Koronavirus a celebrity. Kdo se nakazil napříč herci, zpěváky, sportovci nebo politiky?

Onemocnění COVID-19 samozřejmě nepostihuje pouze obyčejné smrtelníky, ale také známé osobnosti, a to včetně herců, zpěváků, sportovců i vrcholných politiků.

koronavirus

Koronavirus po celém světě nakazil statisíce lidí, a to včetně známých osobností. S dalším vývojem situace okolo tohoto onemocnění se dá předpokládat, že spoustu dalších bude přibývat. Které ale byly mezi prvními?

Koronavirus a filmové hvězdy

Koronavirem se po celém světě nakazily statisíce lidí, a to včetně známých osobností. Mezi nimi figuruje např. herec Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilson, rovněž herečka. Pár se nemocí COVID-19 nakazil v Austrálii, a to během příprav na natáčení životopisného filmu o Elvisu Presleyem, v němž Hanks hraje postavu manažera slavného zpěváka, plukovníka Toma Parkera. Oba herci přitom byli mezi celebritami mezi prvními, jež oznámily, že jsou nakaženy novým typem koronaviru.

Onemocněním COVID-19 se ale nakazil třeba i Idris Elba, který je známý z marvelovských filmů (Thor, Avengers) jako Heimdall a proslul i díky seriálu Luther. Koronavirus přitom sklátil i některé další seriálové hvězdy jako Daniela Dae Kima ze Ztracených, ale „postižena“ byla především Hra o trůny. Zde bojuje s koronavirem Kristofer Hivju alias Tormund a Indira Varma, představitelka Ellarie Písek. Nemoc přitom už překonala „Bond gril“ Olga Kurylenko, ale nakažený je např. známý americký producent Harvey Weinstein.

Osobnosti hudebního světa

COVID-19 se samozřejmě nevyhnul ani osobnostem hudebního světa a nevybírá si ani napříč žánry. Nemoc byla prokázána např. u Plácida Dominga, tedy světoznámého operního pěvce ze Španělska. Kromě něj se ale nakazil rovněž kytarista známé rockové kapely Bon Jovi, David Bryan. Ačkoli tito pánové rozhodně nepatří mezi nejmladší ročníky, nakažená je i Charlotte Lawrence, zpěvačka, která se narodila 8. června 2000. Stále se tedy jedná o náctiletou dívku.

Ani sportovci nejsou imunní

Ačkoli jsou sportovci obecně vnímáni jako jedinci preferující zdravý životní styl, proti novému typu koronaviru nejsou imunní ani oni. Nakaženi jsou např. basketbalisté Kevin Durant a Rudy Gobert, který si navíc před pozitivním testováním dělal při tiskové konferenci z nemoci legraci a naschvál osahával mikrofony žurnalistů. V NHL jsou dle všeho nakaženi dva hráči Ottawy (jedním z nich je údajně obránce Nikita Zajcev). Potíže se samozřejmě nevyhnuly ani světovému fotbalu. Pozitivní test na koronavirus mělo např. hned několik fotbalistů Valencie či Juventusu.

COVID-19 a politici

Politici po celém světě se snaží s nastalou situací něco dělat, někdy lépe, někdy hůře. Sami ovšem mohou být nakažení, což platí i pro skutečné monarchy. Koronavirem je postižen např. monacký kníže Albert II., který sedí na knížecím trůně malé evropské zemičky od roku 2005. Pozitivní test absolvoval rovněž britský princ Charles. Syn královny Alžběty II. tak pobývá v domácí karanténě, onemocnění u něj však má mírné příznaky, což platí i o Albertovi II.

Celebrity se lépe skrývají

Ačkoli se celebrity i ostatní lidé mohou nakazit koronavirem v podstatě stejně, jeden zásadní rozdíl přeci jen existuje. Osobnosti v současné době nemusejí pracovat a mohou se před možnou nákazou skrývat ve svých honosných sídlech za stovky milionů korun. Po svém na to ovšem šel fotbalista Cristiano Ronaldo. Hvězda Juventusu Turín si poté, co bylo několik jejích spoluhráčů pozitivně testováno na koronavirus, koupila soukromý ostrov blízko Madeiry. A do Itálie se prý vrátí, až bude po všem. Takové možnosti většina běžných smrtelníků skutečně nemá…

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Před 100 lety řádila španělská chřipka. Zemřelo při ní mnohem víc lidí než v zákopech 1. světové války

Infekční nemoci a jejich historické dopady. Toto jsou neviditelní zabijáci, kteří změnili svět