Emilia Clarke. Krásná Londýňanka už se ve Hře o trůny nebude svlékat

Kdyby se nestala herečkou, byla by asi architektkou, zpěvačkou nebo grafičkou. To by ale svět přišel o hodně. To, že umí hrát, dokázala hlavně v seriálu Hra o trůny, ale nejen tam. Za svůj výkon ve vedlejší roli byla také oceněna. Publiku se líbí i nahá, ale s tím je konec.

Emilia Clarke je rozhodně všestranně nadaná. Takže by se uplatnila i ve staré herecké škole. Kromě hraní na klavír a zpěvu (ovládá kabaretní i jazzový zpěv) zvládá bravurně i jízdu na koni, bruslení, veslování, ráda běhá, dokonce se věnuje i plachtění, lyžování, plavání nebo třeba tenisu.

Než se dostala ke svému řemeslu

Emilia rozhodně neměla žádnou hereckou protekci. Svůj úspěch si musela opravdu vydřít. I když se věnovala divadlu a divadelní škole, než dostala vysněnou roli, prošla si i několika zaměstnáními normálních smrtelníků. Pracovala dokonce i jako barmanka nebo v call centru. Když ovšem, jak se říká přičichla k filmu, už nic z toho dělat nemusela. Aby skvěle sehrála své role, pilně se na ně vždy připravovala. Kvůli roli ve Hře o trůny hodně sledovala filmy a seriály se silnými ženskými postavami. Stejně se připravovala i na roli Sarah Connor. K tomu se ale ještě dostaneme.

Ze života slavné krásky

Narodila se 23. 10. 1986 v Londýně. Takže je to čistokrevná Angličanka. Přesto nutno poznamenat, že vyrůstala v přírodě Berkshire. Že se stane herečkou a zamiluje si drama, věděla už od útlého věku. V podstatě už od tří let, kdy s mámou navštívila muzikálové představení Show Boat, kde její táta dělal zvukovou produkci. A bylo jasno všem. Vystudovala St. Edward’s School v Oxfordu. Už tehdy se objevila ve dvou školních hrách.

V roce 2005 se přihlásila do herecké školy Drama Centre v Londýně. Zahrála si tam v deseti hrách. V roce 2009, kdy dostudovala hereckou školu, se objevila v jedné z epizod seriálu DOCTORS. Zatím měla ještě poměrně malé role, spíše v televizních reklamách. Její první filmovou rolí byla postava ve sci-fi filmu Trias útočí z roku 2010.

Zlom v kariéře

Největší zlom v její kariéře předznamenala až role s velkým R. Tou pro ni byla jednoznačně postava Daenerys Targaryen ve středověkém fantasy seriálu Hra o trůny. (Nahradila herečku Tamzin Merchant.) Za tuto roli získala cenu EWwy Award za nejlepší vedlejší hereckou roli. V roce 2015 si také zahrála po boku Arnolda Schwarzeneggera roli Sarah Connor ve filmu Terminator Genisys. Pro tuto roli absolvovala speciální bojový výcvik a trénink se zbraní. Dopředu se nevědělo, zda vůbec z pistole ve filmu vystřelí, ale přesto byl režisér spokojený s tím, že trénink absolvovala, neboť díky němu byla skvělá v bojových scénách. To můžeme potvrdit.

Nahá už ale nechce točit!

Nadšenci seriálu Hra o trůny jistě dobře ví, že Emilia se v některých dílech objevila úplně nahá. Dokonce poměrně často. Určitě nejedno mužské srdce vždycky zaplesalo. Sex appeal z ní jen čiší a tělu se nedá nic vytknout. Ačkoli je se svou rolí Daenerys velice spjata, jak sama mnohokrát veřejně prohlásila, nahota jí vadí prakticky od začátku. Stěžovala si, že nahé scény postrádají určitou sofistikovanost. Seriál je obecně proslulý explicitním zobrazováním nahoty, samozřejmě je všechno umělecky pojato. (A tak jsme všichni s napětím očekávali další a další takové scény.) Ale…

Díky novému bodu ve smlouvě herečky je ovšem s nahotou konec nadobro. A nebudeme moci asi ani doufat, že změní názor jako už před rokem. Tehdy se připravovaly scény, kdy to jinak nešlo. Dračí princezna sice ohnivzdorná je, ale její šaty nikoli, a tak třeba když zapálila dům se všemi záporáky uvnitř, nemohla logicky z plamenů vyjít v šatech, jako by se nic nestalo.

Kráska v číslech

Emilia Clarke je nepochybně krásná ženská. Její krása byla dokonce oceněna i oficiálně. Stala se 15. z 241 nejkrásnějších hereček pod 30 let. Získala také pěkné 81. (z 1439) místo v anketě nejkrásnější žena v Hollywoodu a 82. místo jako nejkrásnější žena na světě. Patří také do dvoustovky nejžhavějších celebrit vůbec.

Něco osobního závěrem

Emilia má tetování čmeláka. Můžete si tipnout, kde. Její oblíbený seriál jsou, jak jinak než, Přátelé. Film, který si zamilovala, je komedie Clueless z roku 1995.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Christian Bale: mistr shazování a nabírání váhy. Teď tloustne pro novou roli

Lena Headey: v 8. řadě seriálu Hra o trůny se vrátí. Miluje tetování a má nahou dublérku!