit do svých Avengers, ke kterým napsal scénář a poté je i režíroval. To se mu také povedlo a Cobie ztvárnila postavu agentky S.H.I.E.L.D.u Marii Hill. Stejně tak ji chtěl ve své verzi Wonder Woman, kterou měl připravovat pro konkurenční Warner Bros., kteří mají filmová práva pro DC Comics. Whedon ale od projektu odstoupil a roli získala prkenná izraelská modelka Gal Gadot.

Cobie se jako Maria Hill objevila ještě ve druhých dílech Kapitána AmerikyAvengers: Age of Ultron. Mezitím stihla natočit ještě pár dalších snímků, jako komedie s Vincem Vaghnem Pozdravy ze spermabanky. Vždy šlo ale o menší role. Jejím posledním celovečerním filmem je druhý Jack Recher: Nevracej se, kde hrála po boku Toma Cruise. V roce 2018 se znovu ukáže v Avengers: Infinity War jako Maria Hill a v akční komedii Killing Gunther, kterou natočil její manžel Taran Killam. Oba dva ve filmu hrají spolu s Arnoldem Schwarzeneggerem.

S manželem se vzali v roce 2012 a mají spolu dvě děti, dceru Shaelyn Cado, která se narodila v roce 2009, a kluka, narozeného 2015. Jeho jméno je ale pečlivě utajené. Žijí spolu kde jinde než v Los Angeles.

Klidně si jí umíme představit v nějaké „větší“ roli, tak uvidíme, jestli časem něco přijde. Cobie si to zaslouží. Je to navíc kočka k pokoukání. Posuďte sami…

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Lisa Ann: jedna z nejvyhledávanějších pornohereček je na odpočinku a pořád stojí za to!

Emma Stone: zrzka, co letos v Hollywoodu vydělala největší balík!