Zoe Saldana se vrací na scénu. Opět zazáří jako Neytiri v Avatarovi. Hollywood ji chválí!

Oficiální natáčení pokračování veleúspěšného filmu ovšem již začalo a už je jasné, že hlavní představitelka „modré“ divošky bude opět sexy Zoe Saldana. A my z toho máme radost. Co všechno jsme o ní zjistili?

Nejprve ještě k Avatarovi. I když se hodně spekulovalo o tom, že se budou plánovaná neuvěřitelná čtyři pokračování filmu Avatar, režisér James Cameron není žádný troškař, točit najednou, není tomu nakonec tak. Aktuálně se bude točit „jen“ dvojka a trojka společně. (Čtyřka a pětka se natočí také společně, přičemž natáčení začne po premiéře třetího dílu.)

Ale jak se k hlavní roli dostala herečka Zoe Saldana, která si zahraje ve všech pokračováních?

Kakaová kráska z New Jersey

Zoe Saldana, původním jménem Zoe Yadira Zaldana Nazario, se narodila 19. června 1978 v New Yersey. Prvních sedm let žila (matka: Asalia Nazario, otec: Aridio Saldaña) v Dominikánské republice. To vyplývalo z logiky věci, otec byl Dominikánec a matka Portoričanka. Vyrostla ale v Queensu, kam se na čas odstěhovali. Tady začala studovat herectví. V deseti letech se s rodinou opět odstěhovala zpátky do Dominikánské republiky, kde strávila dalších sedm let. Začala se věnovat mimo jiné i baletu a latinskoamerickým a jazzovým tancům. Poznámka redakce: Odtud asi pramení její sexy křivky a pohyby, kterými nás omračuje ve svých filmech. Studovala na prestižní taneční akademii. V sedmnácti letech se vrátila s rodiči do Spojených států. Zajímala se o divadlo. Začala hrát s divadelní skupinou Faces theatre company. Svou věrnost tomuto divadelnímu spolku, který předvádí scénky, kterými se snaží pomáhat a řešit těžké situace v životě náctiletých např. týrání, zneužívání atd…, zachovala dodnes.

Tanec jí přivedl k filmu

O tom, že jí tanec bavil a šel, není pochyb. Posoudit jsme to mohli podle její první větší role v tanečním dramatu Tanec s vášní. Role jí jednoduše sedla. Kromě toho si ale zahrála i v dalších zásadních filmech jako Sniper nebo Get over it. Mimo to si prošla i rolí v „Crossroads“, filmu určeném pro dospívající mládež, kde se objevila po boku slavné zpěvačky Britney Spears. Následně přičichla opět k tanci a hudební branži. Tam ji zpět zavedl film „Drumline“.

Zásadní herecké úspěchy Zoe

Jednou z jejích stoprocentně nejúspěšnějších rolí byla Anamaria v celovečerním trháku Piráti z Karibiku: Prokletí Černé Perly. Po tomhle úspěchu si zahrála Dolores Torres ve Spielbergově filmu Terminal po boku Toma Hankse. Na svém hereckém kontě toho má tahle exotická kráska opravdu dost. Nejúspěšnější ovšem je a možná zatím na několik let dopředu bude postava Princezny Omatycaya Neytiri ve filmu Avatar z roku 2009. Nám se samozřejmě líbila i v roli Gamory ve Strážcích galaxie, v jedničce i dvojce. A ve stejné roli se představí logicky i v dalším pokračování Avengers: Infinity War. Opomenout nemůžeme ani roli Nyoty Uhury ve Star Treku.

Respekt významných osobností

Podle zpráv, které kolují na internetu i z rozhovorů s významnými osobnostmi šoubiznisu, to vypadá, že kam se Zoe vydá, s kýmkoli pracuje, cokoli udělá, pěje se na ni chvála. Díky své píli a pracovitosti si získala obdiv např. Jerryho Bruckheimera, Stevena Spielberga, ale třeba i herce Toma Hankse, Keiry Knightl, Astona Kutchera, Kirsten Dunst a dalších významných lidí. Člověk by neřekl, kolik dobra v téhle drobné krásce vězí.

Poodhaleno: Co přinese další Avatar

Když už jsme nakousli téma Avatara, sluší se nastínit nejnovější zprávy, které se nám podařilo zjistit. Po šesti úmorných měsících příprav bude pravděpodobně na co se těšit. Kromě Zoe se na scéně objeví i další herci z původního filmu, např. Sam Worthington jako Jake Sully, Sigourney Weaver představitelka Grace Augustine, Stephen Lang jako Miles Quaritch, CCH Pounder jako Moat, Matt Gerald jako Lyle Wainfleet a podle IMDb i Joel David Moore jako Norm Spellman.

Zoe bude mít další děti

A jak už to tak i v reálném životě bývá, Zoe jako Neytiri se v dalších dílech dočká dětí. Ty si zahraje Jamie Flatters (nejstarší syn Neteyam), Britain Dalton (druhorozený syn Lo’ak) a Trinity Bliss, která ztvární nejmladší dítě, dceru Tuktirey (Tuk). Takže si vlastně Zoe zopakuje roli matky, kterou je i v reálném životě. Sama má totiž 3 děti, o které se dobře stará.

Děti změní Avatar

Obecně je třeba říci, že dětských rolí významně v dalších pokračováních přibude. Sám producent Jon Landau o obsazení veřejně prohlásil, že spolu s mladými herci přijde velká změna. Do natáčení přinesou novou mladistvou energii, což se na filmech výrazně projeví. Děti totiž reprezentují budoucí generaci Pandory a ve všech pokračováních hrají zásadní roli. Kam se jejich příběhy posunou, je zatím ve hvězdách. I když Cameron dříve naznačoval, že Avatar bude v podstatě rodinnou ságou Jakea, Neytiri a jejich dětí.

Úspěch jasný

O úspěch filmů se režisér absolutně neobává. A obhajuje to tím, že Vetřelci přišli 7 let po prvním dílu, Terminátor také 7 let po Terminátorovi 2, Avatar dokonce 12 let po Titanicu a všechno to byly hity! Do filmů připlujou také astronomické částky peněz. Tak uvidíme, jestli se nakonec vrátí i ty. Filmy Avatar 2 a 3 budou uvedeny v letech 2020 a 2021 a následně s odstupem čtvrtý díl a pátý v letech 2024 a 2025. Premiéry druhého dílu bychom se měli dočkat 18.12. 2020.

Tak co, těšíte se?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Lena Headey: v 8. řadě seriálu Hra o trůny se vrátí. Miluje tetování a má nahou dublérku!
Krysten Ritter: zabodovala jako „anti-superhrdinka“ Jessica Jones. Tvrdá dřina se jí vyplatila! Co bude dál?