Pusťte si své oblíbené české interprety! Tihle umělci se rozhodli v době koronavirové koncertovat on-line

Žijeme v době moderních technologií, a je jasné, že nastala ta pravá doba je využít. Které hvězdy klasické, nebo popové hudby koncertují v těchto dnech online?

koncerty

Nalaďte se do pozitivní nálady a překonejte dočasné období se svými oblíbenými interprety. Umělci se rozhodli pro své fanoušky pořádat on-line koncerty. Jsme v tom všichni společně.

Koncerty s Kryštofem

Sledujete sociální sítě jedné z nejúspěšnějších českých kapel? Pokud ano, dobře děláte. Její frontman se totiž rozhodl, že bude dělat vše, co je v jeho silách, aby naší zemí šířil pozitivní náladu. Potěší vás písničkami, které třeba nahrává a streamuje jen tak ze svého bytu, s kytarou. A po jeho boku sedí jeho žena Karin Babinská.

Lucie Bílá

Jedna z našich nejoblíbenějších zpěvaček a také dáma se srdcem na pravém místě, se od současného dění rozhodně neuzavírá před světem. Jako jedna z mnoha známých osobností se naopak snaží svůj pozitivní vliv přenést i na další lidi. Mimo to, že původně vyučená švadlenka nyní významnou část svého volného času věnuje šití roušek, které následně daruje do nemocnic, se také věnuje tomu, co jí jde ze všeho nejlépe – zpěvu. 12. března odehrála živý koncert v klavírním doprovodu Petra Maláska přímo z Otvovic, ve kterých bydlí. Záznam si můžete pustit například na YouTube.

Koncerty Pavla Šporcla

Ani příznivci vážné hudby se nemusí obávat, že by přišli o radost z poslechu oblíbeného interpreta. I když je doba nepříznivá, Pavel Šporcl se rozhodnul, že se připojí k dalším světovým hudebníkům a odehraje svůj koncert online. Na jeho Facebookových stránkách se přímo dozvíte, kdy bude další koncert. Od 18. března 2020 se tak můžete těšit na pořádnou porci kvalitní hudby, a to přímo z obýváku.

Jak již sám houslista uvedl, v teplácích rozhodně hrát nebude. Vyzval své fanoušky, aby se hodili do gala a koncert si užili jako v hudebním sále. Krásný krok, nemyslíte?

koncerty

Houslový virtuóz Pavel Šporcl. (zdroj foto: facebook.com)

Série online koncertů

Coca-Cola velmi rychle zareagovala na novou situaci kolem koronaviru, a rozhodla se uspořádat sérii online koncertů. Jejich heslo je: „Když nemůžou lidé za hudbou, musí hudba za nimi.“ Byla tedy spuštěna série online koncertů, která se streamuje pomocí YouTube, Facebooku a Instagramu. Slyšet jste tak mohli například koncert Ewy Farne, která sama uvedla, že si aparaturu a stage chystali sami, aby se potkalo co nejméně lidí na jednom místě. Koncert vidělo živě přes 650 tisíc diváků.

Dalšími vystupujícími v následujících dnech byli Pokáč, Mirai nebo Pavel Callta. Skupiny koncertovaly z komorních prostor zkušeben Bandzone, Pavel Callta dokonce ze svého bytu.

Původní nápad vzešel od hudebníka a kreativce z agentury Newcast, který nápad na livestream navrhnul. Coca-Cola je hlavním partnerem hudebních cen Anděl, jejichž muselo být předávání z pochopitelných důvodů zrušeno. Toto je další možnost, jak k lidem přinést hudbu.

Nestihli jste živé vysílání? Není problém, záznam si pusťte na internetu kdykoliv se vám zachce.

koncerty

Hudebník Pavel Calta. (zdroj foto: youtube.com)

Opera pro více než 150 000 lidí

Berlínská státní opera zaznamenala podstatný úspěch se streamovaným přenosem opery Carmen. Ten sledovalo na 160 tisíc lidí prostřednictvím webu nebo rozhlasové stanice RBB. Tím to ale nekončí, kulturní stánek se rozhodl streamovat další týden generální zkoušku opery W.A. Mozarta Idomeneo. Milovníci klasiky si rozhodně přijdou na své.

Berlínská filharmonie se rozhodla z důvodu uzavření koncertních síní zpřístupnit více než 600 záznamů z koncertů. Vše, co je potřeba udělat, je zaregistrovat se do 31. března na stránkách filharmonie, kdy začne běžet třicetidenní lhůta pro sledování obsahu zdarma.

Seznam hudebníků, kteří se rozhodli koncertovat živě ze svých domovů, nebo pouštějí mezi lidi svůj hudební obsah zcela zdarma, každým dnem narůstá. Například oblíbený umělec André Rieu na svých sociálních sítích každý den zpřístupňuje celé záznamy z již uplynulých koncertů. Nemůžete jít za hudbou?

Nevadí, hudba přijde za vámi! Důležité je, ať si každý vyhledá svého oblíbeného interpreta a zůstane doma. Jsme v tom společně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejslavnější obaly hudebních alb – poznáte je všechny?

10 nejšílenějších hudebních klipů vůbec