Krysten Ritter: zabodovala jako „anti-superhrdinka“ Jessica Jones. Tvrdá dřina se jí vyplatila! Co bude dál?

Jako potrhlou studentku umění Lucy ze serálu Gilmorova děvčata si ji vybaví asi jen skalní fanoušci tohoto seriálu. Díky hlavní roli v marvelovském seriálu Jessica Jones si ovšem vysloužila velké uznání filmových kritiků. Krysten Ritter rozhodně dokázala, že není jen modelka a vášnivá kytaristka, ale také herečka. Druhé řady se dočkáme už patrně v březnu 2018. Co jsme ještě zjistili?

Spolupráce Marvelu s Netflixem je v rozpuku, a tak se anti superhrdinka z úspěšného seriálu na jaře příštího roku opět vrátí. Jessica Jones byla pro Krysten Ritter trefou do černého. Jde totiž o naprosto průkopnické ztvárnění superhrdinky, na které současní diváci nejsou úplně zvyklí. A právě tenhle pohled ocenili nejen filmoví kritici, ale hlavně publikum. O tom, že se seriál dočká druhé řady, se rozhodlo velice záhy poté, co spatřila světlo světa první série a zaznamenala nebývalý úspěch. Cestu za slávou si Krysten Ritter tvrdě vyšlapala.

Otce Krysten vidět nechce

Narodila se 16. prosince 1981 v Bloomsburgu v Pensylvánii. V ranném dětství vyrůstala na farmě. Zatímco herečka venkovu dala dávno sbohem, její matka Kathi Taylor, nevlastní otec i sestra tady žijí dodnes. Pravý otec Garry Ritter bydlí v Bentonu. Bohužel k němu Krysten nemá žádný vztah, a tak se ani nenavštěvují.

Už v pubertě se začala věnovat modelingu. Hodně tehdy cestovala. New York ji z navštívených měst učaroval nejvíce, protože se v 18 letech do něj přestěhovala natrvalo. Modeling byl její hlavní pracovní náplní ještě dalších pět let. Pak ji ale začal zajímat film. Účastnila se konkurzů a pilovala herectví u Marjorie Ballentine. Prvním hereckým miniúspěchem bylo její účinkování v reklamě na Dr. Pepper.

Jako každá začínající herečka, měla i celou řadu velkých hereckých vzorů. Inspirovala se Katherine Hepburn, Geenou Davis nebo Gildou Radner. Píle se jí vyplatila. Získala totiž několik zajímavých filmových rolí. Ukázala se např. po boku Julie Roberts ve filmu Úsměv Mony Lisy (2003). Hostovala ale také v celé řadě známých seriálů. Mezi ty zásadní patří Gilmorova děvčata (2006-2007), Super drbna (2007) nebo Veronica Mars (2004). Ačkoli na New York nezanevřela, od roku 2007 žije v Los Angeles. V roce 2012 si založila svou produkční společnost s názvem Silent Machine, jejímž hlavním cílem je zvýraznit složité ženské protagonistky. A to se jí prokazatelně daří.

Kapela, zvířata a přítel

O Krysten je známo, že miluje hudbu. Ve svém volném čase zpívá a hraje na kytaru. A nejde o nějaké bohapusté brnkání ani zpívání ve sprše. Účinkuje totiž v kapele s názvem Ex Vivian. Dlouhodobě také bojuje za práva zvířat. Sama má doma oblíbeného domácího mazlíčka, psa Mickeyho. V současnosti je zadaná. Žije s přítelem, hudebníkem Adamem Granducielem, se kterým chodí od srpna 2014. 

Druhá série zodpoví mnoho otázek

Hrát superhrdinku není žádný med a pohodička. Na roli ve druhé řadě, kterou sama herečka nazvala velkým závazkem, se musela totiž tvrdě připravovat. Příprava zahrnovala mimo jiné i tvrdý fyzický trénink v boxu. Změn v charakteru hrdinky se nedočkáme. Stále bude pít a dělat chyby. Výkonná producentka Melissa Rosenbergová také prozradila, že se hrdinka stále bude zabývat svou minulostí a příběhem. Nicméně něco se přeci jen první sérií změnilo. Je to jako v reálném životě. Chybami i zkušenostmi se člověk učí. A u superhrdinů to platí stejně. Jinými slovy: co se Jessica v první řadě přiučila, zužitkuje v pokračování.

Krysten scénář chválí!

Proč je Krysten Ritter pro tuhle roli jako stvořená? Melissa Rosenberová casting okomentovala slovy, že z Krysten vyzařuje obrovská síla i zranitelnost. Přesně taková má Jessica být. Krysten Ritter se netají nadšením ze scénáře. Má radost, co všechno Jessica zažije a kam se posune, což samozřejmě veřejně neprozradila. A jsme zvědaví i my, protože první série otevřela i celou řadu otázek, na které chceme znát odpovědi. A určitě nebudeme sami.:)

Těšit se můžete i na Rachael Taylor, která se vrátí jako Trish Walker. V komiksu představuje akční hrdinku Hellcat. Přání fanoušků, aby jí byl dán další prostor, se tak vyplnila. Ještě předtím se ale Rachael Taylor poprvé objeví i v seriálu The Defenders. Je také jasné, že krasavce Davida Tennanta se ve druhé sérii nedočkáme. Ta podle Rosenbergové bude patřit hlavně ženám. Na výsledek jsme sami zvědaví.

Kromě toho, že už ukázala světu, že umí hrát, má dost smyslný pohled. Co říkáte?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Lena Headey: v 8. řadě seriálu Hra o trůny se vrátí. Miluje tetování a má nahou dublérku!

Za superhrdiny nemusíte do kina, chodí mezi námi!